Slovenija
Oglas

Unikatna otroška knjiga, ki vzpodbuja branje.

Ljubljana, 16. 03. 2016 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

“Branje otroških zgodbic za lahko noč bom zagovarjala do svojega zadnjega vzdihljaja,” pravi J. K. Rowling, avtorica knjižne zbirke o Harryju Poterju. Strokovnjaki se strinjajo. Pravijo, da je tako za socializacijo, splošno razgledanost, pa tudi za krepitev otroške domišljije branje skupaj s starši ključnega pomena.

Najlepše je, če otroka vzamete v naročje in mu berete na glas.
Najlepše je, če otroka vzamete v naročje in mu berete na glas. FOTO: Mali junaki

Toda kako otroke vzpodbuditi k branju?

1. Dovolite jim, da tudi oni odločajo o tem, katero knjigo bi radi prebrali. Povejte jim, da ste danes zasledili simpatično knjigo o reševanju pisane mavrice. Če bo otrok izkazal zanimanje, mu jo priskrbite in prvič preberite skupaj.

2. Knjige ne le berite, temveč se o njih tudi pogovarjajte. Vsak dialog, vsak dogodek ali oseba v slikanici ima lahko več pomenov. Vprašajte malčka, kaj si o tem misli on. Kako to razume? Mu je všeč ali ne? Zakaj?

3. Pokažite, da tudi vi uživate ob branju. Bodi bralni vzornik vašemu otroku. Četudi je slikanica s preprostimi besedami, jih berite z vnemo in navdušenjem.

Tudi Rebeka Dremelj je svoji Šajani podarila otroško knjigo Mali junaki.
Tudi Rebeka Dremelj je svoji Šajani podarila otroško knjigo Mali junaki. FOTO: Mali junaki

Ene najbolj priljubljenih otroških slikanic v Sloveniji so personalizirane knjige Mali junaki. To so knjige, v katerih vaš otrok nastopa kot glavni junak. Vi namreč določite spol, ime in celotni vizualni izgled glavnega junaka. Otroci takšne knjige naravnost obožujejo in jih berejo z navdušenjem.

Svojo unikatno knjigo Mali junaki ima že več kot 8000 otrok in so zadnjem letu postale prava uspešnica. Nekateri jo uporabljajo za prvo spoznavanje s črkami, drugi celo za bralno značko, tretji pa so jih menda že prerasli, a bodo še vedno ostale kot najlepši spomin na junaško otroštvo.

Personalizirano knjigo Mali junaki lahko tudi vi enostavno in hitro naročite na www.malijunaki.si!

V knjigah Mali junaki vi določite spol, ime in vizualni izgled glavnega junaka ter tako ustvarite edinstveno knjigo za svojega malčka!
V knjigah Mali junaki vi določite spol, ime in vizualni izgled glavnega junaka ter tako ustvarite edinstveno knjigo za svojega malčka! FOTO: Mali junaki
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja