Slovenija

VIDEO: Kdo je najbolje izkoristil minute na stolu?

Ljubljana, 02. 11. 2012 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S pomočjo političnega indeksa smo tudi tokrat lahko neposredno spremljali, kako so se uporabniki družbenih omrežij odzivali na besede predsedniških kandidatov, ki so jih izrekli na soočenju na POP TV. Krivulja je razkrila, kdo je bil tokrat najbolj prepričljiv.

V začetnem delu tokratnega soočenja na POP TV so sodelovali vsi trije predsedniški kandidati, torej aktualni predsednik republike Danilo Türk, ki se poteguje za vnovični mandat, ter Borut Pahor in Milan Zver, ki upata na svojo priložnost na predsedniškem stolu. Ko so v razpravi delovali vsi trije, je politični indeks pokazal, da ima največje absolutno razmerje med pozitivnimi in negativnimi komentarji na družbenih omrežjih Pahor. Ko se je zaključil skupinski del, je Pahor tudi prvi sedel na stol nasproti voditeljice Katje Šeruga.

Vsak kandidat je dobil svojo priložnost, da prepriča gledalce soočenja.
Vsak kandidat je dobil svojo priložnost, da prepriča gledalce soočenja. FOTO: Miro Majcen

Prvi je na stol sedel Pahor

Tudi v pogovoru z ena na ena se je Pahor, sodeč po političnem indeksu, dobro odrezal. Razmerje med pozitivnimi in negativnimi komentarji na družbenih razmerjih je bilo sicer najmanjše, ko je Pahor poskušal razložiti, kako bo dosegel politični dogovor oziroma kako bo za isto mizo spravil premierja Janeza Janšo in prvaka največje opozicijske stranke Zorana Jankovića. Uporabniki družbenih razmerij z njegovim pojasnjevanjem očitno niso bili zadovoljni, saj je krivulja takrat dosegla najnižjo točko.

Je pa Pahor simpatije uporabnikov družbenih omrežij pridobil, ko je spregovoril o svojem zasebnem življenju. Krivulja se je začela vzpenjati, ko je Pahor spregovoril o smrti svojega očeta in o tem, kako sta z mamo ostala sama. Razmerje med pozitivnimi in negativnimi komentarji v prid prvim se je še povečalo, ko je Pahor govoril, da je zdaj spet srečen.

Drugi na stolu je bil Türk

Kot drugi je na stol sedel Türk. Opazno je bilo, da razmerje med pozitivnimi in negativnimi komentarji ni tako veliko, kot je bilo pri Pahorju. Türk si je veliko količino negativnih zapisov prislužil, ko je govoril o svoji službeni poti v BiH in tudi o Vasilki Sancin. Ta je njegova nekdanja asistentka, Türk pa kljub nekaterim namigovanjem nikoli ni pojasnil, kakšen je bil njun odnos.

Krivulja pa je pri Türku narasla, ko je govoril o projektu Stožice. Voditeljica ga je spraševala, če mu je žal, da je leta 2009 na gradbišču pohvalil projekt Stožice in da je dejal, da bi si želel, da bi se takšen razvoj dogajal na čim več mestih po Sloveniji. Türk je odgovoril, da bodo preiskave pokazale, ali je bilo pri gradnji  Stožic kaj narobe, sam pa je še vedno prepričan, da je to objekt, ki je Sloveniji dal veliko.

Tretji je na vprašanja odgovarjal Zver

S političnim indeksom smo spremljali odzive uporabnikov družbenih omrežij.
S političnim indeksom smo spremljali odzive uporabnikov družbenih omrežij. FOTO: POP TV
Za Türkom je na stol sedel še Zver. Začel je razmeroma dobro. Ko je govoril o delu vlade in o tem, kako zdaj dojema Gregorja Viranta, je krivulja rasla. Maščevali pa so se mu njegovi komentarji, ko je beseda nanesla na nepotizem. Odgovarjal je na vprašanja o službi njegove žene Andreje, za katero je prepričan, da bi uspela tudi brez njega. Voditeljica ga je spomnila, da je ravno stranka SDS tista, ki večkrat govori o spornih sorodstvenih vezeh, bodisi upravičeno bodisi neupravičeno. Omenila je Ano Kučan, hčerko Milana Kučana, Zver pa je odgovoril, da sam nikoli ni problematiziral njenega dela ali delovnega mesta. "Ana Kučan kot krajinska arhitekta pri projektu Stožice zame ni problem," je dejal Zver.

