Tujina
Oglas

V petek v Sloveniji še po 102 diplomi

Ljubljana, 24. 09. 2014 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na šolah, kjer vedo, kako je, če se človek za izobraževanje odloči malo zrelejši, in kjer se svojim študentom resnično posvečajo in prilagajajo, so v petek podelili diplomske listine.

Na višjih strokovnih šolah B&B in ICES je bilo v petek še posebej veselo. Študentom, ki so diplomirali na višješolskem strokovnem študiju, so namreč svečano podelili diplomske listine.

Na podelitvi je bilo prisotnih preko dvesto ljudi, saj so diplomante spremljali njihovi najbližji, med množico pa so bili tudi ponosni otroci diplomantov.

Ices in B&B - 2
Ices in B&B - 2 FOTO:

Na B&B in ICES je do sedaj diplomiralo skupaj že 2175 diplomantov,1140 na ICES in 1035 na B&B. Diplomanti ICES so inženirji strojništva in inženirji elektroenergetike, med njimi je tudi inženirka informatike. Diplomantke in diplomanti B&B pa so ekonomisti, poslovni sekretarji in inženirji logistike.

Kakovost študija je povezana s kasnejšo karierno uspešnostjo. Na šolah B&B in ICES si prizadevajo za kakovostno izvedbo in vsak izvod diplomske naloge pregledajo, da ustreza tehničnim in jezikovnim standardom. Diplome šole B&B in ICES se zaradi transparentnega delovanja šol in v dokaz visoke usposobljenosti diplomantov objavljajo na spletni strani. Na ta način je omogočen dostop do strokovnih vsebin, s katerimi si lahko pomagajo tudi drugi bodoči diplomanti in diplomantke.

Poklicem, ki so v sodobnem poslovnem svetu zelo iskani in trenutno sodijo med bolj zaposljive tudi v Sloveniji, so v letošnjem letu dodali še študij Varstvo okolja.

K odločitvi za študij pomaga tudi podatek, da je šola B&B po izboru revije GV že štiri leta zapored najboljša višja strokovna šola.

Ices in B&B - 3
Ices in B&B - 3 FOTO:

Visokošolski program Varstvo okolja je odlična izbira za vse, ki se zavedajo okoljskih izzivov, v njih vidijo svojo priložnost ter si želijo biti del rešitve. Študij Varstva okolja pokriva področja energetike, ekološkega turizma, ravnanja z odpadki, komunalnih dejavnosti, trajnostnega prometa, prostorskega načrtovanja, gozdarstva in kmetijstva.

V programu predavajo strokovnjaki, ki izhajajo iz prakse, kar pomeni, da študenti že med izobraževanjem dobijo znanje iz prve roke, ki ga lahko že med ali takoj po zaključku študija koristno aplicirajo v svoje poklice. V vseh programih šol B&B in ICES študenti stopijo v stik z želeno panogo že med študijem, kar je pri iskanju zaposlitve ključnega pomena.

Ices in B&B - 4
Ices in B&B - 4 FOTO:
Poleg zanimivega podajanja znanj sta šoli znani tudi po prilagodljivosti tudi glede plačila in obiskovanja predavanj. Zavedajo se, da je težko usklajevati službo, družino in študij, zato je pri njih udeležba na predavanjih zaželena, ne pa obvezna. Seveda pa so izobraževalne vsebine posameznih predmetov na voljo preko spletnih strani, tako da študent odsotnost s predavanj nadomesti z individualnim študijem od doma.

Kakovost njihovega dela pa najbolje povzamejo ljudje, ki so se šolali pri njih.

Ices in B&B - 1
Ices in B&B - 1 FOTO:

Mnenja diplomantov:

Diplomant šole B&B, Edo Demšar, je povedal: »Z uspešno opravljenim diplomskim izpitom sem zaključil izobraževanje in pridobil novo stopnjo izobrazbe. Šolanje se mi je zdelo zanimivo in poučno. Še posebej bi pohvalil strokovnost in prijaznost vašega osebja od prvega srečanja, informativnega dneva, do konca izobraževanja. Izobraževanje na šoli B&B mi bo ostalo v lepem spominu.« Diplomantka Vlasta, ki je študij v programu ekonomist končala zelo uspešno, ob tem pa vodila tudi svoje podjetje, pa je izjavila: »Zaključujem visokošolsko diplomo in na vašo šolo imam tako lepe spomine, da jih z besedami težko opišem. Res ste najboljši.«

»S svojim znanjem in izkušnjami ste obogatili moje življenje, za kar sem vam izredno hvaležna,« je po koncu študija povedala Petra. O prilagodljivosti in prijaznosti pa največ pove izjava Joži in Bože: »Ta referat je najboljši! Posebej bi pohvalili hitrost in ažurnost pri posredovanju informacij in gradiva. Hvala, ker vedno dobimo odgovore na vsa svoja vprašanja.«

Za prijazno svetovanje prijazen referat šol B&B in ICES.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni