FOTO in VIDEO: Janševa podpornica: Ali smo spet leta 1945?

Pred sodiščem so se zbrali tako podporniki kot nasprotniki Janeza Janše. Prvi so sodbo obžalovali, drugi so jo pozdravili. ''Premalo je dobil, jaz bi ga do smrti dala v zapor,'' je dejala ena od nasprotnic. Podporniki pa so zvečer s svečami sporočali, da je umrla pravna država.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

 • Sojenje Patria - 7
 • Sojenje Patria - 5
 • Sojenje Patria - 4
 • Sojenje Patria - 3
 • Sojenje Patria - 2
 • Sojenje Patria - 1
 • Sojenje Patria - 1

Ko je Janez Janša dopoldne prišel na ljubljansko sodišče, kjer je potekalo sklepno dejanje sojenja v zadevi Patria, so ga pričakali njegovi podporniki. Janša je tako v stavbo vkorakal ob aplavzu, sledilo pa je čakanje na odločitev sodišča. Ko je zaokrožila informacija, da so Janšo, Antona Krkoviča in Ivana Črnkoviča spoznali za krive, podporniki niso skrivali razočaranja. Vzklikali so, da je to sramota, nekateri pa so tudi zajokali. Ena od Jaševih podpornic je komentirala, da ne ve, zakaj je Janša sploh obsojen, in se vprašala, ali smo spet leta 1945.

Reakcija na sodbo

Reakcija na sodbo (Foto: Kanal A)

Množico ljudi, ki so se v podporo in nasprotovanju Janši zbrali pred sodiščem, je varovalo nekaj deset policistov. Shod je po besedah policije minil mirno, pridržali niso nikogar, so pa zaznali eno kršitev javnega reda in miru.

Protestniki so med čakanjem na Janšo vzklikali: "Janša, Janša!" Jasno so dali vedeti, da Janšo še vedno podpirajo, saj so med drugim vzklikali: "Janez, Janez, mi smo s tabo danes!" Ko je po več urah Janša stopil iz stavbe sodišča, so ga podporniki pričakali kot zmagovalca in ga nagradili z bučnim aplavzom. Janša se je od sodišča odpravil v enega od bližnjih hotelov na novinarsko konferenco, skupina privržencev pa mu je tja sledila. Zbralo se jih je približno 20, tako kot že dopoldne pred sodiščem so tudi pred hotelom razprli veliko slovensko zastavo. Sicer pa so Janševi podporniki dejali, da bodo ustanovili nov odbor za varstvo človekovih pravic.

Fotogalerija (14)

 • Sodba v primeru Patria
 • Sodba v primeru Patria - 4
 • Sodba v primeru Patria - 6
 • Sodba v primeru Patria - 8
 • Sodba v primeru Patria - 7
 • Sodba v primeru Patria - 5
 • Sodba v primeru Patria - 11
 • Sodba v primeru Patria - 3
 • Sodba v primeru Patria - 2
 • Sodba v primeru Patria - 3
 • Sodba v primeru Patria - 5
 • Sodba v primeru Patria
 • Sodba v primeru Patria
 • Sodba v primeru Patria

Izrek sodbe so pred sodiščem spremljali tudi tisti, ki niso na Janševi strani. "Premalo je dobil, jaz bi ga do smrti dala v zapor," je dejala ena od Janševih nasprotnic. Dodala je, da je to šele prva stopnička in da so zdaj na vrsti "Janković and company". Več v zgornjih videoposnetkih!

Pred sodiščem prižigali svečke

Pred ljubljansko sodno palačo se je okoli 19. ure zbralo približno 30 Janševih podpornikov. Prižigali so sveče in odlagali cvetove. Med uporabniki mobilnih telefonov je namreč po razglasitvi sodbe zaokrožilo sms-sporočilo z vabilom, naj vsak posameznik v svojem mestu pred sodiščem prižge svečo ali odloži cvet, saj da je 5. junij dan, ko je umrla pravna država. Tako so se poleg prestolnice odzvali tudi v nekaterih drugih krajih. Po nekaterih informacijah naj bi sveče prižigali tudi v Novi Gorici in Krškem.

