Slovenija
Oglas

Velikonočni zajtrk Lungomare v Opatiji

Opatija, 25. 03. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Lungomare
Komentarji
0

Med velikonočnimi prazniki vam priporočamo obisk Opatije, kjer bomo za vas poskrbeli z odlično kulinariko ter zanimivimi aktivnostimi, ki bodo potekale ves čas.

Ob obalni poti Lungomare vam bomo postregli z okusnim zajtrkom.
Ob obalni poti Lungomare vam bomo postregli z okusnim zajtrkom. FOTO: LUNGOMARE

Gostom Opatije bomo postregli z najokusnejšim zajtrkom Lungomar. Znamenite kraljice Jadrana, ki je od Ljubljane oddaljena zgolj uro in pol vožnje je idealna destinacija za oddih med prihajajočimi velikonočnimi prazniki. S postrežbo tradicionalnih specialitet in opatijskih čokoladnih jajc na morski obali bodo gosti deležni nepozabnega užitka v mešanici vonjev morja, svežega zraka in pravkar razcvetelega cvetja. Ta posebni zajtrk, ki ga Turistična skupnost in mesto Opatija organizirata na velikonočni ponedeljek ob 11. uri, je le del zanimive praznične ponudbe Opatije, ki bo prvi aprilski konec tedna zaznamovala s priložnostnimi koncerti in razstavami.

Prav na veliko noč, to je v nedeljo 5. aprila, bo ob 12. uri tradicionalni koncert pihalnega orkestra Lovran na terasi hotela Imperial, na terasi hotela Milenij pa bo igral kvartet Veljak.

Prav tako vas bo v ponedeljek na Slatini med 10. in 13. uro ob zajtrku spremljalo privlačno glasbene melodije, ki so tipične za Opatijo in njene festivale. Poleg zajtrka pa bo potekala razstava starodobnih vozil. Obiskovalci si bodo lahko ogledali zelo dobro ohranjene avtomobile, ki so po cestah prvič zapeljali v prvi polovici prejšnjega stoletja.

Dneve in večere bo zapolnjevala bogata gastronomska ponudba, v kateri bo poudarek predvsem na okusnih špargljih in edinstvenem kvarnerskem škampu, ter kulturne in zabavne prireditve – kot je na primer Festival neodvisnih gledališč, ki velja za najboljši gledališki festival na Hrvaškem.

Med aktivnostimi je zelo priljubljena nordijska hoja.
Med aktivnostimi je zelo priljubljena nordijska hoja. FOTO: LUNGOMARE

Poleg tega ima Opatija zelo bogato ponudbo tudi za ljubitelje aktivnega dopusta, še zlasti spomladi, ki simbolizira prebujanje narave in človeka. Številne sprehajalne poti, kolesarske steze in gorski vzponi so najboljši vodniki tega kraja, obiskovalcem pa ne omogočajo samo bivanja v naravi, ampak tudi sprehode skozi njegovo bogato zgodovino. Za sprostitev po sprehajalnih podvigih, polnih novih doživetij, bodo poskrbeli številni centri dobrega počutja ali pa zgolj užitek ob skodelici kave na terasi, obsijani s soncem, ki ga bo omogočil festival kave. Njegov letošnji partner je Illy kava, potekal pa bo 11. in 12. aprila. Posebnost letošnjega festivala kave bo tudi velika razstava skodelic Illy.

Za več informacij o dogodkih in ponudbi lahko preverite na naši strani www.opatija-tourism.hr.

LUNGOMARE - 2
LUNGOMARE - 2 FOTO: LUNGOMARE
LUNGOMARE - 3
LUNGOMARE - 3 FOTO: LUNGOMARE
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1