Slovenija

V nogometu bodo v 20 krajih združili kar 800 otrok

Ljubljana, 14. 04. 2015 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Največji nogometni dogodek za mlade pri nas bo letos v začetku julija združil najmanj 20 slovenskih krajev, kjer bodo otroci hkrati po enakem programu kar teden dni dihali nogomet. S pomočjo slovenskih trenerjev bodo izpopolnjevali svoje nogometno znanje in se družili z najboljšimi slovenskimi nogometaši.

"Že danes lahko zagotovimo, da bo Slovenija kamp letos potekal na najmanj 20. lokacijah. To je 6 krajev več, kot jih je lani sodelovalo v največjem nogometnem dogodku za mlade,” je ob predstavitvi Slovenija kampa 2015 povedal njegov strokovni direktor Jani Žilnik. Organizatorji tako pričakujejo, da bo na nogometnem taboru letos sodelovalo še za polovico več otrok, kot lani, ko se je tabora udeležilo skoraj 500 mladih iz vse države. Slovenija kamp bo tako le še utrdil svoj sloves največjega nogometnega dogodka za mlade v Sloveniji.

Kampi bodo po vsej Sloveniji. Od Izole do Lendave in od Črnomlja do Šenčurja.
Kampi bodo po vsej Sloveniji. Od Izole do Lendave in od Črnomlja do Šenčurja. FOTO: Slovenija kamp

Tudi letos bo tabor mlade v nogometu združil v začetku julija, ko bodo med 6. in 11. julijem pridobivali nogometno znanje na 20. nogometnih igriščih po vsej državi, od Izole do Lendave in od Črnomlja do Šenčurja. “Naši tabori bodo po vsej državi, tako da bomo staršem prihranili dolge dnevne poti ali strošek bivanja v hotelu,” pojasnjuje vodja organizacije Slovenija kampa 2015 Boris Križnik, ki dodaja, da so tudi letos v projekt vključili najboljše slovenske trenerje in animatorje, ki bodo otrokom zagotovili najboljšo možno oskrbo. “Že lani smo letvico postavili zelo visoko, zato so pričakovanja staršev letos upravičeno zelo visoka. Prepričani pa smo, da bomo njihovo zaupanje upravičili,” pravi Križnik. Zadnji dan tabora bodo vsi otroci pridobljeno znanje staršem predstavili na zaključnem dogodku v Ljubljani.

Tudi letos bo program po kampih enoten. “Otroci morajo bit deležni vrhunskega programa, ki je prilagojen njihovemu znanju,” pravi Žilnik, ki pojasnjuje, da bodo imeli v kampih več skupin v katere bodo otroke uvrščali glede na njihovo predznanje, nabor treningov za vse udeležence pa je oblikovala skupina najboljših nogometnih pedagogov pri nas. “Naš cilj je, da otroci in trenerji spoznajo določene vaje in ideje za vadbo, ki so primerne njihovi starosti in znanju, ki jih bodo lahko uporabljali tudi ob koncu kampa in tako napredovali tudi v svojem lokalnem okolju,” pojasnjuje Žilnik. Prav strokovnost so namreč v opravljeni anketi po lanskoletnem taboru starši ob vrhunski izvedbi izpostavili kot poglavitno prednost Slovenija kampa v primerjavi z ostalimi podobnimi dogodki pri nas.

Tudi letos bodo mladi nogometaši pridobjleno znanje prikazali na zaključni prireditvi v ljubljanski Šiški.
Tudi letos bodo mladi nogometaši pridobjleno znanje prikazali na zaključni prireditvi v ljubljanski Šiški. FOTO: Slovenija kamp

Tudi letos bodo na taboru otroke opremili z enotnimi oblačili , poskrbeli za organizirano prehrano in pijačo. “Starši in otroci to od nas pričakujejo,” pojasnjuje Križnik. “Otroke bodo na kampe lahko oddali že ob malo po sedmi uri zjutraj, v popoldanskem času pa bomo imeli zanje organiziran animacijski program. Letos bo osrednja tema Slovenija, tako da bodo mladostniki spoznavali zanimivosti v okolici njihovih krajev.” Organizatorji program pripravljajo v sodelovanju z lokalnimi turističnimi organizacijami.

Organizatorji prijave že sprejemajo preko svoje spletne strani www.s-kamp.si, kjer se je doslej prijavilo že preko 150 otrok. Sklenjeni so tudi že dogovori s prvimi pokrovitelji, ki bodo s sponzorskimi sredstvi omogočili, da bo z nizko ceno Slovenija kamp 2015 dostopen kar največjemu številu mladih. “Tudi letos bomo mladim mladim iz socialno šibkejših družin omogočili sodelovanje na taboru,” pojasnjuje Križnik, ki je pojasnil še, da so že lani sodelovanje omogočili 33 mladim iz projekta Botrstvo, ki so jim v sodelovanju s pokrovitelji pokrili strošek udeležbe ter zagotovili vso potrebno opremo za udeležbo na taboru. Letos bodo primerne otroke iskali s pomočjo vodij kampov v posameznih okoljih, prepričani pa so, da bodo lanskoletno številko presegli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skorumpiranpolitik
14. 04. 2015 18.10
-1
Najbolj zgubljen šport v Sloveniji!
fas231
14. 04. 2015 15.01
+1
Otroci naj se rajši bolj udeležujejo prostovoljstev. Npr. pobiranja odpadkov v naravi itd.
ojoj24ur
14. 04. 2015 14.30
+1
Ojoj kaki nateguni.....novinarji pa napišite še vse ostalo 150€ za nekaj ur "treninga" z priučenimi kvazi trenerji, pa potem pišite da je kamp dostopen vsem otrokom. Sram je lahko vse, ki v imenu nogometa izkoriščajo otroke
Izi07
14. 04. 2015 17.13
-1
Za ta denar lahko v atletskem klubu trenira posameznik celo leto! Namreč vadnina za mesec dni za 3 treninge po dve uri tedensko je 20€! Vabljeni!! :)
Boris Križnik
14. 04. 2015 12.59
-1