Slovenija

'Vampirji so čisto mimo. Zdaj smo v modi zombiji'

Ljubljana, 22. 12. 2012 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski množični protest so pospremili tudi uporabniki Twitterja, ki pa jih je močno zbodla pripomba stranke SDS o zombijih. "Dragi zombiji, želim vam lepe praznike. Če boste med njimi lahko nahranili otroke, še toliko bolje. Ivan, " je le eden izmed številnih odzivov na tvit SDS.

Protestniki v Ljubljani.
Protestniki v Ljubljani. FOTO: Damjan Žibert

Vseslovensko vstajo, na kateri se je v Ljubljani zbralo okoli 8000 ljudi, so pospremili tudi tviteraši, ki so jih močno zbodli tviti stranke SDS.

"En sam poslanec SDS je dobil na volitvah podporo večjega števila volivcev, kot se jih je danes zbralo na t. i. vseslovenski vstaji naroda," so med drugim zapisali na uradnem profilu stranke, ki jo vodi premier Janez Janša.

Na omenjenem družbenem omrežju so se v stranki zapletli v več debat z novinarji, ki so spremljali proteste. ''Vsi tisti novinarji, ki današnje proteste imenujejo vstaja naroda, se norčujejo iz zdravega razuma in iz 99.5 % volivcev,'' so med drugim zapisali.

Seveda pa je tviteraše zmotil tvit stranke, v katerem so protestnike označili za zombije.

Tvit stranke SDS
Tvit stranke SDS FOTO: Twitter

Bosonoga je v imenu Ivana zapisala tole voščilo: "Dragi zombiji, želim vam lepe praznike. Če boste med njimi lahko nahranili otroke, še toliko bolje."

Tviti - 6
Tviti - 6 FOTO: Twitter

Uporabnik Twitterja Matjaž pa je zapisal, da išče novo službo: ''Lahko pišem neumnosti na Twitterju za katero izmed strank''.

Tviti - 7
Tviti - 7 FOTO: Twitter

Zdaj so v modi zombiji.

Tviti - 9
Tviti - 9 FOTO: Twitter

Maja pa je zapisala, da združenih zombijev ni mogoče ustaviti, kartmen pa meni, da so se zombiji zadeve lotili napak.

Tviti - 12
Tviti - 12 FOTO: Twitter
Tviti - 3
Tviti - 3 FOTO: Twitter

Uporabniki Twitterja so menili tudi, da je šlo pri zapisih stranke SDS za preusmerjanje pozornosti, prav tako pa naj bi tviti predstavljali paniko.

Tviti - 1
Tviti - 1 FOTO: Twitter
Tviti - 10
Tviti - 10 FOTO: Twitter

In kako ločiš zombija od pripadnika stranke SDS?

Tviti - 2
Tviti - 2 FOTO: Twitter

So pa tviteraši aktivno poročali tudi o samem dogajanju na protestih. Vzdušje je bilo dobro, protest je bil miren, z zapisi so nekateri pohvalili tudi tiste, ki so po koncu protesta čistili kraj dogajanja, seveda pa so se že pojavila tudi vprašanja, kdaj bo naslednji protest.

