Slovenija

VIDEO: Pahorjeva 'teta iz ozadja' in Zverov podpornik, ki 'nastavlja radarje'

Ljubljana, 26. 10. 2012 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Soočenje na POP TV je postreglo z marsikatero zanimivo debato. Tako je bila Spomenka Hribar, ki je sicer Türkova podpornica, malce užaljena, saj so prisotni govorili le o "stricih iz ozadja", sama pa je bila "Pahorjeva teta iz ozadja".

Soočenje na POP TV, v katerem so moči merili trije predsedniški kandidati, je postreglo z zanimivimi besednimi dvoboji. Eden med zanimivejšimi je bil tisti med podpornico Danila Türka Spomenko Hribar in Borutom Pahorjem.

Kaj je Hribarjeva očitala Pahorju in kaj ji je ta odvrnil? Vse skupaj se je začelo z vprašanjem voditelja soočenja Edija Pucerja, kdo so strici iz ozadja ter ali lahko Pahor navede njihova imena. Ta se je konkretnim imenom izognil, njegov podpornik Igor Lukšič pa je dodal, da so "strici iz ozadja vsepovsod".

Spomenka Hribar je Pahorju očitala marsikaj.
Spomenka Hribar je Pahorju očitala marsikaj. FOTO: POP TV
Pahor je bil vidno vznemirjen zaradi njenih besed.
Pahor je bil vidno vznemirjen zaradi njenih besed. FOTO: POP TV

Zato pa se je oglasila Hribarjeva, ki je dejala, da je "užaljena, da se govori le o stricih, saj je bila ona Pahorjeva teta iz ozadja". "Napisala sem mu več pisem, več opozoril, a on tega seveda ni slišal. Tudi drugih dobronamernih nasvetov ni slišal. Njegov ego je premočan, da bi poslušal kogar koli drugega. To je bil tudi vzrok, da je bila tvoja vlada neuspešna," je očitala Pahorju, ki je bil vidno vznemirjen zaradi njenih besed.

Odvrnil ji je, naj se odloči, kakšne kritike na njegov račun bo podajala. "Ali sem neodločen ali sem preveč odločen. In brez zamere gospa Hribarjeva: večno ti bom hvaležen, ker si mi pomagala napisati eno izmed zelo pomembnih pisem v slovenski politiki, s katerim sem vrnil spravo v ospredje. To je bilo leta 1998. Takrat sem verjel, da imaš prav, vedel pa sem, da bo to pomenilo pravo revolucijo. Kljub temu sem stopil za tisto in se boril, kljub temu da mi je takrat od stranke, kot prvemu šefu, grozila nezaupnica. Stopil sem za tabo in ne zato, ker si bila ti, ampak zato, ker so bile tvoje zamisli prave in se jih držim tudi danes, čeprav si na drugi strani," je dejal Pahor.

Hribarjeva mu je odvrnila: "Na kakšni drugi strani? Kaj govoriš?"

Nato je razložila, da je bilo tako leta 1998. "Jaz pa govorim o času, ko si bil … oziroma ste bili … se bomo malo šli kulturo … predsednik vlade in to, kar se je dogajalo v tistem času, je seveda pripeljalo do izrednih volitev, ki ste jih izgubili. Takoj nato, ko ste izgubili volitve, ste kandidirali za predsednika parlamenta. Ko to ni šlo skozi, pa kandidirate za predsednika države. Meni se to zdi malo pretirano, malo premalo samokritike, malo prevelik ego s premajhnim ozadjem in premajhno podporo," mu je očitala Hribarjeva, Pahor pa je pokimal in nakazal, da je njeno kritiko sprejel, čeprav vidno vznemirjen.

