Slovenija

'Upamo, da se boste raje igrali z igro kot pa s premoženjem'

Ljubljana, 22. 12. 2009 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Podmladki SDS, SLS in NSi so ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću kot praznično darilo izročili monopoli, pri tem pa je prišlo do obtoževanja in težkih besed.

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes razglasil namero, da namerava kanididrati za župana na prihodnjih lokalnih volitvah. Ob tem pa so ga obiskali tudi trije predstavniki podmladkov SDS, SLS in NSi in mu simbolično izročili družabno igro monopoli.

"Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu. Zato smo se v podmladkih Slovenske ljudske stranke, Slovenske demokratske stranke in pa Nove slovenije odločili, da vam mi podarimo eno prov lepo družinsko igro, vašo najljubšo – monopoli in upamo, da se boste v prihodnjem letu raje igrali s to igrico kot pa premoženjem Ljubljančanov in Ljubljančank," je povedal eden izmed predstavnikov omenjenih podmladkov.

"Najprej bi zelo jasno povedal, da ste pri svojih letih nevzgojeni, saj se starejšemu ne govori, da laže, ali pa mu morate povedati, kje laže. To je prva stvar. Druga stvar. Kot dober menedžer vam bom rekel, da si igro lahko kupite in se tako učite ekonomije, kajti očitno o njej ne vesete nič. Ker ste se najavili in pripravili, vam bom pa jaz dal eno darilo," je povedal Janković in predstavnikom treh podmladkov izročil izvlečke iz Uradnega lista, ki opredeljujejo kako in koliko se lahko občina zadolžuje. Nato pa jim je izročil še knjigo Mira Cerjaraja z naslovom Kako sem otrokom razložil demokracijo. "Knjiga je zelo poučna, svetujem, da jo preberete, mogoče na vaših sestankih, recimo s predsednikom SDS Janezom Janšo, kako se bo učil demokracije. In to se dela recimo v parlametnu ali pa v mestnem svetu, ne pa na ulicah," je predstavnikom podmladkov še povedal ljubljanski župan.

Jankovič dobil darilo-3
Jankovič dobil darilo-3 FOTO: Blaž Garbajs

Za nameček pa še obtožba o podarjenem BMW, ki ga je Jankoviču brezplačno za leto dni posodila ena od ljubljasnkih avtotohiš. "Nimate srca do Ljubljane, da bi se z BMW-jem dogovorili za kakšen drug avto, ki je čistejši," so dejali mladi predstavniki svojih strank, župan pa je odgovoril: "Bom povprašal vašo stranko za kakšno konjsko vprego."

'Ni gospodarstvenik, temveč politik'

V sporočilu za javnost pa so zapisali, da je župan leta 2006 uspešno prepričal volivce, da ni politik, temveč gospodarstvenik in da bo svoje izkušnje prenesel v vodenje njihovega mesta. Po njihovih besedah pa je njegova dvoličnost občanke in občane Ljubljane v samo treh letih njegovega županovanja zelo drago stala.

