Slovenija

Veter bo odpihnil meglo in prinesel otoplitev, a že konec tedna se bo spet ohladilo

Ljubljana, 21. 11. 2017 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nami je precej suh teden, temperature pa se bodo dvignile tudi do 15 stopinj Celzija. Veter bo odpihnil meglo, zjutraj nam večinoma ne bo treba več 'praskati' vetrobranskih stekel. A konec tedna nas čaka preobrat in morda celo sneg, napovedujejo vremenoslovci.

Vreme bo ta teden precej toplo, nato pa se bo konec tedna ohladilo.
Vreme bo ta teden precej toplo, nato pa se bo konec tedna ohladilo. FOTO: iStock

Ta teden nas najprej čaka toplejše vreme, ki bo vztrajalo vse do sobote. "Po nižinah bo začel čez dan pihati jugozahodni veter in bo pihal do sobote. Dnevne temperature bodo tako okoli ali pa tudi nad 10 stopinj Celzija, ponekod tudi okoli 15 stopinj Celzija," je pojasnil Brane Gregorčič, dežurni vremenoslovec na Arsu.

Kot kaže, bodo tudi jutra v večjem delu države toplejša, tako da nam ne bo treba praskati vetrobranskih stekel. "Precej bo vetra in nekaj več oblačnosti. V severni Sloveniji bo bolj zatišno, tam bodo lahko jutranje temperature še pod ničlo. Drugod pa načelno ne," pravi vremenoslovec.

V četrtek in petek bo na vzhodu še večinoma sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno možen rahel dež. Še bo pihal jugozahodni veter.

Veter, ki bo pihal, predvidoma naj ne bi povzročal večjih nevšečnosti, še dodaja Gregorčič.

Ob koncu tedna pa nas čaka sprememba vremena. "Če bo šlo po napovedih, bo v noči s sobote na nedeljo nastal nov ciklon nad severnim Sredozemljem, pri nas pa se bodo padavine okrepile. Sprva bo deževalo, potem pa se lahko v nedeljo meja sneženja spusti do nižin," pravi Gregorčič.

Na cesto le z očiščenimi stekli!

Na Gorenjskem bodo jutra še vedno precej hladna in tudi drugod bodo lahko vetrobranska stekla čez noč še zamrznila. Zato so gorenjski policisti znova opozorili, da morajo vozniki očistiti stekla, preden se usedejo za volan. "Kranjskogorski policisti so danes zgodaj zjutraj v kratkem poostrenem nadzoru preverjali, ali imajo vozniki na vozilih očiščena stekla. Pri dveh udeležencih so bila stekla pomrznjena, vidljivost iz enega od teh dveh vozil pa delno in v zelo omejenem polju mogoča samo skozi sprednje vetrobransko steklo," so sporočili iz PU Kranj. 

Policisti zato opozarjajo, da morajo vozniki skozi stekla vozila videti celotno dogajanje pred in za vozilom ter s strani. Pri zaledenelih in zarošenih steklih pa vidimo samo obrise, kar ni dovolj. "Ker voznik ne vidi vsega, vožnja pri takih pogojih tudi onemogoča pravočasne in pravilne reakcije. Pri trčenju v pešca to pomeni, da bo voznik vanj lahko trčil z nezmanjšano hitrostjo in je to zanje lahko tudi usodno," še poudarjajo policisti in voznike pozivajo, naj se na cesto odpravijo samo z očiščenimi stekli.

Stekla na vozilu je treba pred vožnjo vedno očistiti.
Stekla na vozilu je treba pred vožnjo vedno očistiti. FOTO: PU Kranj
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bakiras
21. 11. 2017 10.54
+3
spremljam en zelo dober vremenski portal. Spomladi so med drugim napovedali žled. Sedaj napovedujejo temperature za sneg konec tedna. Mislim da bo.
HowYesNo
21. 11. 2017 12.43
+1
26277
21. 11. 2017 12.45
+2
Vsi modeli so narejeni na osnovi zgodovine....kar je čez 5. dni....so bale....
staridida
21. 11. 2017 13.31
+0
Če je sonce tisti dan, ko je sneg prerokovan-tega je narava kriva , ne pa ARSO lažniva....
rjk05
21. 11. 2017 08.45
+4
Plundre ne rabimo !!
LuckyBastardo
21. 11. 2017 08.30
-2
Lahko se spusti vendar se ne bo
povanpireni
21. 11. 2017 09.30
+12
staridida
21. 11. 2017 14.10
+1