Slovenija

FOTO: V ljubljanskem zaporu incident, priporniki niso hoteli v celice, plezali so na nadstrešek

Ljubljana, 13. 10. 2017 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zaporu na Povšetovi ulici se je zgodil incident. Skupina pripornikov po sprehodu ni odšla v sobe, so potrdili na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Neuradno naj bi eden od pripornikov protestno splezal na nadstrešek. Sledila naj bi mu še dva.

V zaporu na Povšetovi ulici v Ljubljani se je zgodil upor. Kot so za 24ur.com potrdili na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij, imajo težave s skupino pripornikov. "Potrjujemo, da v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana skupina pripornikov danes po sprehodu ni odšla v sobe. Razmere so pod nadzorom. O nadaljnjem dogajanju vas bomo obvestili," so nam sporočili. 

Po neuradnih podatkih časnika Večer naj bi se začelo tako, da je med popoldanskim sprehodom eden izmed pripornikov splezal na nadstrešek ene tamkajšnjih stavb. Pridružila naj bi se mu še dva pripornika. Tudi ostali priporniki, ki so bili zunaj, naj bi se uprli, in sicer se niso hoteli vrniti v svoje celice. Na dvorišču naj bi jih bilo okoli 25. 

Ker naj bi bilo premalo pravosodnih policistov, so po neuradnih podatkih časnika poklicali okrepitve. Klicali naj bi vse pravosodne policiste, ki bi lahko nemudoma prišli na kraj.

Upor sprožil albanski državljan?

Kot poroča Večer, naj bi upor sprožil albanski državljan Valon Hoxaj, ki je bil prijet v policijski akciji Kobra, uperjeni proti združbi, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo večje količine mamil. Hoxaju sicer sodijo na koprskem sodišču, še poroča časnik.

​Na PU Ljubljana so nam pojasnili, da zaenkrat vse postopke vodi Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3