Kako je mogoče, da sta luksuzni stavbi družine Türk ocenjeni le na slabih 2000 evrov?

Vitoslav Türk pravi, da ni lastnik luksuzne hiše v Seči pri Sečovljah. Je pa lastnica spornega objekta družba Virtus, katere lastnik je njegov sin Toni, prokurist pa njegov drugi sin Tine. Na geodetski upravi so opozorili, da popis nepremičnin nekako ni zajel omenjenih objektov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (6)

  • Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka - 5
  • Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka - 4
  • Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka - 3
  • Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka - 2
  • Domnevna črna gradnja
  • Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka - 6

Včeraj zvečer je odjeknila novica, da hiša začasnega vodje Elektra Slovenije (Eles) in vidnega člana SDS Vitoslava Türka v Seči pri Sečovljah stoji na kmetijskem zemljišču in je črna gradnja. Tako je poročala nacionalna televizija, ki je dodala, da gre za del posestva družine Türk, vrednost obeh objektov z zemljiščem pa po oceni geodetske uprave znaša le nekaj tisoč evrov.

Danes je Türk, brat nekdanjega predsednika države Danila  Türka, za 24ur.com dejal, da so "vse domnevne nepravilnosti neresnične". "Nisem graditelj črne gradnje in nisem lastnik nobenega objekta na lokaciji, o kateri me sprašujete. Omenjeni objekti so v lasti družbe Virtus, d. o. o, v kateri pa nimam lastniških deležev," nam je sporočil Türk.

Kako se na očitke odzivajo v največji opozicijski stranki SDS? Odgovorili so nam, da pričakujejo, da "se bodo vse domnevne in dejanske črne gradnje in vsi sumi plagiatorstva obravnavali pred pristojnimi inštitucijami in v medijih z enakimi vatli in zakonito."

Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka - 5

Domnevna črna gradnja Vitoslava Türka (Foto: POP TV)

Naj dodamo, da je včeraj nacionalna televizija poročala, da na kmetijskem zemljišču stoji 380 kvadratnih metrov velika vila v lasti ljubljanskega podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Türka, ter tudi hiša zakoncev Vitoslava in Metke Türk, ki sta po navedbah omenjene televizije črni gradnji.

V oddaji 24UR so danes poročali, da je po Ajpesu kot lastnik Virtusa naveden Toni Türk, kot prokurist pa Tine Türk

Na zemljišču je pred desetletjem in več stal steklenjak, nato pa je prejšnja lastnica zaprosila za gradnjo sušilnice sadja. Načelnik upravne enote Piran Ivan Seljak je danes za informativno oddajo 24UR OB ENIH dejal, da so leta 2002 prejšnji lastnici izdali gradbeno dovoljenje za gospodarsko poslopje, vlog za gradnjo drugih objektov, ki tam stojijo, pa do danes niso dobili.

Na teh zemljiščih bi smel torej stati le gospodarski objekt, pa še ta skoraj 100 kvadratnih metrov manjši od sedanjega objekta. Ukrepanje je zdaj v pristojnosti gradbene inšpekcije, so sporočili iz upravne enote Piran.

Podatki o nepremičnini so napačni

Kako je mogoče, da sta oba objekta z zemljiščem po oceni geodetske uprave (Gurs) vredna manj kot dva tisoč evrov? Popis nepremičnin, luksuznih stavb v lasti družine Türk, sploh ni zajel. Vodja Gursa Aleš Seliškar je za oddajo 24UR povedal, da je bila vrednost izračunana le na podlagi podatkov, ki so bili evidentirani, zaradi česar je danes lastnika pozval, naj pravilno evidentira nepremičnine. Nesporno pa je, da so podatki o tej stavbi napačni, je še dodal Seliškar, saj je napisano, da gre za staro stavbo in za klet, kar je več kot očitno v nasprotju z dejanskim stanjem.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1788
peresni 29.03.2013 12:30:21
veliki vodja mu je že zdavnaj svetoval da je bolje da vlaga v Avstralijo in Ciper...
Več komentarjev