Slovenija

FOTO: Turk: Združitev ministrstev je dejstvo, pa tudi izziv in priložnost

Ljubljana, 11. 02. 2012 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Večina novih ministrov je prevzela posle od dosedanjih ministrov. Jelušičeva je svoje naloge predala Hojsu, Gorenak pa jih je na notranjem ministrstvu prevzel od Zalarja. Gorenak bo pregledal tudi afero Baričevič in se odločal o primernosti prostorov NPU.

Potem ko se je v petek zvečer, le dobri dve uri po izvolitvi v DZ, vlada Janeza Janše sestala na ustanovni seji in sprejela že nekaj kadrovskih odločitev, je danes večina ministrov prevzela posle od dosedanjih ministrov, primopredaje pa se bodo nadaljevale še v ponedeljek.

Zjutraj je dosedanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič naloge predala svojemu nasledniku Alešu Hojsu. Jelušičeva je dejala, da je s svojim mandatom zadovoljna, Hojs pa ob prevzemu poslov upa, da bo nova vlada imela več posluha za obrambno področje, kot ga je imela dosedanja. "Ob spremljanju vodenja ministrstva gre Jelušičevi sama pohvala. Je tista, ki je znotraj vlade dajala pravi poudarek obrambnemu resorju," je dejal Hojs. Dodal je, da se je dosedanja ministrica zavedala, da je obrambni del vlade tisti, ki bo in je prispeval k integriteti in vzpostavitvi same države. Ob tem je izrazil tudi upanje, da bo nova vlada imela več posluha za obrambno področje, kot ga je imela dosedanja vlada.

Kot je povedala Jelušičeva, je obrambno ministrstvo v preteklih treh letih izgubljalo finančna sredstva. "Upam, da bo novemu ministru uspelo zaustaviti te procese in obvarovati ministrstvo pred nadaljnjo izgubo sredstev," je poudarila. Današnji dan je na nek način simboličen, je dan številke 112, je povedala Jelušičeva. "To je tisti dan in tista številka, za kar je zadolženo naše ministrstvo," je pojasnila. Ob tej priložnosti je čestitala tudi vsem zaposlenim, ki delajo na centrih za obveščanje.

Jelušičeva je povedala, da so v zadnjih letih uspeli med drugim tudi povečati obseg vojske s približno 7.100 na 7.600 pripadnikov in pripadnic. Vojsko pa so uspeli tudi pomladiti.
Jelušičeva je povedala, da so v zadnjih letih uspeli med drugim tudi povečati obseg vojske s približno 7.100 na 7.600 pripadnikov in pripadnic. Vojsko pa so uspeli tudi pomladiti. FOTO: MORS

Černač: Za promet prihaja težko obdobje

Novoizvoljeni minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač je posle prevzel od dosedanjega prometnega ministra Patricka Vlačiča. Černač je napovedal, da bo najprej opravil pregled stanja in inventarizacijo, in dodal, da bo prihodnje obdobje na področju prometa glede na omejena finančna sredstva težko.

"Za sabo puščam ministrstvo, v okviru katerega smo bistveno izboljšali stanje varnosti na cestah. Mislim, da bo novi minister s tem nadaljeval," je ocenil. Poleg tega so po njegovih besedah pred Černačem tudi razpisi za izgradnjo drugega tira med Koprom in Divačo. "Pogodba za podpis za gradnjo mariborskega letališča ga čaka praktično na mizi, sem prepustil njemu, da jo podpiše," je še pojasnil Vlačič in dodal, da je dela veliko in da ga na področju prometa ne bo nikoli zmanjkalo.

Tudi Černač je dejal, da ga čaka zahtevno obdobje. "Glede na omejena finančna sredstva v letošnjem letu gotovo ne bo mogoče postoriti vsega, kar bi bilo potrebno, trudili pa se bomo, da bomo na ustrezen način določili prioritete in opravili vse tisto, kar te prioritete zahtevajo," se je zavezal.

Gorenak: Položaj v javni upravi ne more biti 'zabetoniran'

Naloge sta si predala tudi novoizvoljeni minister za notranje zadeve Vinko Gorenak in Aleš Zalar, ki je bil pooblaščen za vodenje tega resorja. Zalar želi, da bi se delo nadaljevalo na dosedanji način, po njegovih besedah torej profesionalno in predano. Gorenak pa je dejal, da sta primopredajo opravila korektno.