Do konca soočenja smo analizirali okoli 7000 zapisov na Twitterju, kar je približno 13.000 povedi. Izkazalo se je, da je med kandidati svoje minute na stolu najmanj izkoristil Türk, medtem ko sta se bolje odrezala Zver in Pahor.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (457)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sasko-1
09. 11. 2012 06.37
+2
Jaz bi dal še eno priložnost Borutu,saj je do sedaj pokazal največ na medsebojnih soočenjih in je tudi najbolj pošten in skromen od vseh treh,najbolj delaven.Sem prepričan,da takšnih napak,kot jih je delal v prejšnjem mandatu ne bo ponavljal in,da bo delal popolnoma drugače. Je edini kanditat,ki bo združeval in ne ločeval na naše in vaše! Borut tudi moj in ženin glas je tvoj.
njami04
08. 11. 2012 23.02
politični indeks zastopijo samo beboti iz potv
zaenotnost
05. 11. 2012 18.49
+0
Pahor leporeči, prepričljiv hoče bit ...sadi rožice...se mi zdi da bolj spada na manekensko pisto ali športne igre lahko pa vstopi kot igralec v predsedniškem film, kot je pred tem to naredil Šter... Šminker je in ni mi več všeč vsake zgodbe je enkrat konec
Obelixxx
05. 11. 2012 14.23
-4
Pametni in pošteni Slovenci bodo volili za Zvera saj ni udbaš in ne bombaš.
njami04
08. 11. 2012 23.00
Topli sendvi?
04. 11. 2012 09.52
-7
Oprostite ampak pahor je že pokazal iz kakšnega testa je...ni mu uspelo izpeljati mandata...kak predsednik bio pa to bil? bruka v svetovnem vrhu..sj sploh govort ne zna, gofla kr nei v 3 krasne..velik pove nč ne nardi. če pa slovenci zvera izvolijo pa lahk slovenijo sam zbrišete iz zemljevida...zver poveličuje JJ- kar je povedal ko so bile predčasne parlamentarne volitve. nimam nič proti njemu. kot evropski poslanec je super naj to tudi ostane.pomislite kaj bo če bo sdsovc predsednik države in sdsovc predsednik vlade...slovenia bye bye... Danilo Turk! You have my wote!
bukefal
03. 11. 2012 22.28
+5
Berlusconi je ena velika šema, ker si lase štriha na črno. Še večja šema pa je Turek z našminkanimi ustnicami. Mislil je, da bo ugajal, je pa postal predmet posmeha. Prav mu je, če ima tako kratek mozeg!!!
mirko9999
03. 11. 2012 19.45
+5
še več takšnih novinarjev kot je Šeruga pa bomo počasi lahko stare komuniste zaprli ali pa za vedno utišali ,predcednika pa ne rabimo,kajti že tako pol ministrov ki grejejo stole v parlamento in praznijo slovensko davkoplačevalsko vrečo,ki je že na pol prazna
Mitja Osojnik
03. 11. 2012 19.22
+7
To je čista resnica ..ne vem zakaj slph rabimo predsednika države in ves njegov kabinet da o parlamentu z 90 delomrzneži sploh ne debatiram... v PS maorajo tako glasovati kot jim ukaže Zoran v SDS morajo glasovati kot ukaže Janez itd... Namesto da vas jih sveti 90 v parlamentu in kradete državi denar bogu pa čas bi lahko na naslednjih volitvah uvedli sistem kjer bi imel predsednik stranke imel toliko glasov kot bi moglo biti poslancev njegove stranke in posledično toliko glasov pa bi takoj v parlamentu sedelo ne vem 5 -6 ali 7 političnih veljakov ki bi si glede na izid volitev razdelili glasove od skupaj 90. Pomislite razno razni JANEZI ter ZORANI koliko plač teh vaših polsanskih kolegov z kupljenimi šolami bi privarčevali da razno raznih mobitelov in izletov na račun davkoplačevalcev sploh ne omenjam.... o vaših sorodnikih in prijateljih na lepo plačanih delovnih mestih kjer ne delajo nič pa vlečejo lepe denarce pa kdaj drugič
