V petek lopate v roke, čaka nas obilnejša snežna pošiljka

Vremenoslovci oster mraz napovedujejo še do srede, nato se bodo temperature počasi zvišale. Zaradi nizkih temperatur so ceste lahko ponekod poledenele, zato bodite previdni. V petek naj bi Slovenija vendarle prejela malce bolj konkretno pošiljko snega.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zima

Polarni mraz bo počasi popustil, za vikend nas kot kaže čaka obilnejša pošiljka snega. (Foto: Thinkstock)

Ponoči vremenoslovci napovedujejo v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno vreme, drugod bo precej jasno. Do jutri zjutraj se bo tudi na vzhodu večinoma zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od –16 do –7, ob morju okoli –4 stopinje C.

Jutri bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo dopoldne postopno ponehala. Proti večeru se bo od severozahoda navlekla razmeroma tanka slojasta oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od –7 do –1, na Primorskem do okoli 2 stopinji Celzija.

Opozorilo - ceste so zaradi nizkih temperatur poledenele

Zaradi nizkih temperatur so lahko ponekod ceste poledenele. Vozite previdno!

Do vključno srede po Sloveniji še pričakujemo zelo nizke zimske temperature. Vremenoslovci opozarjajo, da lahko nizke temperature vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Priporočajo topla in suha oblačila in obutev. Uporabljajte bolj mastne kreme za obraz in izpostavljene dele telesa.

Sneg

Male Rebrce (Foto: Arso)

Temperature bodo v prihodnjih dneh nekoliko višje

V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, mraz bo popuščal. Od zahoda bo oblačnost naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo proti večeru že rahle padavine.

V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo manj v severovzhodni Sloveniji. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo sprva večinoma deževalo, čez dan pa bo dež večinoma prešel v sneg. V soboto in nedeljo kaže na suho vreme, vremenoslovci pa za začetek prihodnjega tedna spet dopuščajo možnost snežnih padavin

Več o vremenu v vašem kraju ...

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 135
 
InvisibleMan 10.01.2017 19:11:20
Manj kot je snega raje ga imam.
Več komentarjev