V Gorenju je bilo napeto zaradi višine božičnice

V Gorenju je bilo nekaj nesoglasij o višini božičnice, zato so se delavci tudi zbrali na zborih delavcev. Po pogajanjih sta obe strani – uprava in sindikat – dosegli dogovor, da bodo delavci dobili 600 evrov bruto božičnice.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zbor delavcev

V Gorenju so zaradi božičnice potekali zbori delavcev. (Foto: Bralec David)

V Gorenju je bilo nekaj nesoglasij o višini božičnice. 

Sindikat je po besedah predsednika SKEI Gorenje Žana Zebe zahteval enak znesek kot lani – 600 evrov bruto, kar bi zaradi drugačne obdavčitve pomenilo nekoliko višji neto znesek. 

Ker dogovora ni bilo, so po obratih potekali tudi zbori delavcev, je potrdil Zeba in dodal, da so se z delavci namreč morali pogovoriti in jim podati določena pojasnila. 

Iz uprave Gorenja so pojasnili, da so dopoldne ''v skladu z dogovori skupine za socialni dialog še potekala pogajanja o višini božičnice, še pred sprejetjem dogovora pa je skupina zaposlenih že zahtevala informacijo o znesku božičnice''.

Uprava je nato sprejela sklep o višini izplačila ob koncu leta in o tem tudi obvestila zaposlene. Božičnica bo izplačana v enaki višini kot lani, to je 600 evrov bruto, so potrdili v upravi. 

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 211
 
gongash 10.12.2017 16:46:42
njiovi stroji se kvarijo non-stop , pa v mnogih uspešnih firmah ni božičnice al pa je manjša. kva se bunijo.
Več komentarjev