Slovenija

V Lahoncih voda vdrla v hišo, v Podčetrtku zaradi naliva poplavljeno cestišče

Ljubljana, 24. 08. 2014 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Padavine so zvečer in ponoči povzročile nekaj nevšečnosti. V Lahoncih je voda vdrla v stanovanjsko hišo. Gasilci pa so morali posredovati v Podčetrtku, kjer je bilo zaradi naliva in zamašene odtočne cevi poplavljeno cestišče. Že jutri nas čaka več sonca.

Pred nami je še en oblačen dan, občasno bodo nastajale manjše krajevne padavine. Padavine so včeraj povzročile nekaj nevšečnosti. V Lahoncih v občini Ormož je zvečer zaradi dežja voda vdrla v enostanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Ivajnkovci, Pršetinci in Miklavž pri Ormožu, ki so objekt v velikosti 80 kvadratnih metrov prekrili s folijo, piše uprava za zaščito in reševanje.

Na Hardeku prav tako v občini Ormož je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Hardek so vodo izčrpali.

Gasilci PGD Podčetrtek so posredovali pri krožišču v Podčetrtku, kjer je bilo zaradi naliva in zamašene odtočne cevi poplavljeno cestišče.

V zgodnjih jutranjih urah pa se je zaradi vetra podrlo drevo na Levičnikovo cesto med Ločno in Žabjo vasjo v Novem mestu. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec podjetja CGP Novo mesto.

Ena fronta bo prešla naše kraje v noči na četrtek, naslednja pa v noči soboto.
Ena fronta bo prešla naše kraje v noči na četrtek, naslednja pa v noči soboto. FOTO: Thinkstock

Brez dežnikov ne bo šlo niti naslednji teden

Že jutri nas čaka izboljšanje. Povečini bo sončno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 17, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do okoli 25 stopinj Celzija.

V torek bo ob morju in v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod se bo pooblačilo. V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo.

Od srede dalje se bo nadaljevalo precej nestanovitno vreme. Ena fronta bo prešla naše kraje v noči na četrtek, naslednja pa v noči soboto. Večji del tedna bo od zahoda dotekal nad naše kraje nekoliko toplejši in precej vlažen zrak. V soboto se bo ohladilo, od vzhoda bo začel dotekati hladnejši in tudi bolj suh zrak. V nedeljo se bo lahko delno zjasnilo. Tudi v ponedeljek bo še sončno in brez padavin.

Več o vremenu si preberite tukaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pintogron
24. 08. 2014 21.36
Le upamo lahko, da bo drugo leto boljše poletje od letošnjega.
mare.florida
24. 08. 2014 08.46
+14
In pasje poletje se nadaljuje...no bo vsaj december bolj sončen in suh (baje)
Ivan janez
24. 08. 2014 16.03
+1
po napovedih starejših žensk se bomo v mesecu decembru kopali v morju Portorož
asdfghjklqwertz
24. 08. 2014 17.45
-1
Zima je zato, da je v zimi najmanj pol metra snega in zelo mrzlo, poletje je pač ponesrečeno letos, kar pa me še najmanj boli, saj imam od vseh letnih časov najrajši zimo.
AS12
24. 08. 2014 08.32
+10
že dolgo ni padal dež
Padra
24. 08. 2014 09.59
+7
je bilo že čisto suho, je bil že res potreben........................