Slovenija

Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, v več hiš je udarila strela, voda je zalivala kleti

Ljubljana, 24. 05. 2016 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Največ težav so v zadnji noči povzročali močnejši nalivi, udari strel in veter, ki je odkrival strehe ter lomil veje. Največ težav so imeli na severovzhodu države. A potrpite, že v sredo bo sončno in topleje, čeprav bodo v naslednjih dneh ob popoldnevih krajevne plohe in nevihte še vedno vztrajale.

Močnejši nalivi in veter so v zadnji noči povzročili nekaj težav predvsem na severovzhodu države.
Močnejši nalivi in veter so v zadnji noči povzročili nekaj težav predvsem na severovzhodu države. FOTO: Neurje.si - Storm chasers Slovenia

Po sončnem in poletnem koncu tedna je ponedeljek prinesel nestanovitno vreme in ohladitev.

Največ težav so v zadnji noči povzročali močnejši nalivi, veter in udari strel. Gasilci so imeli največ dela na severovzhodu države.

Meteorna voda je zalila več kleti, močan veter pa je podiral drevesa in odkrival strehe. Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, je nekaj škode povzročil tudi udar strele.

Veter je strehe stanovanjskih hiš odkril v naselju Brege v občini Krško, v naselju Plitvica v občini Apače ter v naselju Grad v istoimenski občini.

V Dobovi v občini Brežice je meteorna voda zalila podvoz, ki pa je bil ob posredovanju pristojnih delavcev kmalu prevozen.

Zaradi vetra odlomljene veje so ovirale promet na relaciji od Bizeljske ceste proti Kapelam v občini Brežice in na relaciji Bizeljsko-Orešje.

Bralka Marjetka V. nam je poslala fotografijo zanimivega sončnega zahoda po hujši nevihti v občini Gorišnica:

po nevihti
po nevihti FOTO: Marjetka V.

Jutri bo sončno in topleje, a krajevne plohe bodo vztrajale

V sredo zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Predvsem v severovzhodni Sloveniji lahko popoldne nastane kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 21 do 25 stopinj.

V četrtek in petek bo povečini sončno, predvsem v četrtek popoldne bodo v notranjosti Slovenije krajevne plohe ali nevihte.

vremenska napoved
vremenska napoved FOTO: 24ur.com
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catman
24. 05. 2016 10.24
+15
"Veter je odkrival strehe in podiral drevesa, v več hiš je udarila strela, voda je zalivala kleti..." .... "A potrpite, že ...." ----- Kaj so to za ene politične manire? Ok, bom še to potrpel, zadnja desetletja itak samo še trpim .
TheMafiaDon
24. 05. 2016 09.48
-12
kje so pa zbrskali tiste 3 bajte da lahko delajo brezvezno dramo? kakšne stare štale z majavo streho?
Štanjkol
24. 05. 2016 11.59
+7
Glej model, če bi se to tebi zgodilo verjetno ne bi tako pametoval!
hotchilipoper
24. 05. 2016 08.07
+9
Še malo,pa se bodo začeli tornadi
korintos23
24. 05. 2016 08.40
+17
TheMafiaDon
24. 05. 2016 09.47
-2