Slovenija

Vaša praznična sproščenost lahko nepridipravom prinese darilo

Ljubljana, 24. 12. 2013 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med prazniki imajo nepridipravi zaradi sproščenega vzdušja veliko več možnosti, da vas okradejo. Policisti tako svarijo, da kljub praznikom ne pozabite na samozaščito.

Vlom
Vlom FOTO: Thinkstock

Policisti pravijo, da se prepogosto dogaja, da posamezniki med prazniki pozabijo na samozaščito. Tako postanejo lahka tarča za nepridiprave, ki v času praznikov niso na dopustu. Nepridipravom gresta na roko nepazljivost in gneča. Policisti tako svetujejo, da nikar ne puščate ključev v ključavnicah in vrednejših predmetov na vidnem mestu v avtomobilu.

Prav tako ne obešajte na veliki zvon, da se odpravljate od doma za dalj časa. Številni radi na Facebooku napišejo, da nekam odhajajo, nepridipravi pa to z lahkoto izkoristijo. 

Tako kot vse dni v letu je treba tudi med prazniki skrbeti za lastno in tujo varnost. Tako nikar ne vozite pod vplivom alkohola ali drog. Policisti so te dni na take voznike še posebej pozorni in opozarjajo, da se tako vedenje nikakor ne obrestuje.

Vse, ki se bodo v tem času na različne obiske, dogodke in zabave odpravili peš, pa opozarjajo, naj nosijo svetlejša oblačila, uporabljajo kresničke in druge izdelke z odsevnimi površinami, saj jih bodo vozniki tako prej videli.

Pazljivost ne bo odveč niti pri uporabi pirotehnike. Policisti pravijo, da je uporaba pirotehničnih izdelkov številnim v zabavo, a hkrati je za mnoge to tudi neprijetno in jih prestraši, zato ob uporabi pomislite tudi na takšne, ki jih vaša zabava ne zabava preveč.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mihma
24. 12. 2013 18.03
+5
Policisti tako svarijo, da kljub praznikom ne pozabite na samozaščito. Uporabite kondome, da nebo božiček prinesel kaj nepričakovanega ;))