Slovenija

V Evropo z zavarovanjem

Ljubljana, 28. 06. 2008 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
10

Pri potovanju v evropske države je pametno, da si turisti priskrbijo evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Ta je brezplačna in vsem dostopna.


KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
29. 06. 2008 22.41
V Britaniji pa ne rabiš nič, tam je osnovno zdravstveno varstvo zastonj!!
Nejc Sonntagswunderkind
29. 06. 2008 22.18
by the way... tudi pri nas tujci potrebujejo dokument s sliko, pa ne mujo pa haso ampak angleški turisti!!! IZ PRVE ROKE!
Tonček Balonček
29. 06. 2008 17.45
To je bila nagrada, ker smo na referendumo večinsko podprli predlog delitve na pokrajine. Bravo Janša, takoj jo bom preizkusil. Kot sem omenil že sodaj, ne le da smo komaj mogli v tujino, na vseh otovanjih smo živeli v strahu, da se nam kaj zgodi ali da zbolimo! Rdečkarji se bodo vdrli v zemljo, saj iz dneva v dan vidimo, koliko in kako ta vlada skrbi za državljane, ne le doma, kjer že imamo kartice, ampak tudi v tujini! Bravo Kukovičeva, bravo predvsem Fakin, še dobro, da še ni obsojen in na Dobu!!
me-ni-vec
29. 06. 2008 16.43
ta evropska kartica obstaja že kar nekaj časa. bravo naša vlada da je omogočila zavarovanje po vsej evropi. naivno je misliti da smo res zaslužni mi. halo?1
Tonček Balonček
29. 06. 2008 14.56
Vlada je kot predsedujoča "izpogajala" tako ugodne pogoje in enostavno poslovanje, kot ga svet še ni videl, gre namreč za totalno inovacijo!!!! Sam se spominjam še časov Titove diktature, ko sem s eponesrečil v fancoskih alpah. KAr prišli so pome, res da za današnje čase s tarim, pa vendar dobrim helikopterjem in me odpeljali v neko bolnišnico, kjer sem ostaltri tedne. Imel sem zdravstveno izkaznico, tisto bedno oranžno nedoločljive barve, s kartončkom od zobarja in nekimi drugimi listki, kajti vsaka zdr. služba je imela nek svoj bedni sistem evidence. Potem sem še kar domov in sploh ne vem, kako sta zavarovalnici (če sploh lahko na naši strani tisti sistem imenujemo tako!), te zadeve ueredili! Zdaj vemo, da mora vsakdo odgovarjati zase in svoje zdravje in le našim obastem s emoramo zahvaliti, da imamo to možnost! Ta evropska kartica je pravzaprav kulminacija prizadevanj Slovenije v času predsedovanja, hvala!!!! Upajmo, da bo vljučena v bodočo novo oseno plus zdravstveno kartico! Kot vem, bodo EMŠO, ta perverzni izum komunistov, ki so nas za vsako ceno voditi po kartotekah, prej ali slej ukinili in nas bodo vodili le še po davčnih številkah, tudi po nih smo seveda enolično določeni, ne vidi pa se, kolko smo stai, kar je najpomembnejše, kali??!
me-ni-vec
29. 06. 2008 14.27
Bravo vlada na čelu z njenim perdsednikom Kaj ma pa tuki vlada zravn???
Tonček Balonček
29. 06. 2008 12.41
Minili so časi komunistične torture, ko si moral v Ljubljani na Miklošičevo po neke papirje in potem v tujini plačati usluge te se kasneje pogajti z našo zavarovalnico za povračilo stroškov! Bravo vlada na čelu z njenim perdsednikom, Coris je opell na vsej črti, vsaj v Evropi! Seveda, da moraš predložiti še dokument s sliko, moral bi ga tudi pri nas, ne pa da se dogaja, da se vsak Mujo ali Hajo, kis e slučajno nahaja v Sloveniji in si zlomi roko ali nogo ali s ez njim dogaja kaj drugega urgentnega, enostavno sposodi kartico ZZ od Suada ali Mehota ter mirne duše oddide na urgenco, kjer mu nudijo vs ebrezplačno, saj je zavarovan, mogoče celo nadstandardno!!! Tako s edela, bravo, vedel sem da s bodo stvari začele v tem mandatu urejati! Veliko je postoril že dr. bručan, neslutemn napredek, predvsem na področju elektroinštalacij, pa je viden pod taktirno nove sanjske članice ekipe, zdr. ministrice! Mogoče e Fakin rdeč, tudi to bo potrebno sanirati, sicer pa vse čestitke!!
step_by_step
29. 06. 2008 09.47
samacky,a je hrvaška evropska država?
Nejc Sonntagswunderkind
29. 06. 2008 07.58
Kartica zdravstvenega zavarovanja pa je veljavna le, če poleg kartice predložiš še osebni dokument (s sliko), btw.
Smackyx
28. 06. 2008 22.09
Ja, ampak ko greste na Hrvaško in boste v lekarni s to kartico prišli po zdravila, vas bodo samo debelo gledali in od vas zahtevali še papir, na katerem je bila ta kartica prilepljena! Kurc pa kartica če rabiš zraven še un papir!!