Slovenija

V primeru razrešitve direktorja celjske bolnišnice bo odstopil tudi strokovni svet

Celje, 17. 11. 2017 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strokovni svet Splošne bolnišnice Celje bo odstopil, če bo vlada podala soglasje k razrešitvi direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca. Strokovni svet bo vladi tudi predlagal, da zamenja člane sveta zavoda, ki so bili imenovani s strani ustanovitelja, ker ne delujejo v dobrobit bolnišnice, zavirajo njen nadaljnji strokovni razvoj in s svojim početjem povzročajo škodo bolnikom.

Če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje o razrešitvi direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca, ki so ga svetniki sprejeli na sredini seji, bo strokovni svet bolnišnice v celoti odstopil. To odločitev je strokovni svet sprejel na četrtkovi izredni seji, so danes sporočili iz celjske bolnišnice.

Strokovni svet bolnišnice bo vladi tudi predlagal, da zamenja člane sveta zavoda, ki so bili imenovani s strani ustanovitelja, ker ne delujejo v dobrobit bolnišnice, zavirajo njen nadaljnji strokovni razvoj in z vsem svojim početjem povzročajo škodo bolnikom.

Strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar pa bo danes in v ponedeljek imel sestanke s predstojniki bolnišničnih oddelkov, na katerih jih bo seznanil z dogajanjem na sredini seji sveta zavoda in s sklepi strokovnega sveta bolnišnice.

Člani sveta zavoda so Ferjancu očitali nepripravo finančnega načrta za letos in nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja.

V celjski bolnišnici vre.
V celjski bolnišnici vre. FOTO: Thinkstock

Ferjanc, ki je celjsko bolnišnico vodil od leta 2007, je sredi prejšnjega tedna zavrnil očitke sveta zavoda, ki je konec oktobra sprožil postopek za njegovo razrešitev. Kot je takrat povedal Ferjanc, je finančni načrt svetu zavoda predložil aprila letos in ta ga je takrat tudi sprejel. Potem so načrt poslali ministrstvu za zdravje, ki ga ni sprejelo in je zahtevalo popravek načrta. "Ko je bil sprejet intervencijski zakon, smo pripravili nov finančni načrt, ki ga je svet zavoda obravnaval na oktobrski seji in ga ni potrdil," je dejal Ferjanc.

Glede nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja je Ferjanc pojasnil, da je leta 2008 delovna inšpekcija ugotovila nepravilnosti v 34 primerih, ki so jih potem odpravili. Nepravilnosti so se zgodile zaradi nejasnosti navodil za izplačilo plač, je dejal in poudaril, da delovna inšpekcija ni ugotovila, da bi celjska bolnišnica kršila zakon o plačah v javnem sektorju.

"Postopek moje razrešitve je nezakonit, svetu zavoda pa sploh ni mar za celjsko bolnišnico. Moja razrešitev je politično motivirana," je takrat ocenil Ferjanc.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

25kur
17. 11. 2017 15.24
+1
hvala bogu čimprej
Frane Šajn
17. 11. 2017 13.20
+2
Ja se vidi v slogi je moč.
bema1201
17. 11. 2017 12.08
+9
Verjetno ni ta pravi strani, je spet prihajajo časi kot pred osamosvojitvijo ko si se moral postaviti na pravo stran če si hotel biti vodilni delavec, rdeča knjžica je bila obvezna. Danes knjižic ni več moraš pa na druge načine pokazat kam spadaš, na pravo ali napačno stran. To velja še za našega predsednika ki je pred dnevi po izvolitvi dobil nasvet katera je prava stran.
DAEMONIUM
17. 11. 2017 11.52
+12
Spokaj se SMC, kako vas ni sram, direktorjem bi povecali placo tudi do 500 eur, penzionistom pa sten. sli dvigniti pokojnino za 5 eur???? Pa kaj je s to politiko?? 5 eur??? Pa saj boste ljudem z novim davkom pobrali 15 eur za dolgotrajno oskrbo?? Ce to ni res navadna banda potem pa res nevem kdo bi se lahko bil. Da bi upokojenc prisel na 50 eur rabi ziveti se 10 let??? Haha, a oni dvigujejo direktorjem za 500 eur, zakaj rabi upokojenec 100 let???? Moj predlog je da senjim raje kupi strik da se lahko obesijo kot pa da se naprej crkujejo in gnijejo pri se zivem telesu!
tedoVV2HCmedo
17. 11. 2017 11.24
+10
Nagnati bi morali tudi cel svet UKC. Milojka seveda tega ne bo dovolila, ker bi s tem nagnala svojo sorodnico Alenko.
Uporabnik113089
17. 11. 2017 10.40
+16
Tri leta niso ugotovili nobenih nepravilnosti, dva petka do volitev pa bi zamenjali celotno vodstvo UKCL in vseh ostalih zdravstvenih ustanov? ZZZS se pa ne upajo lotiti. Preveč denarja odteka v žepe vladajoče kamarille? Kako to da le ZZZS edina izmed inštitucij v našem državnem zdravstvenem sistemu ki posluje z dobičkom?