BULDOH
03. 11. 2012 16.57
+25
Mene pa samo zanima, kdaj bojo Jankovića zaprli.....
Vid-1968
03. 11. 2012 17.14
+18
Reza
03. 11. 2012 18.58
-9
Kristi1234
03. 11. 2012 19.09
+2
Frakl123
03. 11. 2012 20.33
+3
reza počakaj par let, ti bo vse jasno, čas pokaže svoje, pa shrani si to tvoje cinično vprašanje!
zaenotnost
05. 11. 2012 18.52
+1
zdi se mi da bi lahko že kar nekaj let sedel Majer če bi zakoni delovali za vse enako
joze51
03. 11. 2012 16.15
-10
Moj Kandidat je Zver katerega bom tudi volil oba njegova nasprotnika Turk In Pahor sta si v politiki že tako umazala svojo podobo da si niti ne zaslužita predsedniškega stola. Upam da bo Zver predsednik vseh Slovencev in da bo znal združiti Slovenki narod tako leve , desne kot vse ostale državljane Slovenije. Želim mu srečo in strpnost v opravljanju predsedniške funkcije.
kamebriga
03. 11. 2012 17.37
+10
Ja, mu je že Janša napisal vse naloge, ki jih bo opravljal, če bo presednik države in Zver bo Janši zvesto sledil.....
Flenca
03. 11. 2012 18.14
-1
BEDA,SAJ NI RES PA JE LUČ NA KONCU TUNELA ON JO ZASE ŽE VIDI,,,,
Jezus Kristus 1
03. 11. 2012 15.56
+9
Ne vem a ste podporniki Zvera včeraj pili skisan jabolčnik al ste res tok mladi in lačni, da pač tiste zastonj malice ne boste nikoli pozabili. Jaz sem videl na pol senilnega človeka za katerega zaradi njegovih retoričnih sposobnosti na soočenjih ne bi nikoli verjel, da je bil včasih minister za šolstvo in sport. Kot da bi se voditeljica pogovarjala s pet letnim otrokom. Ostala dva kandidata tud nista ne vem kaj ampak včeraj sta se 10x boljše odrezala kot Zver. Zmagovalec pa je bil zagotovo Pahor. Kar seveda spet nima nič s stranko, ki jo podpiram ampak bodite malce bolj realni. Zver je svoji stranki naredil toliko škode, da bi bilo bolje, da od zdaj naprej nekdo drug odgovarja namesto njega ali pa naj odgovarja izključno preko twitterja(tistih par tisoc mladih uporabnikov je očitno dovolj verodostojna skupina, da se na podlagi njihovih twittov dela statistika...).
BULDOH
03. 11. 2012 15.18
+20
Vdrugi rundi bo Turk totalno popušil-vsi ta desni, pa še polovica ta levih bo volila Pahorja.....
?ira?ira
03. 11. 2012 15.06
+6
Super je bil Zver najboljši, pa tudi Pahor ni bil slab, kar pa se tiče Turka pa nebi............
alenka.NN
03. 11. 2012 18.30
+4
me pa zanima kako zgleda Zver, ko ni tak super kot včeraj, po tvoje...men je bil neskončno zmeden
ebiga
03. 11. 2012 13.51
+2
Od vseh treh se je najbolje odrezala Katja! Pa še dobr zgleda za razliko od sogovornikov. Jih je matrala kot tršica prvošolčke pred tablo.................odgovarjali so pa tudi kot prvošolčki: ne vem, ne spomnem se, a lahko mal pomagate.