Vinko Gorenak in Aleš Zalar. Zalar Gorenaku želi uspešno vodenje ministrstva.
Vinko Gorenak in Aleš Zalar. Zalar Gorenaku želi uspešno vodenje ministrstva. FOTO: Miro Majcen

O tožilstvu, ki je po novem pod pristojnostjo notranjega ministrstva, nista govorila, prav tako ne o imenovanju Harija Furlana na mesto vodje specializiranega tožilstva. Novi minister je ob tem razložil, da državni sekretar še ni imenovan. Gorenak je glede položaja direktorja policije Janka Gorška razložil, da sta položaj generalnega direktorja policije in možnosti razrešitve določena v zakonu ter da se ga o tem prehitro sprašuje. Dodal je, da je simbolično povedano Goršek šele sedaj "osvobojen". Od njega pričakuje, da bo delal in pokazal, kaj zna. A kot je še povedal, ne more biti položaj nikogar v javni upravi "zabetoniran".

Na vprašanje, ali bo predlagal, da se nekatere afere, denimo afera Baričevič, ponovno obravnavajo, je Gorenak odgovoril, da mora najprej videti, v kateri fazi so zadeve. Glede stavbe za Nacionalni preiskovalni urad je dejal, da mora najprej pregledati pogodbo, možnih pa je več rešitev, vendar je zanj stavba na Litostrojski "varianta številka ena".

Pličanič se najbolje počuti na ministrstvu za pravosodje

Senko Pličanič, ki bo vodil ministrstvo za pravosodje in javno upravo, pristojen pa bo tudi za lokalno samoupravo, je posle danes prevzel na kar treh ministrstvih. Najprej mu je posle ministrstva za javno upravo predala dosedanja generalna sekretarka vlade Helena Kamnar. Pličaniča obseg dela ni presenetil, saj delo tega resorja dobro pozna. Meni, da je stanje na ministrstvu urejeno, vidi pa že naloge, ki se jih bo moral lotiti že v ponedeljek.

Kamnarjeva je pojasnila, da je veliko nalog odprtih, predvsem zato, ker so v tesni povezavi z dogovori s socialnimi partnerji, je dodala in pojasnila, da je od poletja naprej dogovarjanje s sindikati praktično zastalo, saj sindikati "niso izkazovali volje, da se s to vlado še naprej pogajajo o odprtih vprašanjih". Tako je relativno veliko vprašanj na področju plačne politike in uslužbenskih razmerij, ki jih bo treba na novo doreči. Pličaniču je svetovala, naj zmanjša administriranje.

Kasneje je Pličaniču posle na pravosodnem ministrstvu predal še Zalar. Pličanič je dejal, da se najbolje počuti prav na pravosodnem ministrstvu in da je ob primopredaji začutil odlično energijo. Ponovil je, da bo nadaljeval delo, ki bo usmerjeno v skrb za pravno državo, v neodvisno sodstvo, hkrati pa je dejal, da ima veliko energije in veselja in komaj čaka, da se loti dela.

Zalar pa je poudaril, da gre pri pravosodju za resor, "ki je izjemno pomemben za vsako državo, ministrstvo za pravosodje podpira delovanje tretje veje oblasti in brez te ni demokracije". Zalar je dejal še, da pravosodje ni brez izzivov in problemov, po drugi strani pa je bila po njegovi oceni v preteklem mandatu narejena vrsta potez, ukrepov in reform, ki bodo gotovo dale rezultat čez čas in prepričan je, da se bo to zlahka upoštevalo pri pripravi drugih ukrepov, o katerih se bo odločal novi minister.

Na koncu pa je Pličaniču posle predal še državni sekretar v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko Bojan Suvorov. Pličanič je tudi na službi za lokalno samoupravo in regionalno politiko ocenil, da je do sedaj zanesljivo opravljala dobro delo, delitve službe na dva dela pa ni mogel komentirati. Z uveljavitvijo novega zakona o vladi se namreč služba za lokalno samoupravo in regionalno politiko ukinja, njene naloge in pristojnosti pa prevzemata ministrstvo za pravosodje in javno upravo (področje lokalne samouprave) in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (področje evropske kohezijske politike in regionalnega razvoja).

