Slovenija

V Celju zaradi gripe odpovedali vse nenujne specialistične preglede in nenujne operacije

Celje, 11. 02. 2019 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celjska bolnišnica je zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi obolenji in gripo ta teden odpovedala vse nenujne specialistične internistične ambulantne preglede ter vse nenujne naročene operativne posege. Bolnike, ki zato ne bodo mogli opraviti naročene zdravstvene storitve, bodo o tem obvestili po telefonu, so sporočili iz bolnišnice.

Zaradi gripe so v celjski bolnišnici odpovedali vse nenujne specialistične preglede in operacije.
Zaradi gripe so v celjski bolnišnici odpovedali vse nenujne specialistične preglede in operacije. FOTO: iStock

Po navedbah bolnišnice so v minulih dneh z notranjimi organizacijskimi ukrepi že povečali število internističnih bolniških postelj, ker pa se epidemiološke razmere niso umirile in število hospitaliziranih internističnih bolnikov še vedno narašča, so prisiljeni omejiti izvajanje rednega programa dela in sproščene kapacitete nameniti obravnavi hospitaliziranih bolnikov z respiratornimi obolenji in gripo.

Zaradi povečanega obiska bolnikov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je zelo obremenjen tudi urgentni center celjske bolnišnice. Vse bolnike, ki lahko zdravstveno storitev opravijo pri svojem izbranem osebnem zdravniku, prosijo, da to storijo in na ta način pred dodatnimi okužbami zaščitijo sebe in druge bolnike.

Vse bolnike, ki v tem tednu naročenih zdravstvenih storitev ne bodo mogli opraviti zaradi ukrepa, s katerim se celjska bolnišnica odziva na izredno epidemiološko situacijo, prosijo za razumevanje. Nove termine odpovedanih specialističnih ambulantnih pregledov in operativnih posegov bodo prejeli v najkrajšem možnem času, so še napovedali v celjski bolnišnici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
12. 02. 2019 15.53
-2
benti zdrastvu gripa presneto prav pride-zakaj so odpovedane operacije če pacient nima gripe
Ramzess
11. 02. 2019 16.21
-6
Malo pretirano, panicirajo. Zakaj pa drugje ne.
Karantanija
11. 02. 2019 16.30
+12
Ramzess
11. 02. 2019 17.54
-5
Ne samo od gripe neposredno, tudi zaradi drugih razlogov, a lažje vse vreči na gripo, statistika je 'lepša', pa še koristi lahko nekomu.