Slovenija

VIDEO: Pahor: Dragocena je vsaka podpora, brez izjeme

Ljubljana, 14. 11. 2012 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsedniški kandidat SD Pahor, ki je v prvem krogu volitev dobil večino glasov volivcev, ki so se odpravili na volišča, poudarja, da je zanj privilegij, da se posamezniki in posameznice ali skupine odločijo za podporo, četudi se v določenih stališčih razhajajo.

Kandidat SD za predsednika države Borut Pahor je po nedeljski zmagi v prvem krogu volitev sporočil, da je hvaležen za sleherni glas podpore, ob tem pa je poudaril, da se zaveda "izjemne odgovornosti, ki mu je s tem naložena že v času nadaljevanja kampanje in še pred morebitno izvolitvijo za predsednika republike".

Za kakšno odgovornost gre?

Pahor
Pahor FOTO: Miro Majcen

Pahor je v nadaljevanju razložil, o kakšni odgovornosti teče beseda. Ta odgovornost je v tem, da dosledno in brez političnih preračunavanj tudi vnaprej vneto in iskreno zagovarja politiko sodelovanja in oziranja v skupno prihodnost, pravi. "Temelj te politike je spoštovanje vsakega posameznika in zavedanje potrebe po krepitvi vsega tistega, kar nas povezuje in utrjuje kot narod in državo," je poudaril.

Pahor nagovarja širši krog volivcev

V tem smislu je zanj dragocena vsaka podpora, in sicer brez izjeme, dodaja v nadaljevanju. "Zame kot kandidata za predsednika republike, ki želim povezovati, je privilegij, da se posamezniki in posameznice ali skupine odločijo za podporo, četudi se v določenih stališčih razhajamo. Ne gre za to, da seštevamo podpore zgolj zato, da bi jih bilo dovolj za mojo zmago na volitvah. Gre za širino podpore in njeno važnost za skupno vizijo. To je njeno bistvo, ki je že v prvem krogu volitev naletelo na razumevanje in podporo. Po isti poti gremo naprej," je za konec poudaril predsedniški kandidat.

Po delnih neuradnih izidih je za Pahorja v nedeljo glasovalo 39,98 odstotka, za Türka 35,86 odstotka in za Zvera 24,16 odstotka volivcev. Volilna udeležba je bila 47,8-odstotna. Po nekaterih analizah je Pahor prejel tudi podporo volivcev strank sedanje koalicije.

Koga bodo podprli volivci Milana Zvera?

Izvršilni odbor NSi je že razpravljal o izidu prvega kroga volitev. Njihov kandidat je izpadel, sami pa menijo, da je Zver še vedno najboljša izbira za našo državo. Še vedno niso sprejeli stališča, koga bodo podprli v drugem krogu.

Je pa vodja poslancev NSi Matej Tonin dejal, da je "naša državljanska dolžnost, da se volitev udeležimo in med slabima možnostma izberemo najmanj slabo". Kateri od dveh kandidatov, ki sta v drugem krogu volitev ostala na razpolago, je boljša možnost, je po njegovem mnenju relativno jasno. Stranka glede tega še ni sprejela stališča, po osebnem mnenju Tonina pa je to Borut Pahor.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dksjkgnmidfhz
15. 11. 2012 17.38
+1
Pahor je definitivno najboljši predsednik ta hip!!! Res ni popoln, delal je napake ampak je pošten in s smislom za ljudi! SDS ga podpira, ker upa da ne bo kritiziral vlade.
mili33
15. 11. 2012 16.30
+2
G. Pahor je prav gotovo najboljša izbira. Je korekten, pošten in kljub vašim razmišljanjem povezovalen. A se vam ne zdi žalostno, da se hodi g. Tuerk slikati v vrtec in da morajo malčki priti zato prej v vrtec. To me spomni na stare čase, ko je bilo potrebno stati ob železniški progi z zastavicami, ko je mimo peljal Modri vlak s Titom. Ne morem pozabiti izraza v očeh g. Tuerka v nedeljo zvečer, ko je bilo objavljeno, da je drugi. Prav sovražtvo mu je sijalo iz oči. Pa tako poudarja, da je bil 20 let diplomat, očitno bolj slab, saj ne prenese poraza.
Mavri?ni Bojevnik
15. 11. 2012 09.13
+5
Kako boš dobil predsednika vseh Slovencev, kot pa tako, da dobi vsaj nekaj podpore iz vseh strani? Borutu bo uspelo...!
Terezinka
14. 11. 2012 13.22
-11
Dragi Pahor! Glede na dejstvo, da si podprt s strani NSi, SDS, PS in samo delčka SD žal ne moreš biti moj kandidat. Tako združevanje in sodelovanje je proti socialni demokratični državi. Zelo mi je žal zate
malaraja
14. 11. 2012 17.17
-2
Podpora vladi kriminalcev je kriminal. A je kdo slišal Pahorja obsodit zadnji škandal vlade? Torej nam je vse jasno.