PREBERITE ŠE:

Prvi epilog po skoraj desetletju: nakup patrij se je sprevrgel v eno največjih afer v samostojni Sloveniji.

Strankarski kolegi Janeza Janše so si enotni: ni kriv, dokler ni pravnomočno obsojen.

Minister Jakič: Pravnomočnost sodbe bi pomenila ničnost pogodb za nabavo patrij ter začetek pogajanj o njihovi vrnitvi.

Prenesi v

Zgodba: Afera Patria

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1367
Volfek 28.10.2013 06:21:36
No,ja,kaj pa je sds obljubila ljudem,da so se drli pred sodiščem?Pa dajte no,če je kriv,naj ga doleti kazen, ne pa da zdaj nagovarjajo ljudi da se derejo in jokajo pred sodiščem.pa ne vejo niti zakaj.
Leeska 07.06.2013 09:35:02
No gdo v svetu lahko reče da smo pravna država če sodišče deli narod na leve in desne obsodijo pa tistega ki je proti njim v politiki Balkanskega bojevnika ispustimo pri vseh dokazih ko političnega veljaka zapremo pri nedokazani krivdi na drugi strani politični veljak lahko je župan precednik stranke njegovi otroci pa iz neznanega izvora nosijo Miljone na tuje banke tukaj je celi kup takšnih ki bi jih bilo potrebno zapret njihovo premoženje pa vrnit državi ko so naš davkoplačevalski denar kradli in se njim ne zgodi ničesar to pa zato ker so na vladi takšni rdeči ludje nič ne radi dosti pokradi pa pošteno z stici na sodišču živi. Ne leta 45 jaz bi reko kje ste bili leta 91 kje ste se skrivali ko smo mi komuniste preganjali samo zgleda da ste prišli nazaj zato sovražite ne le J.J ampak celoten SDS.
 
VonEssigfleisch 06.06.2013 17:32:13
leta 45 ne bi bilo časa za sodbo....pa kdo bi izgubljal 2 leti na sodišču?
izmet_fekalij 06.06.2013 17:07:54
tetka, leta 45 nebi takole skakljali in se drli pred sodiščem...ta črno bi pa z veseljem potolažil
Dart Vejder 06.06.2013 16:37:51
Če bi pobral vso tole volno in mleko pred sodiščem, bi bli rešeni recesije
M_teorija 06.06.2013 15:54:32
Janševa podpornica: Ali smo spet leta 1945?~

Če niso bolj iz predKolumbovskih časov!?
Volfek 28.10.2013 06:24:42
NE,smo leta 2013 in upamo,da bo sodba taka kot mora biti.Vsa Evropa se nam že smeji in se čudijo ljudem,da zagovarjajo človeka,ki nas je pahnil v bedo.
DeadBull 06.06.2013 15:27:50
Ne smo leta 2013 in to vemo vsi razen vas, ki se vedno vračate v to leto. Če bi bilo to leto 45, bi bil postopek končan že zdavnaj, kazen zelo huda, pritožba pa zavrnjena.
Terezinka 06.06.2013 14:59:13
Zato, ker nismo leta 45 imamo sodni postopek, ki traja toliko časa, zato imamo volitve, zato imamo sodstvo ločeno od izvršilne in politične oblasti, zato ne dovolimo, da neka stranka odloča o mandatu sodnikov.
Odločba sodišča danes ni izvršljiva brez pritožbe.
Danes lahko nedolžnost dokazuješ do EU sodišč.
Zato ne govori neumnosti, tu ni političnega preganjanja, tu nek politik ni več bog in batina.
Politik naj odgovarja in polaga račune svojega dela vsem in ne le svojim vernikom
srebrnibreg 06.06.2013 14:42:00
čuj ti podpornica lopovije bodi srečna, da ni leto 45, ker bi takrat s takimi dokazi tvoj idol zečo žalostno končal svojo kariero.
ivan.z.Doba 06.06.2013 14:22:37
Ti, ki zdaj jokajo, so jokali tudi 1980.leta. Le da sedaj jokajo za učencem tedaj pokojnega učitelja! P:S: ivan mu ne seže niti do gležnjev!
Smrt fašizmu-sloboda narodu!
Več komentarjev