"Od obljubljene podjetniško usmerjene učinkovitosti nismo dobili ničesar, gospod Janković pa je Ljubljano v tem kratkem obdobju uspel zadolžiti za več kot 100 milijonov evrov – na kar neverjetnih 163 milijonov evrov. To predstavlja 91 odstotkov zakonsko dovoljene zadolženosti slovenskega glavnega mesta. Ob tem nevzdržnem zadolževanju pa gospod Janković ni uspel urediti niti najbolj osnovnih perečih problemov ljubljanske infrastrukture, kaj šele, da bi uresničil svojih 22 obljubljenih projektov," so še zapisali, hkrati pa obžalovali napoved vnovične kandidature za župansko mesto. Če bi se kandidaturi odpovedal, bi bilo to po mnenju omenjenih podmladkov najlepše darilo za občane Ljubljane.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (293)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DEDI06
24. 12. 2009 11.32
Balkan populationet skupaj z komunistoviči cvili na portalu.Kaj 30 nakradenih miljonov je pa županu poslal sveti SAVA,hE HE HE .Še se bomo Lublančanom smejali.He he he.
gLukas
24. 12. 2009 00.26
Jankovič bo ponovno kandidiral in jaz ga bom ponovno volil.V svojem mandatu je naredil več kot vsi župani po letu 1991 skupaj pa čeprav mu je Janša prepolovil proračun.Ne vem kaj se sekirate tisti,ki niste iz Ljubljane,saj ne bo vam dvigoval cen.Mogoče ste v nedeljo iz prižnice dobili navodila,da pljuvajte po njem.
kkk1
23. 12. 2009 23.12
mene bi blo sram
hren2
23. 12. 2009 20.41
So podmladek političnih strank, pa niti osnov komunikacije ne obvladajo. Bog nas obvaruj takih i*, upajmo, da nikoli ne pridejo v parlament ali pa še kam više. Jankoviču bi se najbrž dalo kaj očitati, naj bo pa to na nivoju kulturnega dialoga. Je pa tudi res naredil za Ljubljano več kot so doslej naredili ljubljanski župani, pa čeprav je za nekatere "opankar".
Lukaiurew
23. 12. 2009 18.47
Sram naj jih bo!!!!!! Westal... ne vem kje ti živiš sam mal se obrn po ljubljani in boš videl kaj je Jankovič naredil (vrtičkarji, fasade, stadioni, zaprtje mestnega jedra,itd,..). Tak da ostani nevednež=)
Westal
23. 12. 2009 16.19
Ljubljančani imate prav takega župana kakršnega ste si izvolili s pomočjo južnakov, ki živijo v Ljubljani. Noben politik ne izpolni obljub, ki jih daje pred volitvami in jih tudi J ne.
noyes
23. 12. 2009 16.02
Težko verjetno, da so ljudje lahko tako primitivni... Sram naj jih bo! No na žalost jih ni in jih tudi ne bo...
Diana Lutar
23. 12. 2009 15.22
pravjo da smo v času komunizma živeli v temi...jst pa še mnogi pa pravmo da nej se gre solit (original verzijo ne morm napisat, ker sta dve grdi besedi) tist, ki je luč prižgal.
Krasinius
23. 12. 2009 15.14
Puhasti in zeleni so tisti, ki so volili tega opankarja, ki nam vsem krade denar, zraven pa še laže vsepovprek, privatizira, se okorišča na tisoč načinoc, puhasti in zeleni ljubljančani, ga pa podpirajo, šalabajzerja vulgarnega.
F10
23. 12. 2009 13.30
Ja fantje so pokazali, da so še zeleni in puhasti - verjetno z izpostavljanjem javnosti izkazujejo klic na pomoč. Kar se pa tiče onesnaževanja novega 730d, njihovi avtomobili imajo definitivno bolj nevarne izpuste v okolje, tudi količinsko.
DEDI06
23. 12. 2009 11.18
Prav Pahorjeva vlada,ki je z pomočjo Jankoviča prišla na oblast in je obljubljala nekakšno novo politiko,nosi glavno krivdi za razmere v državi.Sprli so vse z vsakim.Nič kriva mladina,ki se zaveda ,da bo morala vse te lumparije plačati,pa je podvržena terorju.!!!
Snip84
23. 12. 2009 10.44
DEDI06
23. 12. 2009 10.44
Ko si bo rdeči bratski tovariš še bolj napolnil žepe ,jo bo pa popihal tako ,kot se to v naši državi redno dogaja.Kdo bo pa takrat kriv za nerede.Mladina,ki bo morala vse te županove lumparije plačat.
MERCL
23. 12. 2009 10.41
SherlockH......Mogoče res,mogoče si pa ti malo preveč prebral in malo premalo živel,no kakorkoli,glede slovenske tranzicije,ne rabim prebirat Rada P,ker tudi oni ,ki ne znajo odpret frutka brez navodil,vidijo in čutijo kako se je končala oz.se še vedno končuje,kar lahko gledamo v gospodarstveni črni kroniki.Vseeno,hvala za predlog o čtivu,preberem sigurno,tebi pa tudi ne bi škodovalo,če bi začel navodila brat.Lep pozdrav.
SherlockH
23. 12. 2009 10.32
Mercl A ti to resno? Glej, res nimam časa. Veliko študij in literature bi mogel prebrati, da bi mi pariral. Vsekakor ti predlagam branje poljudnega čtiva Rada P, Slovenska tranzicija. Mogoče bova na tej onsovi lažje nadaljevala. Hitra opazka, zelo mešaš sisteme, žal, a hkrati nič novega, če se naslonim na OECD.
MERCL
23. 12. 2009 10.28
SherlockH.....Zdaj si me pa zmedel. ....."a t.i. socialec se zavzema za človeka kot takega!?...."Ne,zakaj se pa zavzema socialistična ureditev?! Za monopolizem,mogoče?Ali pa kapitalizem?......"kapitalizem kot tak ne povzroča monopolov...."Že res,ampak kapitalizem centralizira pretoke denarja,s tem povzroča ustanovitev korporacij in s tem monopoliziranje tržišča.Saj korporacijsko pravo ne rabimo (pogojno rečeno),v socialističnih državah,ampak v kapitalistično usmerjenih sistemih.
SherlockH
23. 12. 2009 10.17
Mercl Ta pravi, da si povprečen državljan niti Frutka ne zna odpreti, ne da bi prej prebral navodila. Žalostno, a ne. Ampak temu smo vsakodnevno priča v Lj. Sory!
SherlockH
23. 12. 2009 10.15
Mercl Res upam, da to ne bere širše krog ljudi, ker se smešiš. A t.i. socialec se zavzema za človeka kot takega!? LOL. aha, potem si ti eden od tistih, ki zagovarja mencingerski nacionalni interes, od katerega ima vsak drugi več, le državljan te lokalne mlake nič!? Kapitalizem kot tak ne povzroča monopolov itd, te so produkt socialističen mislenosti, kjer država involvira v vse sfere-to kar napačno trdiš, velja za omenjeni sitem, kateremu si očitno slepo zvest.
MERCL
23. 12. 2009 10.13
SherlockH......Kaj pravi ta famozna študija OECD,s katero tako udrihaš?
kristofus@email.si
23. 12. 2009 10.12
Aja, pa še vprašanje za zveste Jankote. Kakšen razcvet že doživlja Ljubljana? Verjetno niste tako zelo zadovoljni le s prahom iz Stožic?