Slovenija
Oglas

Vabljeni v Tržič na 47. Šuštarsko nedeljo

Tržič, 03. 09. 2014 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prva nedelja v mesecu septembru, angelska nedelja… Šuštarska nedelja. Letos bo 7. septembra že 47. po vrsti. Nedelja, ko vse poti vodijo v Tržič.

Dogajanje na glavnem odru 47. Šuštarske nedelje bo tudi tokrat pestro.
Dogajanje na glavnem odru 47. Šuštarske nedelje bo tudi tokrat pestro. FOTO:

Nekdaj bogato čevljarsko mesto s tradicijo, ki ji ni bilo para. In po nekaj letih, ko so Šuštarsko nedeljo preplavljale stojnice s preveč raznoliko ponudbo, bosta Tržič in Šuštarska nedelja spet dobila pravi »Šuštarski plac« z bogato ponudbo obutve.

Rokodelci imajo na Šuštarski nedelji posebno mesto tudi letos.
Rokodelci imajo na Šuštarski nedelji posebno mesto tudi letos. FOTO:

Šuštarska nedelja se odločno podaja v nove čase z zavedanjem lastnih korenin. Spet postaja kraj, kjer se kupuje obutev. Na nekoliko strnjenem območju, na katerem bo potekala letošnja, 47. Šuštarska nedelja, boste na »Šuštarskem plac« lahko nakupili obutev po ugodnih cenah, na voljo pa bodo tudi izdelki, povezani z obutvijo in usnjarstvom, predstavili se bodo rokodelci in stari obrtniki.

Šuštarska nedelja z bogato ponudbo na stojnicah.
Šuštarska nedelja z bogato ponudbo na stojnicah. FOTO:

Bo pa Šuštarska nedelja že tradicionalno postregla še z bogatim spremljevalnim programom. Letošnja prijetna novost bo zagotovo Festival tržiških bržol, na katerem se bodo pomerili kuharji, obiskovalci pa bodo bržole lahko tudi poskusili. V galeriji Atrij občine Tržič bo na ogled razstava tržiških obrtnikov, Tržiški muzej http://www.trziski-muzej.si/ bo na ogled postavil prenovljeno stalno razstavo čevljarske zbirke.

Na glavnem odru 47. Šuštarske nedelje se bo cel dan odvijal zanimiv program z glasbenimi, plesnimi in humorističnimi točkami. Glavne zvezde bodo Pihalni orkester Tržič, Duo Sinti Kings, humorista Peška in Sašo, odlični Tomaž Ahačič – Fogl, skupina Enjoy your privacy ter tržiške plesne skupine. Vsak bo zagotovo našel nekaj zase.

Odkrijte novo tradicijo 47. Šuštarske nedelje v Tržiču.
Odkrijte novo tradicijo 47. Šuštarske nedelje v Tržiču. FOTO:

Pridite 7. septembra, na angelsko nedeljo, v Tržič na 47. Šuštarsko nedeljo. Srečali boste prijatelje, ki jih srečate vsako leto samo na Šuštarski nedelji, si kupili čevlje, najedli bržol, uživali na zabavi in odkrili novo tradicijo. Tradicijo, ki vas bo vsako leto znova pripeljala na ta nepozabni dogodek, na katerega pravi Tržičani težko čakamo celo leto. To je čas, ko se veliko stvari začenja na novo. Prihaja jesen, začenja se novo šolsko leto, novi izzivi, daljši dnevi. Ravno pravi čas za odkrivanje nove tradicije.

Vabljeni na 47. Šuštarsko nedeljo!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni