Slovenija

VIDEO: Kaj ko 'jekleni konjiček' odpove sredi avtoceste?

Ljubljana/Vransko, 19. 08. 2011 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Blaž Garbajs / Renata Rančić
Komentarji
29

Tudi ta konec tedna bodo slovenske ceste obremenjene s kolonami turistov. Če boste med njimi, si osvežite spomin, kaj storiti, če vas slučajno vaše prevozno sredstvo 'pusti na cedilu'.

Inštruktor Branko Legan, Center varne vožnje Vransko
Inštruktor Branko Legan, Center varne vožnje Vransko FOTO: B.G.

Z inštruktorjem Centra varne vožnje na Vranskem Branetom Leganom smo prikazali simulacijo okvare vozila, zanimalo pa nas je tudi, kako so na morebitno neprijetno okoliščino pripravljeni naključni vozniki. Več videoprispevku.

Vklopite smernike in pritisnite na sklopko!

Vozniki, ki se jim vozilo pokvari med vožnjo po avtocesti, lahko brezplačno uporabijo telefonske govorilnice, pokličejo prometnoinformacijski center na številko 1970 ali pa o tem obvestijo operativno-komunikacijski center na številko 112.

"Zelo hitro se nam lahko zgodi nepredvidena okvara avtomobila, lahko pride do poškodbe pnevmatike ali česa drugega, zato je prvo pravilo pravilno sedenje ter drža volana,“ je začel Legan. Ko smo se z njim zapeljali po cesti, nam je pojasnil, da bi moral vsak voznik poznati nekaj osnovnih postopkov v primeru okvare vozila. "Vozimo se 130 kilometrov na uro in kar naenkrat se vozilo pokvari. V takem primeru nemudoma stisnemo varnostne utripalke," inštruktor varne vožnje odgovarja tistim, ki v takih primerih raje poskušajo s takojšnjim obračanjem ključa ter pritiskanjem na plin. Namesto slednjega moramo po njegovih besedah pritisniti na pedal za sklopko, saj lahko le tako ohranimo dovolj hitrosti, da umirjeno vozilo preusmerimo na rob vozišča oziroma odstavni pas, kjer se ustavimo. "Nikakor pa ne znižujemo hitrosti na voznem pasu,“ poudarja.

Ob izhodu iz vozila na avtocesti ali hitri cesti si moramo nujno nadeti odsevni jopič. Če tega ne storimo ali jopiča nimamo, nas lahko pristojni oglobijo s kaznijo v višini 40 evrov.
Ob izhodu iz vozila na avtocesti ali hitri cesti si moramo nujno nadeti odsevni jopič. Če tega ne storimo ali jopiča nimamo, nas lahko pristojni oglobijo s kaznijo v višini 40 evrov. FOTO: B.G.
Odsevni jopič je že dolgo obvezna oprema

Ko se ustavimo, je treba zaradi lastne varnosti vozilo čim prej zapustiti, a pri tem moramo biti po njegovih besedah nadvse pazljivi, saj nihče ne želi pristati pod kolesi morebitno mimovozečega večtonskega priklopnika. "V vzvratnih ogledalih se moramo prepričati, da je vozišče prazno, medtem pa v roke primemo odsevni jopič, ki si ga bomo nadeli ob izstopu,“ pravi Legan. Čeprav so jopiči v Sloveniji zakonsko obvezni že vse od aprila leta 2008, se še vedno najdejo vozniki, ki se za svojo varnost očitno ne brigajo. "Z jopičem smo zavarovani in vidni na dolgo razdaljo, tudi ponoči," pravi in dodaja, da moramo iz vozila izstopiti kar se da hitro ter se umakniti za njegov zadek. Morebitni sopotniki morajo izstopiti na svojih desnih vratih ter se umakniti onkraj zaščitne ograje. Nato oblečemo jopič ter ob tem ves čas aktivno spremljamo promet.

Varnostni trikotnik najmanj 100 metrov od vozila

Temu sledi namestitev varnostnega trikotnika. "Če vemo, kje je, ga lahko zelo hitro najdemo in tudi uporabimo, če pa imamo v avtu naloženo veliko prtljage, bomo v velikih težavah," meni inštruktor in dodaja, da bi moral biti trikotnik vedno pri roki za hitro uporabo. Kot pravi, je priporočljivo, da se sestavljanja trikotnika naučimo že doma, saj nam lahko v trenutni paniki tudi to sicer enostavno dejanje povzroča težave. Trikotnik moramo po njegovih besedah postaviti minimalno 100 metrov od vozila. "Daljša kot je razdalja, prej bodo lahko vozniki odreagirali in se pripravili na nevarnost," pravi.

Izjemno pomembno je, da se ne gibljemo po odstavnem pasu, ampak da čim prej prestopimo varnostno ograjo, opozarja Legan.
Izjemno pomembno je, da se ne gibljemo po odstavnem pasu, ampak da čim prej prestopimo varnostno ograjo, opozarja Legan. FOTO: B.G.

Poiščite najbližjo avtocestno govorilnico

"Naslednji korak je orientacija. Pomembno je, da izvemo, kje in kako daleč je telefonska govorilnica avtoceste. Ob straneh so oznake, ki nam povedo, kje je najkrajša pot, pri tem pa moramo tudi sami stopiti za ograjo avtoceste," nadaljuje Leban. Sicer lahko vozniki uporabijo tudi svoj mobilni telefon ter pokličejo Darsov nadzorni center oziroma prometnoinformacijski center za državne ceste na telefonsko številko 1970, a zaradi lažje ugotovitve lokacije pokvarjenega vozila pristojni priporočajo uporabo govorilnic, ki so med seboj razmaknjene natanko en kilometer.

Kaj pa v predorih ali na cestah brez odstavnega pasu?

Na to vprašanje Leban odgovarja, da se ravno tukaj kaže velik pomen hitre uporabe sklopke in prostega teka. "V daljših predorih, ki imajo odstavne niše, je postopek enak kot na avtocesti. Ob uporabi utripalk ter sklopke se pomikamo desno in s tem opozarjamo druge, da se nekaj dogaja. Če je le mogoče, ustavimo v odstavni niši, kjer je nameščen tudi omenjeni telefon,“ razlaga izkušeni inštruktor. V manjših predorih moramo po njegovih besedah kar se da dobro izkoristiti "enercijo avtomobila“, ohraniti toliko hitrosti, da prispemo skozi predor, nato pa varno ustavimo na odstavnem pasu. "Na vsak način bi odsvetoval ustavljanje v predoru!“ je še zaključil.

Branko Legan, Center varne vožnje - 3
Branko Legan, Center varne vožnje - 3 FOTO: B.G.

112 in 1970

Vsi avtocestni predori so sicer po besedah predstavnikov Darsa opremljeni s sistemi za nadzor in vodenje prometa, kar vključuje tudi avtomatsko detekcijo zaustavljenega vozila. "Če pride do okvare vozila ali podobnega, naši vzdrževalci ali uporabniki avtoceste kličejo nadzorni center, ki nato o tem obvesti našega pogodbenega izvajalca za odstranitev vozila,“ pravi predstavnik podjetja Marjan Koler in dodaja, da lahko voznik pokliče operativno-komunikacijski center na številko 112 ali pa prometnoinformacijski center na številko 1970. Službe se med seboj obveščajo 24 ur na dan, pravi.

