Slovenija

Sneg ogroža strehe; v Riku že zagnali proizvodnjo

Ribnica, 26. 02. 2013 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko se je v nedeljo pod težo snega vdala streha proizvodne hale podjetja Riko Ribnica, so zdaj znova zagnali proizvodnjo, ki pa so jo preselili v drugo halo. Sicer pa so morali zaradi snega, ki je ogrožal streho nakupovalnega središča v Novem mestu, začasno zapreti trgovino, na Koroškem pa so sneg s streh hiš čistili gasilci.

Teža snega je bila za streho podjetja Riko Ribnica preveč.
Teža snega je bila za streho podjetja Riko Ribnica preveč. FOTO: Bralec Dominik

V ribniškem Riku, izdelovalcu cestne mehanizacije, kjer se je zaradi teže snega v nedeljo vdala streha proizvodne hale, so davi spet zagnali proizvodnjo, ki jo bodo v sredo nadaljevali v polnem obsegu.

Kot je povedal direktor Rika Janez Šilc, so danes začeli delati v manjšem obsegu, kljub temu pa je na delu vseh 45 zaposlenih tega podjetja. Proizvodnjo so preselili v drugo Rikovo halo, kjer danes že poteka sestavljanje končnih izdelkov, po današnji priključitvi dovoda stisnjenega zraka pa bodo tam v sredo začeli delati v polnem obsegu, je dodal.

Pri poslovanju podjetja in njegovih dobavah kupcem ni bilo zastoja, sanacije poškodovane proizvodne hale in v nesreči nastale škode pa se bodo lotili, ko se bo stalila debela snežna odeja, je še povedal Šilc.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti ugotovili, da se je kovinska strešna konstrukcija proizvodne hale ribniškega Rika zrušila pod težo snega. Streha se je udrla v prostore, kjer so različni delovni stroji in polizdelki, pri čemer je nastala večja premoženjska škoda, poškodovanih pa ni bilo. O zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili.

Čiščenje streh zaradi težkega snega

Na Koroškem pa sneg ponekod ogroža strešne konstrukcije. Tam, kjer sneg ogroža strešne konstrukcije, sneg preventivno odstranjujejo gasilci, je povedal vodja slovenjgraške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Alan Matijevič. Pod težo snega se je danes zjutraj podrlo drevo na cesto Kotlje–Slovenj Gradec. Delavci cestnega podjetja VOC Celje so oviro odstranili in sprostili promet.

Interspar
Interspar FOTO: POP TV

Danes dopoldne so morali gasilci na Zgornji Hajdini Hajdina postavili podpornike pod nosilne tramove strehe zaradi bojazni, da se podre ostrešje hiše zaradi teže snega.

Težave imajo tudi na Dolenjskem, kjer so po poročanju 24UR OB ENIH zaradi teže snega na strehi morali zapreti novomeško trgovino Interspar v centru Qlandia. V Intersparu so poudarili, da je ukrep le preventiven, da ni videti škode in da tudi nihče ni bil ogrožen.

Pod težo snega pa je klonil nadstrešek na pakririšču pred novomeškim Revozom, vendar pa v družbi za pojasnila danes niso bili na voljo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
26. 02. 2013 17.50
+1
Reklama za ruiko: Najsodobnejše tehnološke rešitve so plod skupnega dela z našimi partnerji ter lastne fleksibilne proizvodnje zahtevnih strojev za širok spekter industrije. in stara podrta streha.bo kaj Lovšinček primaknu
TROIKA
26. 02. 2013 20.12
sej lahko Tanko primakne....je pri koritu..... ....to so pa ribnčani.....vse za gnar....
motorka57
27. 02. 2013 09.36
antonino
26. 02. 2013 16.26
-1
kdo je v qulandiji zaprl špar ob 13.uri - ne pišite bedarij, ker ga zjutraj ob 9.uri sploh niso odprli
tali?ni tom
26. 02. 2013 17.51