Raubšic
03. 11. 2012 13.32
-6
Saj se je tudi pahor čisto raznežil in pokaza družinski album njegove "Julija". Skoraj bi zapel nov Sonetni venec: Dimicovi Juliji (Simoni) "Poet tvoj nov Slovencem venec vije, vrh svo, steza pod oblaka... aja tale ta drugi je že od Turjaške Rozamunde.
Raubšic
03. 11. 2012 13.33
+1
Opravičilo. Mater imam tipkarskih, sem zunaj solato pral im imam še malo otrple prste.
Ost1234
03. 11. 2012 14.48
+8
Ti pa solato pral! Ja, pa ja de! Priznej! Zjutraj nis šnopčkal ;-)))!
Levji
03. 11. 2012 13.31
+30
Pahor je pokazal svojo poštenost, toplino in prisrčnost in je vreden zaupanja da postane predsednik države. Brez ovinkov mu je funkcija predsednika države pisana na kožo. Zna se postavit za ljudi ker je sam skromen in preprost človek. Prvič bi v Sloveniji imeli predsednika, ki je pošten in spraven. Ni prepirač in ne razdvaja ljudi, temveč jih združuje. Borut imaš moj glas.
Fanika Baraga
03. 11. 2012 17.54
+8
mojega tudi mislim da ga ne bo nihče več komandiral toliko se je pa naučil
malaraja
03. 11. 2012 20.11
+0
Pa kako naj bo dobro volit Pahorja, če ga podpira JJ? Ne grem še enkrat na led. Karkoli obkrožim na volitvah, vedno se JJ zavihti na prvo mesto. Naj zdaj volim Pahorja, da bo še on Majerjev? Meni Pahor deluje OK, mislim, da edini ni kradel na svojem položaju. Vse pa se spremeni, ko pride na oblast. Tam dela take bedarije, da se vsi držimo za glavo, kot da je z drugega planeta. Nekaj so namigovali, da bi morali tudi pri njem testirat lase, glede na nestabilno obnašanje mogoče to res drži.
aobri2
03. 11. 2012 13.09
+2
Ja takole gre v naši Sloveniji! Skoz so vladali levi oz. "bivši" komunisti in ko je Slovenija prešla v demokracijo takrat se je začelo na vlko krast. In sedaj ko poskuša ta vlada raziskat te nečedne posle v naših bankah in tudi razkriti kdo so ti ljudje bili normalno da levi nasprotujejo. Strah jih je. Jankovič se je zanašal da bodo zbrali sindikati podpise za referendum. In ko so vidli da jih niso, je pač Jankovič dobil direktivo iz stricev iz ozadja, da naj oni vložijo pobudo za referendum. Tako je to, čista logika. Tudi jankoviča je strah, da se bi razkrilo tudi kaj glede njegovih kreditov glede stožic in ostalih njegovih" tako imenovanih uspešnih projektov" ki jih je naredil samo z tujim denarjem.
amelija
03. 11. 2012 14.32
+8
kaj so pa po tvoje tej, ki sestavljajo vlado? Tudi oni so že od nekdaj pri koritu in da si uspel tudi v Jugi biti zraven si moral biti v partiji. Težko je eni strani očitat, da so bili (so še) komunisti, ko so vsi z obeh strani bili komunisti. Še več, če greš podrobno gledat, vidiš da "vladajo" kominustično oz. enostransko.
amelija
03. 11. 2012 14.35
+11
za nečedne posle v bankah si pa poglej čigavi frendi so dobivali kredite na lepe učke. Pa menda ne misliš, da so npr. cerkvi dali kredit levičarji??? pa ne misli, da tukaj opravičujem levičarje, sem mnenja, da je krivda pri obeh straneh: pri levičarjih in desničarjih. samo to razliko, da nekateri priznamo krivdo obeh, eni pa še vedno tolčejo samo čez nasprotno stranjo. Sej s slabo banko ne bodo razkril dolžnikov,lažje jih bodo skril