Vsekakor pa vozite previdno, čez vikend bo na naših cestah spet gneča.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KRUMPAVI
19. 08. 2011 20.36
Gospod inštruktor kaj če je invalit v avto
stagehead7474
19. 08. 2011 19.59
Al boš zarad mene nadure useku, sam ne vem kok so kej nadure prek študenta plačane....
stagehead7474
19. 08. 2011 19.58
ŠTUDENT ki brišeš poste, kdaj greš dam ???
undertakerslo
19. 08. 2011 18.40
No, primer iz prakse. Avto mi je odpovedal v predoru na Dramljah (prvemu v smeri maribora), t.j. sem obtičala med predoroma. In sicer tako, da je ostal brez elektrike ergo ni bilo več ne luči, ne blinkerjev, nč. Pihalo je u tri krasne, nisi mogel niti vrat odpret, brez da ti jih je strgalo iz roke. Časovno je bilo na jesen, en majčken mrzlo. Ma ni osnovnih pogojev da bi stopila ven z avta in čakala na AMZS zunaj, kr bi me lahko odpeljali samo še v bolnico zaradi podhladitve, niti ne vem, če je bilo pravzaprav kam za stopiti za ograjo. Tko da...teorija in praksa...ne gresta zmeraj skupaj.
Ramzess
19. 08. 2011 17.28
Simon Span, za božjo voljo, taki nosijo s sabo GSM, ki so ustrezno opremljeni, sicer pa kdo še danes uporablja telefone ob cesti, razen če crkne GSM.
Gone4eveer
19. 08. 2011 16.58
nabaviš star poljski fiat, "bolho"... če se ustavi, primeš spredaj in vlečeš za sabo...
Goran Dovecar
19. 08. 2011 12.46
Inštalirajte si: Greasemonkey addon za Firefox... Nato pa si naložite skripto: 24 ur - brez oglasov in reklam SUPER deluje... Pomembno je, da imate Firefox 4, 5 ali pa 6... Stare verzije tega ne podpirajo
kum11
19. 08. 2011 12.43
najbolj neuporabna stvar je trikotnik. pripelje mimo tovornjak in ga odpihne. če nimaš betonskega kvadra sploh ne stoji. toliko o pametnih pogruntavščinah
civitasstain@gmail.com
19. 08. 2011 12.19
Ne delajte se eni tako pametnega pri teh cestnih prometnih predpisih, saj imamo menda vsi vozniško. No zato smo moral v avtošolo hodit in nekaj je moral v glavi ostat, pa naj bo še tak zabita glava. Da ga pa vsak malo kiksne pa jasni in TI.... tudi. Rad bi mal povprašal za vaš poklic in vašo službo. Avto ni vse...
24kurv
19. 08. 2011 11.58
se postaviš na sredino obeh voznih pasov in ustaviš nekoga da ti pomaga.če te zbije boš končal za zaščitno ograjo.
rko
19. 08. 2011 11.32
SIGURNO NE GRES NA LEVI PAS IN SE PELJES 110 KAKOR JE NASA NAVADA ANE, URNI VOZNIKI PO AVTOCESTI
sisp
19. 08. 2011 11.28
Vse prav in lepo razlagano kaj pa mi ki imamo okvaro sluha torej gluhi in naglušni kako bomo mi poklicali na pomoč ko se nam pokvari vozilo sredi avtoceste??? naj mar mahamo sredi avtoceste da se kakšen voznik ustavi in ga zaprosimo naj pokliče na center pomoči (op. da se nam je pokvarilo vozilo ali da naj je spustila pnevmatika)???? Nikoli niso za nas poskrbeli oziroma za invalide nasploh pa čevprav plačujemo vse cestninske sklade itd..... lahko bi naredili posebno ento številko mobitela torej sms da jim napišemo itd....hvala državi, vladi, darsu itd....
Ramzess
19. 08. 2011 11.23
Spajder="Kaj naj pa naredimo z invalidnimi sopotniki, ki recimo ne morejo hodit, kaj šele plezat čez zaščitno ograjo???" Pri otrocih običajno ni problem (tu itak ni vprašanj), 'lahki' so, ...večji problem so odrasli, ki so teški, zapovrh moramo, če je le mogoče, še jim dati zraven njihove pripomočke.
Ramzess
19. 08. 2011 11.20
Vse lepo in prav, ...a vendarle je treba upoštevati, da je teorija eno, praksa pa drugo, ...ne gre vedno vse po črki zakona, ...treba je upoštevati okoliščine, kar neredko pomeni tudi kršenje togih zakonov ...za to te ne morejo kaznovati. Življenje je vendarle nad zakoni, šele potem sledi izvajanje zakonskih predpisov, ...le kdo bi tvegal svoje in tuje življenje, denimo otrok, samo zato, da bi zadostil zakonom. To kajpak ne gre. "Morebitni sopotniki morajo izstopiti na svojih desnih vratih ter se umakniti onkraj zaščitne ograje." Vendar tega ne izvajamo na mostovih in viaduktih, ...nepremišljen prestop se lahko in tudi običajno se, konča s padcem v globino in s smrtjo, ...most ali viadukt prej varno zapustimo, ...tudi sicer je treba prej preveriti kam stopamo na drugo stran. Malomarnost in naglica, sta se marsikomu že drago maščevala. Žal obstajajo tudi primeri, ko so nepremišljeni starši dvignili otroka prek ograje in ga spustili ...v globino, v smrt. Za obžalovanje in opravičila kasneje kajpak ni prostora, ...ko je prepozno je prepozno, ...zato zelo previdno in premišljeno, ... Tudi v nesreči ali težavah je potrebno vnaprej predvideti vse možnosti, ...nikoli se slepo ne zanašamo na dvomljivo previdnost drugih voznikov, ...češ ...
Klampfman
19. 08. 2011 11.12
Ivan Pauman 19.08.2011, 09:21 14 Kaj pa na hitri cesti proti Lendavi,ko ni odstavnih pasov,tam pa avto nesme crknit...... Vsak toliko časa je SOS niša in če ne prideš do nje, si si čisto sam kriv. Avto namreč ne zakuha sam od sebe, pač pa te še pravočsno opozori (če ne drugega s temperaturo olja).
Brera01
19. 08. 2011 10.38
renault pa bmw sta kralja odstavnih pasov
Spajder
19. 08. 2011 10.31
Kaj naj pa naredimo z invalidnimi sopotniki, ki recimo ne morejo hodit, kaj šele plezat čez zaščitno ograjo???
McClain
19. 08. 2011 10.03
Ce te kjerkoli v Ameriki ali pa Evropi ni nobenega problema, pri nas pa je veliko sranje, ker so politiki varcevali z odstavnimi pasovi, da so lahko vec pokradli ven.Katastrofa. Konec matematike.
major1
19. 08. 2011 09.38
Sprejmem sklep, da takoj zamenjam znamko avta.
totnhem
19. 08. 2011 09.21
Kaj pa na hitri cesti proti Lendavi,ko ni odstavnih pasov,tam pa avto nesme crknit......