Slovenija

Umazan boj za stranke: zastopnik podjetja za dobavo elektrike naj bi vsilil zamenjavo distributerja

Ljubljana, 30. 03. 2016 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vas jezijo vsiljivi zastopniki podjetij za dobavo elektrike? Gorenjskemu podjetniku naj bi zamenjavo distributerja kar podtaknili, zaradi česar je imel visoke stroške. "To ni moj podpis," prejeto pogodbo komentira podjetnik. Na kaj moramo potrošniki paziti, da ne postanemo žrtve?

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Gorenjskemu podjetniku vsilili zamenjavo ponudnika elektrike?
    02:10
    Iz SVETA: Gorenjskemu podjetniku vsilili zamenjavo ponudnika elektrike?
  • Iz SVETA: Na kaj morajo ljudje paziti?
    02:27
    Iz SVETA: Na kaj morajo ljudje paziti?

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Banion
30. 03. 2016 20.02
+1
Ma dejte no, kakšen podjetnik da nekaj podpiše in potem ne ve ali pa trdi da podpis ni njegov. V kolikor podpis res ni njegov obstojajo postopki s katerimi se da to dokazati in potem ponrejevalca tožiti za mastno odškodnino
graf
30. 03. 2016 19.42
+7
Če bi men kdo to naredil ga s staro zarjavelo motiko fentam ! Od tega izmotavanja , praznega izgovarjanjain sprenevedanja mi srajco v tazadnjo vleče ,je popolnoma evidentno da je kriv prodajalec elektrike ... ne vem zakaj gospod ne poda prijave zaradi ponarejanja podpisa ! Še to : ta vaš bedast šampon za lase ni vreden kupa dreka , niti zastonj ga ne maram ... če bi bil zakaj ne bi bilo treba nibenih reklam zanj ...
Simoni?
30. 03. 2016 19.32
+11
Ne vem kako je to drugod po Sloveniji, a na Gorenjskem je že lep čas cela štala...... Prešli smo iz Elektro Gorenjska na ECE. Zaposleni so enaki, spremenilo se je le ime pošiljatelja položnice in "malce se je popravil" ( v plus, seveda) znesek na položnici. Tudi na drugih področjih je enako. Vse laufa na tako ali drugače zbrane podpise. Še v časih socializma, ko so bili popularni t.i. samoprispevki, ni bilo takšne deflacije zbiranja in "zbiranja" podpisov kot je današnja. So pa pri ECE navadni Dunajski dečki v primerjavi z Domplanom. Par let nazaj nas je kranjski Domplan buzeriral z montažo delilmikov toplote. Vsilili so nam dobavitelja, "zbrali so" več kot polovico podpisov stanovalcev večstanovanjskih objektov in nas pošteno ocurili. 50 evrskih bankovcev od posameznega kosa elektronike, ki so ga pripopali na vsak radiator. Pod svojo "zaščito" imajo skoraj 10. 000 stanovanj. V vsakem stanovanju povprečno po tri delilnike. Vsakdo si lahko izračuna vrednost tega posla. Za odčitavanje vrednosti ki jo pa ne upoštevajo, nas vsako leto v povprečju ocurijo še za dodatnih 15 do 20 eur. Velemojstri "izračunavajo" porabo toplotne energije po navideznem "stanju na števcih".Kakšen mesec nazaj smo dobili celo vračilo preveč vplačanih sredstev za ogrevanje v tej kurilni sezoni, ki pa se še ni zaključila. Odčitavanje vrednosti na delilmikih toplote naj bi sledilo šele konec aprila!? Zneski vračila: stanovanja do 40 m2 po okoli 20 eur, stanovanja do 60 m2 po okoli 40 eur in 60 eur. za stanovanja z večjo kvadraturo. Vložili smo celo premoženje v merilne naprave, a asi vse obračunavajo čez palec, saj to jim omogoča slovenska zakonodaja, ki je bolj raztegljiva kot je meh slakove frajtonar¨ce. Pokličeš inšpektorja, ki pa vse opravi na daljavo, kar iz Ljubljane. Normalno, vse v korist kranjskega monopolista. Slovenci smo pač pridni kot čebelice in ubogljivi kot ovce. Bandi pa je vse dovoljeno.
Kalymero
30. 03. 2016 19.10
+11
E3 - nova formula za nateg. Sedaj vsaj vem s čim naj pričakam njihovega agenta.
graf
30. 03. 2016 19.45
+3