Pličanič je poudaril, da pod okrilje pravosodnega ministrstva dobivajo manjši del obstoječe službe, nikakor pa ne manj pomemben. "Zavedam se pomembnosti lokalne samouprave v Sloveniji, vem, da je veliko stvari treba urediti," je izpostavil in poudaril problem malih občin in njihovega povezovanja ter financiranja.

Senko Pličanič in Bojan Suvorov
Senko Pličanič in Bojan Suvorov FOTO: Miro Majcen

Vizjak v roke dobil besedila padlih zakonov

Dosedanji minister za kmetijstvo Dejan Židan je predal posle ministru za kmetijstvo in okolje Francu Bogoviču. Slednji je ocenil, da prevzema ministrstvo, ki je v dobri kondiciji, svojo prvo nalogo pa vidi povezano z oblikovanjem skupne kmetijske politike za naslednjo finančno perspektivo. Prepričan je, da je dobra podlaga za delo lani sprejeta resolucija o razvoju slovenskega kmetijstva. "To je prava osnova, da se organiziramo in najdemo priložnosti za slovensko kmetijstvo, podeželje in okoljsko področje. Zakona o kmetijskih zemljiščih in promociji v kmetijstvu sta bila lani sprejeta, in če želimo v Sloveniji izboljšati in povečati zemljiški potencial – z varovanjem zemlje, z boljšim izkoristkom obstoječega potenciala, z diverzifikacijo v kmetijstvu, s shemami kakovosti in podobnimi ukrepi – sta to zakona, ki potrebujeta implementacijo in trdno delo," je dejal.

Dejan Židan in Franc Bogovič
Dejan Židan in Franc Bogovič FOTO: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Kmetijsko ministrstvo je po mnenju Židana trenutno najbolj pomembno v državi, saj je odgovorno za proizvodnjo hrane. Židan je namreč prepričan, da bo naslednja kriza prehranska in bo bistveno težja, kakor so trenutne krize. Odgovor nanjo pa lahko najde samo to ministrstvo. Na ministrstvu bosta dva sekretarja, Bogovič pa pravi, da jih še ni izbral ima pa oblikovan ožji izbor.

Vizjak dobil besedila padlih zakonov

Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak je naloge prevzel od dosedanjega ministra Ivana Svetlika. Svetlik je ob primopredaji dejal, da je novemu ministru predal besedila treh zakonov, ki so padli na referendumih, Vizjak pa je dejal, da se bo potrudil na teh osnovah graditi naprej. Ob simbolični predaji besedil pokojninske reforme, zakona o malem delu in zakona o preprečevanju dela na črno, ki so padli na referendumih, je Svetlik dejal, da je to za spomin, opomin, mogoče celo kaj koristnega za naprej. Ob tem je svojemu nasledniku zaželel, da ne bi ponavljal napak, "ki smo jim morda storili mi, da pa mogoče lahko na tej podlagi tudi naredite pozitiven korak".

Na vprašanje, ali se boji morebitnih referendumov, je Vizjak odgovoril pritrdilno. "Vsak se boji novih referendumov, ampak ti so možni šele takrat, ko nekdo gre z rešitvijo kljub jasnemu vedenju, da ni usklajena, in tvega," je dejal in napovedal, da se bo to tveganje trudil zmanjšati na minimum. S socialnimi partnerji se bo tako sestal že prihodnji teden.

Dejal je tudi, da se bodo po svojih močeh trudili najti skupni imenovalec med socialnimi partnerji, med strokovnimi pogledi in tudi finančnim položajem v državi. "Čaka nas težka naloga, trudili se bomo po svojih najboljših močeh, da jim bomo kos," je dejal Vizjak in se Svetliku zahvalil za korekten postopek primopredaje. Ob tem je izrazil prepričanje, da bodo Svetlikovi nasveti še zelo dobrodošli.

Novi minister za izobraževanje, kulturo, znanost in šport Žiga Turk je danes prevzel posle le od Boštjana Žekša, ki je bil pooblaščen za vodenje kulturnega resorja.
Kot je po primopredaji povedal Turk, sta imela z Žekšem dober, vsebinski, konstruktiven pogovor o stvareh, ki se na ministrstvu dogajajo, o projektih, ki so v teku, in o stvareh, ki jih čakajo. Med njimi je kar nekaj zanimivih projektov, opazil pa je tudi nekaj sinergij med področji, ki jih novo ministrstvo pokriva. Ob tem je izrazil prepričanje, da bodo stvari tudi v prihodnje zelo dobro funkcionirale.