'Gospod župan me najprej podpre, nato pa nastavi radarje'

Smeh med pogovorom o Kanglerju in radarjih.
Smeh med pogovorom o Kanglerju in radarjih. FOTO: POP TV

Med zanimivimi izjavami je tudi tista, ko Milan Zver na vprašanje, ali bi ravnal tako kot njegov podpornik mariborski župan Franc Kangler, ki je postavil kar nekaj radarjev v javno-zasebnem partnerstvu zato, da bi napolnil proračun, odgovori nikalno. "Ta zadeva mi ni najbolj v prid, ne," je odvrnil z nasmeškom in nelagodjem. "Gospod župan me najprej podpre, nato pa nastavi radarje," doda, ob tem pa se gledalci v studiu in tudi njegova protikandidata smejita. Še posebej Borut Pahor. Zver ob tem dodaja, da je kljub temu izredno hvaležen Kanglerju za podporo. "Je pa res, da so žrtve v nesrečah v urbanih središčih dostikrat otroci, tako da moramo upoštevati in ceniti skrb mariborskega župana, da poskuša priti do ničelne tolerance tovrstnih nesreč v Mariboru," je dodal Zver.

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brabusednet
28. 10. 2012 17.07
Nekaj me preseneča,zakaj vsi ti komunistični strici in tete tako dobro izgledajo.Verjetno so trdo delali in trpeli, pri služenjo denarja,da imajo lepe pokojnine.Tisti,ki so se borili in prebili nekaj let v gozdovih so že zdavnaj pomrli.Zato ne verjamem v boga,saj dela veliko krivico poštenim ljudem.
bukefal
26. 10. 2012 21.32
+3
Mr. Bean je sinoči nekajkrat skušal biti duhovit, pa je izpadel skrajno bedno!!!
nebra98
26. 10. 2012 19.48
kera farsa....mislm ne morm vrjet da ljudje ne vidjo kaj se kle res dogaja...ne volm ampak ne zato ker me briga ampak zato ker razumm razmisljanje ljudi...berem med vrsticami. prvo so obljube, ljudje dejansko misljo da nov predsednik lahko kej spremeni, usak kandidat se ukvaja z ljudmi samo v casu kampanije, prepricevanje ljudi ampak ne kot celoto ampak posameznika...point je prepricat posameznika da se odloci zate na podlagi tvojih prepricanj, idealov, moralnih vrednot...itd. da bi lahko opravljal doloceno funkcijo, v tem primeru predsednika. vsi zmeri pravjo "za ljudi"...in to se ponavlja iz mandata v mandat, v teoriji use lepo in prov...ampak ko pa pride do prakse pa ni vec "za ljudi" ampak za institucije, podjetja...kako kao izbolsat sistem. tko da vidte da predsednik v praksi ne pomen ukvarjat se z ljudmi ampak upravljat s sistemom v katerem ljudje zivimo. ceu svetovni sistem se ravna po doloceni strukturi kero se da izrazit s preprostim geometrijskim likom, to je piramida. zdej kar se zgodi na vrhu piramide upliva na ves spodnji deu. drzava je ubistvu velikansko podjetje in mi kot slovenija smo nekje na spodni ravni tega sistema piramide.ce mislte da so nasi politiki odgovorni za to ali gre bencin gor ali dol, in za druge stvari katere se pri nas zgodijo na politici ravni se motte. to moras gledati globalno da nekak razumes celo sliko ne sam kaj se pri nas dogaja. mi smo dejansko ovce,mali ljudje, v igri volkov.
Technium
26. 10. 2012 19.23
+6