Tviti - 5
Tviti - 5 FOTO: Twitter
Tviti - 13
Tviti - 13 FOTO: Twitter
Tviti - 8
Tviti - 8 FOTO: Twitter
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (618)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Terezinka
24. 12. 2012 14.55
-1
Pozdravljeni Zombiji, ostanimo ponosni, prišel bo dan, ko bodo morali tisti na oblasti na sodni dan. tisti dan bomo zamenjali mesta. Srečno in veselo pot v novo leto.
LOPOVIGOTOVISTE
24. 12. 2012 10.43
+0
SPET SAMI KULTURNIKI TU GOR? PA JAVNA UPRAVA? Čisto prav je tak, vi morete varčevat, vi največ denarja potegnete delovnemu sloju, ki nima za kruh in za mleko Ni kriva vse politika, KRIVA JE JAVNA UPRAVA, na tisoče tisoče inšpektorjev, preko 170 raznoraznih uradov, komisij itd itd, je dovolilo, DA SE POKRADE DELAVCA IN DRŽAVNO PREMOŽENJE IN RAVNO TEM JE JANŠA TRN V PETI!! ŠTRUKELJ-DREKAR pa izkorišča šolstvo z namenom, da začiti lopovski sloj v javni upravi. SRAMOTA!!
?unta
24. 12. 2012 07.52
-2
Kulturniki žalostno v gate ste se fsrali.Sram naj vas bo.
svoboda govora
24. 12. 2012 02.02
+3
se bom trudil pravilno sovražno govoriti!
svoboda govora
24. 12. 2012 01.59
+2
tota vlada je najbolša (samo da videm če bom zbrisan?)
svoboda govora
24. 12. 2012 01.59
+2
svoboda govora
24. 12. 2012 01.52
+4
mene najbolj šokira izbrisanje komentarjev, kaj brisanje še oddati ga ni mogoče!
Tonček Balonček
24. 12. 2012 01.46
+4
Sem pa an protestih spoznal precej zelo simpatičnih in luštanih zombijk! Upam, dase še vidimo!, sem eni obljubil, d agreva potem an kuhančka in potem še kajm, Da se namnožimo!
hillya
23. 12. 2012 23.11
+2
ŠOKIRALO ME JE tole, ko sem danes prebrala na Planetu : "Kulturnik Tone Kuntner je v članku, objavljenem v reviji Reporter, opisal dogajanje okoli organizacije državne proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti, pri kateri je sodeloval. Kot je zapisal, mu je bila zaupana čast, da "v suhem in neprizanesljivem času svoje drage domovine, ob prazniku njene samostojnosti in enotnosti," pripravi državno slovesnost in da oblikuje umetniški program, "ki bo vreden velikega praznika države". Kot piše Kuntner, je za proslavo pripravil scenarij in k sodelovanju povabil "nekaj vrhunskih umetnikov, da se pridružijo nam, ki smo se za ta časten posel v tem suhem času odrekli honorarju". Kot pravi, je med igralskimi kolegi nagovoril samo tiste, ki imajo stalen angažma in ki ne živijo od priložnostnih zaslužkov. Dobil je najrazličnejše odgovore, tudi takšnega da bi povabljenemu umetniku sodelovanje na proslavi utegnilo škoditi. "Sodelovanje pri proslavljanju države – utegnilo škoditi!? Ta zadnja izjava me je najbolj prizadela, ker je v njej izpovedana resnica, ki stoji domala za vsemi vljudnostnimi opravičili," je zapisal Kuntner. "Smo Slovenci sploh vredni svoje samostojne države?" Kot še navaja, so za izvedbo državne proslave ostali le maloštevilni nastopajoči, ki so se "z materjo Slovenijo ponosno veselili in srčno proslavili spomin na veličastne dni rojevanja njene samostojnosti". Kuntner se v tekstu sprašuje, ali smo Slovenci sploh vredni svoje samostojne države, ko si je ne upamo odkrito počastiti. "In, ali je bila osamosvojitev morda res napaka, kakor sem tudi že slišal? Slišal seveda od tistih, ki te domovine ne ljubijo." Kuntner tekst zaključi z zahvalo vsem, ki so se proslavljanju države pridružili brez pomislekov "kljub divjaškim metežem slovenske zime". Hkrati je čestital tisim, "ki so pred dvaindvajsetimi leti v teh decembrskih dneh množično glasovali za pomlad, srčno upali in se veselili in ki v današnjih zimskih dneh dihajo pomladno, sejejo upanje in se - vsemu navkljub - veselijo". ČE JE VSE TO RES ???.....PA SKORAJ GOTOVO JE..........LJUDJE BOŽJI PA KAJ SE GREMO!!!
svoboda govora
24. 12. 2012 01.47
+4
JA GOTOVI SMO, ampak do takšnega odnosa in mišljenja o lastni domovini so nas prpeljali oz. prisilili razni tajkuni oz. tajkunizacija domovine (pomeni, da tako ali tako ni več naša), vlade ki niso stale na strani ljudstva ampak na strani izkoriščevalcev naroda, oholi odnos politikov inn ne nazadnje reforme , ki tepejo samo narod!!!!!!!!
grmstrm
24. 12. 2012 02.14
+2
Prebral si na PLANETU!? To je še huj k pooptv!
