Slovenija

Velikonočna gneča na cestah se začenja že danes

Ljubljana, 28. 03. 2013 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velikonočni konec tedna, ki je marsikje po Evropi dan daljši kot pri nas, se lahko že danes pozna na cestah. Promet bo v teh dneh povečan, na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško se obeta čakanje. Na cestah bo več utrujenih voznikov, zato vozite previdno in strpno.

Ob bližajočih se velikonočnih praznikih bo na slovenskih cestah povečan promet. Voznike, ki se vsak dan vozijo v službo, na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da se bo že danes zjutraj, še bolj pa v petek, poznal dotok vozil iz tujine. Pričakujejo naj povečano gnečo na odsekih, ki so že ob dnevnih prometnih konicah najbolj obremenjeni.

Promet bo povečan tudi od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski.

Promet
Promet FOTO: Thinkstock
Priporočajo tudi veliko strpnosti, saj bo na cestah več utrujenih voznikov, zaradi gostejšega prometa pa je pričakovati tudi več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov.

Na spletni strani prometnoinformacijskega centra voznike opozarjajo, da bo v četrtek močno povečan tudi tovorni promet. Za ta vozila bodo zato nastajale daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, v manjšem obsegu pa tudi Sečovlje in Dragonja, se čakanje lahko podaljša tudi za preostali promet.

Omejitve za tovorni promet v Sloveniji bodo med prazničnim koncem tedna:

– v petek, 29. marca, med 14. in 21. uro,
– v soboto, 30. marca, ni omejitve,
– v nedeljo, 31. marca, med 8. in 21. uro,
– v ponedeljek, 1. aprila, med 8. in 21. uro.

Cestni odseki, kjer je ob močno povečanem prometu pričakovati zastoje:

– od Ptuja do mejnega prehoda Gruškovje: A4-E59 Maribor–Ptuj (zožanje pri Dražencih), G1-1-E59 Maribor–Ptuj–Gruškovje (pred MP Gruškovje)

– od Ljubljane do mejnega prehoda Obrežje: A2-E70 Novo mesto–Obrežje (pred MP Obrežje)

– od Ljubljane do mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja: A1-E61/70 Ljubljana–Koper (na koncu avtoceste pri Kopru), G1-1 Koper–Dragonja (pred MP Dragonja), G2-101 Koper–Sečovlje (pred MP Sečovlje).

Pazite na svoje imetje

Vožnja v dežju
Vožnja v dežju FOTO: Thinkstock
V primeru tatvine ali vloma naj oškodovanci ali očividci to takoj prijavijo najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200. Do prihoda policistov pa naj se ničesar ne dotikajo, da ne bi uničili sledi.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica obenem opozarjajo tudi, naj bodo posamezniki bolj pozorni na svojo lastnino. Kot so poudarili v sporočilu za javnost, ljudje samozaščiti posvečajo premalo pozornosti, zato lahko postanejo med prazniki tudi oškodovanci zaradi tatvin, vlomov v vozila in stanovanja in drugih kaznivih dejanj.

Policisti novogoriške policijske uprave občanom svetujejo, da v osebnih avtomobilih ne puščajo vrednejših predmetov na vidnih mestih ter da vozila zaklepajo. Nekateri storilci kaznivih dejanj izkoristijo gnečo in nepazljivost ljudi in izvršijo kazniva dejanja iz osebnih vozil.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kordiljere
28. 03. 2013 14.18
Ariadnina - Avstrijcev je 6 mio,nas pa 2 mio. Avstrijci imajo prosto Tri kralje pri nas ne. Tako pac je,imamo pametne leve politike.
Ariadnina nit
28. 03. 2013 12.28
+1
zanimivo, ali imajo v tujini več prostih dni kot pri nas?? kako, saj smo mi ukinili 2. januar, ker tudi v tujini ni praznik, ampak delovni dan!! Kakor komu paše, a ne saj smo pri nas ukinili utripajočo zeleno na semaforju po predlogu EU, a v Avstriji zelena še vedn utripa
joco46
28. 03. 2013 12.18
+1
jao ko bi njim le nabutalo snega da bi se se bol guzvali
lidka1
28. 03. 2013 11.46
+1
Z moje strani ne bo problema z gnečo , ker delam čez praznike in ni časa bit še na cesti :)