Zunanji dolg Slovenije presegel 40 milijard evrov,6 miljardna bančna luknja,25% revežev,115000 brezposelnih,najvišji prispevki na svetu,vse to je minulo delo katerega so pustili za seboj in še vedno si upajo postavljat pred narodom in računat na njihov glas,da jih samo ni sram,
nebra98
26. 10. 2012 19.56
+1
no sej to...kako ljuje tega ne skaperajo...prvo voljo pol pa moljo
Tonček Balonček
26. 10. 2012 21.35
AJzs e tudi čudi Zveru, d adovoli imeti za podpornika takšebga perdsednika vlade!
Janez_53
27. 10. 2012 14.13
+1
Tonček Balonček, nehaj z desetprstnim slepim tipkanjem in rajši glej, kaj pišeš! Te bomo bolje razumeli!
galiot
26. 10. 2012 19.06
+3
Takole vidim jaz že dolgo,ni koga volit pa ni važno katere volitve so.
madžarica
26. 10. 2012 18.57
-8
Hribarjevo sem prvič videl, ko je z velikim žarom protestirala na Roški, v podporo, takrat zaprtemu Janezu Janši. Kasneje je bila v prvih vrstah Demosa. Zato sedaj ne morem razumeti, da s takim prezirom govori o Janši. Kako se lahko človek tako spremeni? Razmišljanje o tem, me je pripeljalo do zaključka, da se ni spremenila. Ostala je ista. Samo, da je takrat bila pač skrivna agentka partije, ki se je, kot so rekli v Jugi: "Ubacila u redove neprijatelja!" SEdaj, ko gre komunajzarjem za nohte, ker njihov kandidat izgublja bitko, pa je pokazala svojo pravo barvo. Bedna starka. Bolje bi bilo, da bi bila doma in čuvala vnuke, če jih ima.
Tonček Balonček
26. 10. 2012 21.37
+1
Sta s epa zato JAnša in Zver pokristjanila in zamenjala ženi! in imata spet dojenčke! A ni to nekaj najlepšega, nova družinica, mov katolik rojen, kaj bi še več?! PAmetni s erazvijajo in prilagajajo (po Drwinovsko), drupa s epostarajo in postanejo rugidni. Edina boelzen teh novodobnih katolikov je amnezija, izguba spomina!
Janez_53
27. 10. 2012 14.15
+2
madžarica, ali ti še vedno ni jasno, da se je spremenil Janša???
smolapataka
26. 10. 2012 18.52
+6
Milan Zver se pa lahko unmu gospodiču zahvali za zapravljene volitve.
Mavri?ni Bojevnik
26. 10. 2012 21.06
+2
Kaj drugač je mel resne šanse al kaj? :))))
lukeeeeeec
26. 10. 2012 18.51
+5
Borči ne se sekirat. Iz poraza v poraz, do končne zmage! Na tetke in strice se ne oziraj. Oni so šli itak v penzijo s 25 leti! Sedaj pa kričijo in pametujejo! Jap, za te stvari se gre! Za denar!
madžarica
26. 10. 2012 18.49
-1
Če Turek ne bi bil hinavski in zahrbten, ga ne bi nagnali iz OZN. Za Pahorja pa vsi vemo, da je maneken in igralec. Žalostno je samo, da je nekaterim Slovencem to všeč. To pa kaže na zafrustrirano slovensko dušo, ki se hoče poistovetiti z njim.
?\?~
26. 10. 2012 18.47
-2
Očitno kandidat za predsednika države Danilo Türk še vedno misli, da krize ni. Za svojo kampanjo, za katero je prisegal, da bo zelo skromna, je do zdaj odštel že več kot 100.000 evrov.
srebrnibreg
26. 10. 2012 18.40
+3
SDS-ov kandidat ne ve zakaj sploh mora biti v igri, Pahor bi rad bil všečen desnici, ker zaradi svoje bodočnosti izdaja levico, Türk pa standardno in umirjeno brez panike.
?ole Skopušnik
26. 10. 2012 19.44
+0
Danilko je razgledan in pravi predstavnik države.:)
Raubšic
26. 10. 2012 18.39
-2
Pahorjevi podporniki, ki ga nastavljajo press!
