Slovenija

FOTO: Najmlajši so v družbi pravljičnih junakov že vstopili v novo leto

Ljubljana/Maribor, 31. 12. 2016 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Pravljični deželi v Celju so najmlajši točno opoldne vstopili v novo leto, praznovali so z dedkom Mrazom in Romano Krajnčan, odštevali staro leto, rajali in se veselili s pravljičnimi junaki sredi mesta. Podobni programi so potekali tudi po drugih mestih. Zabave za malo starejše pa se obetajo zvečer. Preverite, kje se boste lahko zabavali.

V nekaterih mestih po Sloveniji so že dopoldne pripravili programe s pravljičnimi junaki, glasbenimi nastopi in prihodom dedka Mraza.

V Pravljični deželi v Celju, na primer, so najmlajši točno opoldne vstopili v novo leto, praznovali so z dedkom Mrazom in Romano Krajnčan, odštevali staro leto, rajali in se veselili s pravljičnimi junaki sredi mesta. Pravljično deželo je v decembru obiskalo več kot 20 tisoč otrok iz vse Slovenije, v knežje mesto pa so vozili tudi posebni vlaki iz Maribora, Ljubljane in Velenja. Utrinke si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.

Zabave za malo starejše pa se obetajo zvečer. In kje se boste lahko zabavali?

V prestolnici se bo mogoče zvečer v ritmu različnih glasbenih zvrsti zabavati na štirih prizoriščih. Na Kongresnem trgu bodo za zabavo poskrbeli Modrijani in hrvaški tamburaši Begini, na Trgu francoske revolucije pa bo zabava v rock ritmih, saj bodo nastopili Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson.

Na Mestnem trgu bodo na odru SwingTones in Anika Horvat, Pogačarjev trg pa bo namenjen ljubiteljem narodnozabavne glasbe, ki jih bodo razveselili ansambel Pika si ter France in Korado s skupino Krila. Nebo nad mestom bo minuto čez polnoč razsvetlil ognjemet z Ljubljanskega gradu.

V Mariboru se bodo na prostem zabavali na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo nastopili Tanja Žagar in Helena Blagne ter za njima Čudežna polja.

Kje boste pa vi silvestrovali?
Kje boste pa vi silvestrovali? FOTO: Thinkstock

Osrednje prizorišče v Celju bo na Krekovem trgu, kjer bo obiskovalce zabaval Rok Ferengja in njegov Rok'n'band, v Murski Soboti pa bosta na Trgu zmage za glasbeni program poskrbeli skupini D'Kwaschen Retashy in Tropic. Opolnoči jih bo razveselil ognjemet.

Na Glavnem trgu v Kranju se bodo zbrani pozibavali v ritmu legende slovenske zabavne glasbe Toma Juraka in skupine Joške v'n, v Novem mestu bodo silvestrovali z Nino Pušlar in njeno spremljevalno skupino, v Kopru pa bodo nastopili Tulio Furlanič in Marino Legovič ter skupina Tequila. Tudi v Kopru napovedujejo ognjemet.

Prazniki bodo bolj prijetni brez prekomernega alkohola, pirotehnike, vandalizima in nasilja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brabusednet
31. 12. 2016 09.21
+0
Me zanika,kolko bo tistih z socijalno pomočjo,ki se bodo veselili na ulicah.
Ciymbalta
31. 12. 2016 09.06
+6
Pozor danes je dan ko bo precej policije na cesti. Vejo kdaj treba kasirat. Tako da vsi vozniki, raje pojdite z Taksijem domov. Raje dajte denar taksistu Kot pa policistom. Srečno 2017
lala3
31. 12. 2016 11.20
-2
Ce mislis da policaji dobijo denar od tebe, ko placas kazen, si res mal omejen
lala3
31. 12. 2016 11.21
+1
Poleg tega da ne placas kazni, ce ne vozis pijan, tudi ne ogrozas drugih ljudi in sebe, ti egoist
lala3
31. 12. 2016 11.21
-5