Združitev ministrstev sam sprejema kot dejstvo, pa tudi kot izziv in priložnost, pri čemer se mu kot ena od priložnosti kaže v povezavi s Slovenci po svetu, s slovenskimi intelektualci in umetniki, ki so v tujini, ki bi lahko bogatili slovensko zakladnico znanja, idej in ustvarjalnosti. Turk sinergijo vidi tudi na področju črpanja evropskih sredstev. Kje bo imel pisarno, novi minister še ne ve. Kot je dejal, še niso videli vseh prostorov, si pa sam želi, da bi lahko najožje sodelavce imel čim bližje.

Jelušičeva je povedala, da so v zadnjih letih uspeli med drugim tudi povečati obseg vojske s približno 7.100 na 7.600 pripadnikov in pripadnic. Vojsko pa so uspeli tudi pomladiti.
Jelušičeva je povedala, da so v zadnjih letih uspeli med drugim tudi povečati obseg vojske s približno 7.100 na 7.600 pripadnikov in pripadnic. Vojsko pa so uspeli tudi pomladiti. FOTO: MORS

Včeraj že prve razrešitve

Vlada z 12 ministri, ki jo je DZ v petek potrdil s 50 glasovi za in desetimi proti, se je v petek že seznanila s finančne sliko države ter potrebnimi ukrepi za njeno izboljšanje.

Podpredsedniki vlade so postali predsedniki koalicijskih strank Ljudmila Novak (NSi), Radovan Žerjav (SLS) in Karl Erjavec (DeSUS), generalni sekretar vlade pa bo, kot v mandatu 2004–2008, Božo Predalič.

Vlada je zamenjala tudi direktorja Sove Sebastjana Selana, zdaj jo bo vodil Damir Črnčec. Urad za komuniciranje pa kot v. d. direktorja vodi Anže Logar.