novaknovak
03. 11. 2012 19.22
+4
amelija, bavčar, zidar,kordež,pavček,mermal,rigelnik,šrot,vouk,....se ti res zdi da so to janšisti? glede na to da so forumovci 21 preverjeno...torej sta kučan in janša eno te isto?
novaknovak
03. 11. 2012 12.35
-9
Ljubljana, 03.11.2012, 09:28 | STA / G.G. Sodišče je razsodilo, da je Delo z objavo članka, v katerem je navajalo, da je denar iz Patrie končal pri SDS, poseglo v ugled in dobro ime stranke. Sodnica je presodila, da je novinar Karba izkrivljeno predstavil, kar mu je v neformalnem pogovoru povedal finski preiskovalec Björqvist. le kako je lahko ta članek pod črno kroniko, in še to skoraj skrit?
saintjozef
03. 11. 2012 12.49
+6
novaknovak
03. 11. 2012 19.25
+4
pa lahk daste 999minusov, dejstvo je tako. in več k minusov daste bolj verjamem da vas to jezi in nervira. ker resnica je ena in ista. sam vprašanje kak si jo tolmačite....in kteri denar, jožef'pol bi moral predsednik države tud nekaj o tem vedet?! valda se mu ne plovijo barke prek njegovga mora, a on o tem nič ne ve,....in če res nič ne ve, kaj pa sploh pol tam počne,,...?
malaraja
03. 11. 2012 20.14
+2
Težko je pokvarit dobro ime stranke SDS. Ga nikoli ni imela, vsaj od časov, ko jo je žalosten in razočaran zapustil Pučnik. Škoda, da jo niso zapustili vsi ostali in on ostal. Bi imeli danes čisto drugačno državo.
saintjozef
03. 11. 2012 12.19
+8
Končno smo si lahko na jasnem! št. žrtev: 97.500 povzročitelj: a) okupator in domači izdajalci: 42.500 b) zavezniki (vklj. povojni poboji): 30.000 c) nerazvrščeni: 20.000 d) drugi (zaradi mobilizacije): 5000 TIGR, zadovoljen?
Ost1234
03. 11. 2012 13.09
+2
Sem ti rekel Tigrček, da ti manjka 120.000 ?
enstajerc
03. 11. 2012 14.03
-2
Pa so res tisti ki so pač drugače mislili in branili domove izdajalci naroda. Ali so izdajalci naroda tisti ki so posiljevali in klali vse povprek.
enstajerc
03. 11. 2012 14.04
-3
So pa se tudi vsi ti naši vrli borci ki kasirajo ne vem kakšen dnar po štalah skrivali z stanovnikom na čelu.
Ost1234
03. 11. 2012 14.50
+9
No, v prvem postu si pravilno ugotovil kaj vse so počeli stadionski zapriseženci ....
novaknovak
03. 11. 2012 19.29
-2
svetnik,...se prav nemci pa lahi sploh nobenga niso fental' vse to je delo ta belih...hehehehehehe. pol pa rečmo, od leta 33 osi pobile okol 20mio ljudi, zavezniki, rdeča armada, ...itd okol 40 mio ljudi.na zmagovalni strani...se je za vprašat pol kter je bil bl človešk?!sami izmi...sam da edin v naši deželi en izem ni zaznamovan...kao odrešitelj...česa pa?
Alpia
03. 11. 2012 12.19
+0
Tjuerek jih je včeraj tako fasal od Šerugovce, da joj. Mislim, da je bilo to njuno zadnje srečanje.
morituri
03. 11. 2012 12.29
+6
Na kratko – Türkov včerajšnji nastop je bil misija nemogoče. Naj se je še tako želel predstaviti kot predsednik vseh državljanov, je bilo vedno, ko je pogovor nanesel na njegove politične botre in somišljenike, čutiti "Love is in the Air"