bukefal
26. 10. 2012 18.12
+3
Turek žanje tisto, kar je sejal vseh pet let. Provociral je svoje politične nasprotnike, prekomerno zapravljal denar nas vseh in sploh živel na veliki nogi, deloval je zelo razdiralno ter se sluzil in slinil. Predvsem pa je razdelil slovenski narod na dva pola. kar se mu sedaj maščuje. Hvala bogu, da se ga bomo znebili že v prvem krogu!!!
Shisui
26. 10. 2012 17.56
+3
Zver je cisto zmeden, tak je bil videti, kot da se je cel teden ucil, kaj mora reci, pa mu vseeno ni slo.
madžarica
26. 10. 2012 18.46
-3
Kdo je bil zmeden ? Poglej si posnetek pa boš videl, da sta Pahor in Turek delovala kot osnovnošolca. Sicer pa važno je kdo bo zmagal. Vsi zavedni Slovenci upamo, da Zver.
Raubšic
26. 10. 2012 17.44
-2
Smo že tam! Picolo Corleone je poslav veter- (inar)anke v "zadnji boj. Spominčica (Dakićka), kje se dobimo? Na Roški? Mi ne bo treba več jemati dopusta kot 91. "Neka visi pedro" Menda je bila nekoč neka pesem s tem refrenom.
AntonLulek
26. 10. 2012 17.37
+1
Še malo, pa se bomo spet spomnili mrtvih. Škoda, ker ta pravzaprav žalosten dan ni 14 dni kasneje. Vezano na aktualne predsedniške volitve, bi bil praznik simboličen za Milana Zvera. Tunek iz haloz!!! - press
lukeeeeeec
26. 10. 2012 18.13
+1
No odprl sem MIKESTONE BLoG. Iste besede kot pri tebi! Uvod, do pičice enak. No na DNEVNIKU se pojavljaš kot ŠAHMAT!. Jap, Haložan ti je pokuril še tisto zadnjo celico! Res si siromak!
AntonLulek
26. 10. 2012 17.31
+1
Sicer pa je Maribor zadnje čase edina svetla točka v državi. Posebej ponoči, ko gorijo radarji. Od navdušenja gori tudi Ljudski vrt, ki ga niti sloviti londončani niso pokorili. Zokijev park Stožice pa ima druge težave. Ekipe, ki domujejo v ljubljanskih Stožicah, so tretjerazredne. Zato Stožice samevajo, na nogometnih tekmah se zbere manj gledalcev, kot je varnostnikov ob robu igrišča. Stožice bi moral zgraditi Kangler v Mariboru. Tunek iz haloz!!! - press
?ole Skopušnik
26. 10. 2012 17.18
+1
Soseda iz ulice na desni strani mi je zatrdila,da bo volila gospoda Zvera,ker ji je njegov stric posodil mešalec,ko so betonirali prvo plato. Sicer je enkrat videla gospoda Zvera tudi v trgovini in se ji je nasmehnil.
Tonček Balonček
26. 10. 2012 17.04
-12
Zver je edini brez szricev iz ozadja, samostojen, pokončen, s hrbtenico, misli s svojo glavo, ne ap d aposluša strice, kot recimo Turk in APhor, ki sat v sorodu, iamta iste strice!
?ole Skopušnik
26. 10. 2012 17.15
+8
@ Balonček Če si že sarkastičen,bodi vsaj prepričljiv. :)))
AntonLulek
26. 10. 2012 17.00
+3
Borut Pahor bi lahko včeraj odgovoril na vprašanje o stricih iz ozadja! Pričakovano je prebledel in se izgovoril. Nerodna reč, čeprav vsi vemo, za koga gre. Le Borut spet ni imel jajc. Najbrž, ker je aktualni predsednik pripeljal eno od tet v studio. Odrešeni bomo kmalu te norije, brez skrbi. Po martinovi nedelji bo Pahor razmišljal o samomoru, Janšev hlapec bo doma pretepel dodano vrednost in nadlegoval hči, aktualni predsednik pa bo naslednjih pet let vil roke in žvečil tenke ustnice. Tunek iz haloz!!! - press