Razrešili so tudi direktorja urada za verske skupnosti Aleša Guliča, na čelo urada pa kot v. d. direktorja postavili sedanjega direktorja urada za narodnosti Staneta Baluha.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (990)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mark54
12. 02. 2012 21.11
+2
muhabc ! Malo se smiri. meni je jasno da bodo zamenjali nvse ki niso na pravi strani. In načeloma to ni narobe. Menise samo zdi da prvo uro po ustoličenju pa res ni bilo nobene potrebe zamenjati guliča , ne pa na stotine takih ki so bili zamenjave potrebni ker niso ničesar naredili da bi slovenija gospodarsko ojačala. Za službe kot je guličeva je pa bil čas ko bi tanujne zadeve uredili. Lepo v miru in pretehtano, ne pa maščevalno na horuk . !00 stvari so bile bolj nujne. Samo to sem hotel povedati. Pa si se kuj nakuhal kot da bi komu kaj slabega želel. Vidim da ste vsi tadesni isti. Sluge vatikana. Palčki so pa tisti ki nimajo svoje hrbtenice in so pritlehni . Kučan je VELIIKAN za te palčke.
Maancy
12. 02. 2012 15.01
-1
Od kulture je ostalo samo par parazitov ter razcefrana kulturna prazna vreča...
pupa_od_anbot
12. 02. 2012 15.45
+3
prašek
12. 02. 2012 16.49
+4
kiss-my-ass.
12. 02. 2012 18.23
+2
Komunikator Borut
12. 02. 2012 13.49
+1
Mogoče HARTZ IV?
Komunikator Borut
12. 02. 2012 13.51
+1
Komunikator Borut
12. 02. 2012 13.48
-2
1300€ minimalc?
Komunikator Borut
12. 02. 2012 13.51
-1
zmago56
12. 02. 2012 11.29
+5
Tudi gasilci nimajo lastnega ministrstva, pa so kljub temu vedno in povsod pripravljeni pomagati in tudi kaj zastonj narediti, vmes pa še kakšno veselico organizirati in kakemu kulturniku nastop plačati
CtrlDelete
12. 02. 2012 11.12
+5
Vsakokrat ko bo Hojs zapuščal stavbo MORSA bo moral konju pogledat v ta zadnjo. Mogoče je nekaj simbolike v tem.
coffeFEE .
12. 02. 2012 14.50
-2
<kaj vas to spominja na "vaš izstop" iz tazadnje vaših rdečkarjev, ko jih morajo položiti na trebuh, vsaj za tri dni po smrti, da boste lahko zlezli ven.....
zmago56
12. 02. 2012 10.45
-1
Združevanje je prva faza do ukinitve in prav je tako. Teličke je treba počasi od seskov odvaditi in na samostojnost navaditi, sicer začnejo kravco izčrpavati in za seske gristi.
kiss-my-ass.
12. 02. 2012 10.50
+3
zmago56, saj takšni kot si ti tako in tako ne vedo kaj je kultura. Zato je tudi ne potrebujete.
zmago56
12. 02. 2012 11.22
+1
"Najprej zdravje, pol kultura", je rekla Mica in glasno prdnula.
kiss-my-ass.
12. 02. 2012 18.24
+1
zmago - saj to kar si povedal tako že vemo. Desnosučni kulture ne potrebujete, ker je sami nimate.
Tonček Balonček
12. 02. 2012 10.29
+3
A si kdo predstavlaj, d abi akk politik kje v Franciji predlagal ukinitev resorja za kulturo in ga priklopil šolstvu in športu? NIti na mislel ne pride nikomur! Ali da biSarkozy naokoli španciral z Ipadom ali Ipodom, osmešil bi s ein bi fasal gnila jajca v dlavo, češ da je otroče! Pri nas pa takšnemu vodji mahamo v pozdrav in mu aplaudiramo, kar kašže, kako daleč smo še od zavesti, da nas nekdo stalno nateguje in brije norce iz nas, pravzaprav smo pa še butale, ukvarjamo se z definicijo družine, bulmastifi in podobnim! Slovenija je v teh 20 letih po zlomu komunizma zaostala ne le gospodarsko, pač pa tudi mentalno, kulturno in še na kakšnem področju, velik korak nazaj, kupujejo nas že firme iz bivše Jugoslavije, kjer so imeli vojno!
kiss-my-ass.
12. 02. 2012 10.51
+3
Tonček, pa saj mi nismo kulturna Francija. Mi smo pa ja Grosupeljska enklava v osrčju Evrope.
cirenij
12. 02. 2012 09.56
+7
Naj naredijo nekaj. Ampak upanje je že zdavnaj umrlo. Od leta 2004 mi je standard padel za več kot 50 %. To vem, ker smo do takrat kuhali in ogrevali celo bajto za otroke in vnuke. L. 2004 so se odselili. In s ta staro komaj krpava kraj s krajem. Niso samo tekoči stroški, ampak tisti, ki imajo ne 500 EU ampak tudi 2000 EU, pa 2 otroka, so čarovniki. Čudno, da ni več samomorov in umorov.
rolica
12. 02. 2012 10.02
+2
kmalu bo v porastu število samomorov,klošarjev in osebnih bankrotov
cirenij
12. 02. 2012 10.25
+8
ne vem kaj ti še preostane, ko ne vidiš rešitve. Ne toliko zate, kot za bližnje, predvsem otroke. Žalosti me, ko gledam po trgovinah ljudi, ki kupujejo po 2 jajčka( ki si jih sam na žalost lahko vsak dan privoščim), otrok pa joka za čokolado. Drugi, tudi naši izvoljenci pa se obmetavajo v blišču in bogastvu. Si predstvljamo, da zaslužiš 1000.000 EU letno? Potem lahko jezikaš o stiskanju pasu.