KopulacijskiO
24. 12. 2012 11.03
tudi mene je šokirala ta Kuntnerjeva pisarija! Jamravček, zamisli naj se malo nad tem, zakaj je tako!
hillya
23. 12. 2012 23.05
+1
Zdaj sem šele opazila, da mi je bil prejšnji post oddan 6x. Hmmm - vem, da ga nikakor nisem mogla odddat in ko sem ga, sem šla proč. Prosim admina, da mi to uredi in pusti samo zgornji post na katerega so bili tudi oddani komentarji. Hvala,
Buena Vita
23. 12. 2012 23.02
+1
žal poznamo vas ,prepozno pa ne
Buena Vita
23. 12. 2012 22.49
-7
ZOMBIJI STE ŽE 70 LET,doslej ste bili prikriti v ozadju,sedaj so vas posnele kamere in se ne morete več skrivati,70 let ste ustrahovali narod in na račun ustrahovanja debelo uživali,sedaj ste blagajne izpraznili in smo rekli da vas imamo dovolj,sedaj imamo vaše slike,sedaj ste se odkrili,končno poznamo svoje neprijatelje, pod krinko daste na cesti zaradi vaših otrok,v gostilne ,v bare,v klube pojdite,tam jih najdete,ob ponedeljkih jih vlečete iz kliničnega centra domov z opranimi želodci ker so bili mrtvo pijani pripeljani s strani dobrih ljudi k dohtarjem,namesto da za ozroke poskrbite starši,to nalogo puščate litrci,kupici in snivkici
hillya
23. 12. 2012 21.56
-1
Recimo pred nekaj dnevi je Reporter med drugim zapisal tole: "Arso Šarić in Danilo Odović, člana narkoklana zloglasnega Darka Šarića, sta bila v ljubljanskem hotelu Slon ravno na predvečer ljubljanskih protestov 30. novembra, ki so se sprevrgli v divjanje skupine izgrednikov in brutalne napade na policiste. Zelo očitno je, da so bili nasilneži, ki so v Ljubljani izvedli pravo vojno s policijo, ne le plačani, ampak tudi dobro organizirani in vodeni............" Kaj naj si človek misli? Naj verjame? Naj ne verjame?
KopulacijskiO
24. 12. 2012 11.04
+1
če piše v Reporterju, potem vsak pameten človek ne verjame.
Gorazd Plaper
23. 12. 2012 20.24
+11
Niso demonstranti kot zombiji, nasprotno, politiki so kot vampirji. Nastaviš jim ogledalo pa se ne vidijo v njem!!!
BMWmunja
23. 12. 2012 21.28
+1
He, he..., to se da pa globoko razumeti. Morda se nočejo videti v njem....
jagoda02
23. 12. 2012 19.22
-3
Pa kdo še vas resno jemlje.
demokracija
23. 12. 2012 18.31
+12
ponosen da sem zombi
kvaternik
23. 12. 2012 18.11
-1
Če so zombiji v Beograd z njimi
hillya
23. 12. 2012 17.33
-4
No, tole pa je zelo pohvalno od ljubljanskih protestnikov, da so za seboj pospravili. Velika razlika od recimo mariborskih, ki so za sabo pustili pravo opustošenje - razbitje - metanje barv v stavbe...... Verjamem, da se bodo stvari počasi umirile, saj kot smo videli in slišali sinoči, so državniki pripravljeni, da napravijo vse, kar je v njihovi moči, da se vse stvari postavijo na svoje mesto. Hvala vsem, ki se trudite za nas VSE !
KopulacijskiO
23. 12. 2012 21.43
Sputnik
23. 12. 2012 22.29
+2
saj kot smo videli in slišali sinoči, so državniki pripravljeni, da napravijo vse, kar je v njihovi moči, da se vse stvari postavijo na svoje mesto a v božička tudi verjameš? pa da je nicholas cage ghost rider tudi?? oni se trudijo da SVOJE stvari spravijo na mesto ne stvari ki se tičejo nas vse. a maš zavarjeno glavo da ne spraviš noter tega da njih boli k za nas? če bi pa enemu od teh glavo cepnli bi se pa najdli eni ko bi rekli ej pa on ima družino in bi sočutsvovali z njim. a njih pa prav malo briga kako se imamo mi in če imamo družine ali pa ne.
feldmarsal1
23. 12. 2012 14.48
+14
tudi zombiji lahko postanejo zelo nevarni
hillya
23. 12. 2012 17.23
+0
nenasedaj
23. 12. 2012 14.32
+11
Bila je Noč živih mrtvecev, ki so na proslavi slavili svoj konec. Janša, po poreklu iz Haitija, kjer Zombi velja za mrtveca z nadbožjo močjo izven človeške domišljije, Drugače pa je Zombi v bistvu hipnotizirana oseba, ki ji je odvzeto samozavedanje, nesposobna ustrezno reagirati na dogodke okoli sebe in potrebna najresnejše ambulantne psihoterapije. Torej preprostejši narodi, Haitijci in Afričani, že od 18. stoletja vedo, kaj je Janša in koliko mu je od človeškega bitja ostalo.
firewall
23. 12. 2012 14.04
+10
Izjava o zombijih je seveda tipična izjava nekoga, ki se bori za spravo med narodom in ki vse druge opozarja, da delajo razdor med ljudmi, medtem ko oni sami pa povezujejo.