Slovenija

Močan veter na vzhodu države lomil veje, odkrival strehe, podiral drevesa in reklamne panoje

Ljubljana, 16. 04. 2016 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lep sončen dan nam je malce pokvaril močan veter, ki je v vzhodni polovici države povzročil precej težav. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so imeli gasilci precej dela s podrtimi drevesi, odkritimi strehami, polomljenimi vejami in prevrnjenimi reklamnimi panoji.

Zaradi močnega vetra je vzhodna polovica Slovenije danes na meteoalarmu obarvana z rumeno barvo, ki pomeni, da so vremenske razmere lahko neugodne.

Maksimalna hitrost vetra je od 50 do 70 km/h. Veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje. Opozorilo velja za osrednjo, jugovzhodno, jugozahodno in severozahodno Slovenijo.

Na Upravi RS za zaščito in reševanje tako poročajo o nekaj težavah, ki jih je povzročil veter.

Podrto drevo
Podrto drevo FOTO: Bralec Denis

Ob 8.45 je v Malečniku čez cesto padlo večje drevo. Gasilci PGD Malečnik so ga razžagali, odstranili in počistili cestišče.

Ob 11.35 je na glavno cesto Slovenj Gradec–Velenje zunaj Mislinjske Dobrave veter podrl drevo, ki je oviralo promet. Oviro so odstranili udeleženci v prometu, med njimi gasilci PGD Ravne na Koroškem, vozišče pa očistili delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Ob 12.58 je v naselju Strukovci v občini Puconci kabel za telekomunikacijske storitve nevarno visel čez cesto. Posredovali so delavci Telekoma Slovenije.

Ob 13.29 je na Maistrovi ulici v Mariboru močan veter odkril 100 kvadratnih metrov strešne kritine, pločevine in tegole večstanovanjskega objekta. Posredovali so poklicni gasilci iz JZZPR Maribor, ki so ostrešje prekrili.

Ob 13.59 je v Gornji Radgoni na Ljutomerski cesti močan veter nagnil reklamni pano. Gasilci PGD Gornja Radgona so ga odstranili in odklopili elektriko.

Ob14.25 se je med Markišavci in Mursko Soboto drevo podrlo na cestišče. Odstranili so ga gasilci PGD Markišavci.

Ob 14.33 je na Miklavžu na Dravskem Polju močan veter podrl tri drevesa. Razžagali in odstranili so jih gasilci PGD Miklavž na Dravskem Polju.

Ob 14.59 je na Petanjcih v občini Tišina zaradi močnega vetra nad cesto visela večja veja. Odstranili so jo gasilci PGD Petanjci.

Ob 15.04 je v Nemčavcih v občini Murska Sobota veter odtrgal del pločevine na reklamnih panojih trgovine OBI. Gasilci PGD Murska Sobota so pločevino pritrdili nazaj.

Ob 15.13 so s ceste Velika Nedelja–Drakšl v občini Ormož gasilci PGD Velika Nedelja odstranili podrto drevo.

Ob 15.40 je na relaciji Gorenji Leskovec–Stranje v občini Krško na cesto podrto drevo oviralo promet. Oviro je odstranil dežurni upravljavec občinskih cest.

Ob 15.44 je na lokalno cesto Prevalje–Leše v občini Prevalje veter podrl smreko. Gasilci PGD Prevalje so podrto drevo odstranili in sprostili promet.

Ob 15.50 je v Rakičanu močan veter podrl drevo na cestišče. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so ga odstranili.

Ob 16.16 je na Cankarjevi ulici v Murski Soboti veter podrl ograjo na cestišče. Odstranili so jo delavci Cestnega podjetja Murska Sobota.

Ob 16.22 je v naselju Selo v občini Moravske Toplice veter podrl drevo čez cesto. Odstranili so ga delavci Cestnega podjetja Murska Sobota.

Ob 17.00 so gasilci PGD Radovljica s strehe nedokončanega objekta na Vurnikovem trgu odstranili nevaren gradbeni material, ki ga je prenašal veter.

Ob 17.01 je med naseljema Velika Polana in Gomilica veter podrl drevo čez cesto. Odstranili so ga delavci Cestnega podjetja Murska Sobota.

Ob 17.47 pa je v Renkovcih v občini Turnišče veter zlomil električni drog. Posredovali so delavci Elektra Maribor.

močan veter - 10
močan veter - 10 FOTO: Reuters

Kakšna je vremenska napoved?

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo možne posamezne plohe. Še bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, le na severozahodu okoli 17 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo v južni polovici Slovenije še razmeroma sončno in toplo, sicer pa bo od severa oblačnost naraščala. V severnih krajih bodo že dopoldne krajevne padavine, ki se bodo popoldne in zvečer počasi širile proti jugu.

V noči na torek bo dež zajel večji del države in do jutra večinoma ponehal. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V torek bo sprva še precej oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo.

V sredo bo pretežno jasno.

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju!

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petrovc
16. 04. 2016 21.52
-5
Ne razumem, kaj pa poglavica Vatikana??? Te dnio bo spet na Lezbosu (Pedrosu) in poljubljal noge ubogim beguncem, spet jih vabi v Europo! za Merklovo smo že ugotovili, Petrovc mesec dni prej, kot eminentni EU analitiki, da sodi na psihiatrijo! kaj pa Vatikanski poglavica, kaj ta dementni Argentinec hoče? Nobelovo nagrado za mir!? Bi znalo biti, to bi, pogoltnemu Vatikanu pasalo! Hoče po vsej sili udejaniti Nosterdamusa?? Jaz sem za PRAVOSLAVJE!!!! Kajti Ru patriarh je dejal: " Najhujša bolezen nacije je iztirjenost njenih duhovnih voditeljev!" Vatikan je leglo levičarjev!
Petrovc
16. 04. 2016 21.51
+14
TOVARIŠI NA 24 KUR! OBJAVITE SEZNAM PODJETIJ, KI ČISTIJO DENAR V DAVČNIH OAZAH!!!! mar jih moramo brati v Reporterju! Od Petrola, do RTV! NE PA DA NABIJATE NEUMNOSTI O VETRU! IN OBJAVITE SESTAJANJE RODETA IN ŠKRABCA!
piko112
17. 04. 2016 21.39
Usmerjajo poglede drugam, tako kot čarovniki. Z eno roko ti pred očmi maha z drugo pa pripravi naslednjo točko
Ciymbalta
16. 04. 2016 20.37
+1
Aprilsko vreme
Neznamsipomagat
16. 04. 2016 19.59
+4
ne pretiravat z alkoholom ljudje!
ferencz 1
16. 04. 2016 19.45
-4
Tudi v geografiji ste slabi! Na sevoruvzhodu Murska sobota, Polane!
Kwaj
16. 04. 2016 19.26
+17
Za vsak vetrič so izdajali opozorila zdaj ko pa je najhuje pa nič!!!Naši vremenologi so res .........
catman
16. 04. 2016 19.16
+22
Piha pahnjen že kar nekaj zadnjih let zelo pogosto, zgleda, da bo to postalo "normalno".