rolica
12. 02. 2012 10.34
+5
če bi ga sebi stisnili bi bilo najbolše!
cirenij
12. 02. 2012 10.49
+4
Najbolje okoli vratu. Pa da poštenim pusti zadihat.
kurcvasgleda01
12. 02. 2012 09.52
-2
naši kao kulturniki so dokazali, da so dejansko folk totalno brez kulture.... edini, ki nas iz krize lahko reši je JJ to si zapomnite za evig...
rolica
12. 02. 2012 10.01
+4
kiss-my-ass.
12. 02. 2012 10.53
+5
Janezek bi najbolj kulturno izgledal tako, da bi plapolal na drogu...
Maancy
12. 02. 2012 08.46
+11
Ko pogledaš kdo se puli za Kulturno ministrstvo, vidiš same obraze parazitov in lenuhov..
cirenij
12. 02. 2012 09.57
+0
Sem te že vprašal. Povej nam kaj delaš, da si tako sovražno nastrojena. Da počasi ne boš zgnila v sama sebi.
Irena Zvonka
12. 02. 2012 10.03
-3
maancy včasih malo pretirava ampak tokrat je povsem realno ocenila kulturnike.paraziti in lenuhi vlečejo enako ali celo več denarja kot pravi umetniki.
cirenij
12. 02. 2012 10.29
+2
Veliko je takih. Ampak jih v politiki ni? Desni in levi. Ne pretirava le včasih ampak stresa gnev in sovraštvo. Dobro, da ni veliko takih. Še zdaj pa ni odgovorila kaj dela. Verjetno uživa v postelji do zgodnjega popoldneva.
slovenc3
12. 02. 2012 07.38
-2
ko gledam turka kaj ima za povedat,bi ga najbolje videl v filmu od mr.bean-a!!!!!
prašek
12. 02. 2012 08.36
+0
Prav imaš . Žiga Turk je res podoben mr. Beanu
botjabotja
12. 02. 2012 09.34
-2
Vsi vemo, kam nas je pripeljal videz ( Pahor&Co.)
botjabotja
12. 02. 2012 09.34
+1
rolica
12. 02. 2012 09.42
+3
naši politiki imajo dobro pamet,znajo poskrbeti sami zase za druge jih pa ne briga!!!
fotosi
12. 02. 2012 07.01
+2
JJ je včeraj v City centru v Celju kupoval otroški voziček...
filipinc
12. 02. 2012 05.19
+1
UMRLA JE WHITNEYYYY!!!! Moj bog..........nej te čuvajo angeli.......sranje res....
Z.I.M.
12. 02. 2012 04.02
-1
Whitney Houston R.I.P.
metymety
12. 02. 2012 01.54
+2
Verjetno nam je bilo že prej lepo sedaj nam bo še lepše rada bi videla to;))) Pa če delajo vse tako kot se zagre zakaj postavijo svoje vsepovsod;)))
Logic Popeye
11. 02. 2012 23.48
+6
stanovnik se je drl na viranta in je dosegel ravno obraten učinek od željenega, propadli igralec se je drl na žigo turka in bo spet dosegel obratni učinek. razumnega človeka se ne da prisiliti. levaki, naučite se vljudnosti, če hočete kaj doseči.
muhabc
12. 02. 2012 06.52
+6
Če mačku stopis na rep zamijavka, če psu stopiš na rep zalaja, če nesposobnežu stopiš na žulj se dere in pljuva. Nova vlada na take finte upam, da ne bo pristala. Predolgo so izsiljevali s pomočjo družb in sindikatov vse za svoj stolček in svoje doživljenske službe. Čas je, da se narod proti takim kulturnikom in sindikalistom ne odziva njim v prid tako bo nova vlada vsaj zadihala in pokazala da skupaj zmoremo za boljši jutri.
mark54
11. 02. 2012 23.17
-1
Vatikan je dobil prvo rundo !!!
mark54
11. 02. 2012 23.17
-5
Takoj na zaćetku so pokazali svoje namene. Najbolj nujno je bilo zamenjati Guliča- Ta je bil največja zavora gospodarskega razcveta in finančne konsolidacije naše države. Tu so pokazali kaj bo prioriteta te države. Vatikan je povedal svoje , palčki pa so takoj pohvevno ispolnili svoj dolg do njega. ŽALOSTNO !!!
muhabc
12. 02. 2012 07.00
+5
Mark 54 kaj se pa greš pametnakovič. Si mogoče pozabil zakaj so Guliča največjega komunista in antikristjana postavila Pahorjeva vlada? Te pa že domenca lovi če tega ne veš. Bog se te usmili in vseh tako mislečih kot si ti. Pa še to koga imenuješ palčki (palček je Kučan) v novi vladi pa ni palčkov in ne Kresničk itd. so sposobni zato so prevzeli to kar ste zavozili, nehaj že pluvati kot stekel pes, ki mu ni več pomoči.
Irena Zvonka
12. 02. 2012 10.04
+0
čas je da gulič začne delat.predolgo že živi na račun davkoplačevalcev.njegovo delo v vseh teh letih je pa nič od nič.
jadra
11. 02. 2012 23.11
+6
Zdaj ko je nov minister za obrambo bodo pa morda kaj bolje varčevali pri elektriki, kajti vojašnica v Mariboru je razsvetljena kot novoletna jelka, ne vem ,če je potrebno da ima vsako parkirno mesto svojo luč.