VIDEO: 'Prve dni sem neprestano poslušal, kdaj bo prišel paznik in rekel, to je pomota, greste domov'

V priporu na Povšetovi smo obiskali Milka Noviča, ki je bil za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika obsojen na 25 let zapora. Objavljamo daljši pogovor. Pripoveduje o govoricah o prepovedani drogi na Kemijskem inštitutu, pa tudi o doktorju kemije libanonskega rodu, ki so ga konec oktobra aretirali za poskus umora.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Prve dni sem neprestano poslušal, kdaj bo prišel paznik in rekel, to je pomota, greste domov." Tako o prvih dneh na Povšetovi pripoveduje Milko Novič, ki ni pričakoval, da bo priprt 32 mesecev. Novič pripoveduje tudi o pritiskih in ozadju dogajanja, prepričan je namreč, da gre za konstrukt, v katerem se je znašel načrtno.

Prvi del pogovora smo objavili že včeraj. Novič vztraja, da gre za konstrukt, da je nekdo zrežiral celoten umor in njegovo vpletenost. 

O prihodnosti pa pravi, da je pripravljen na vse in da se bo na vseh sodnih instancah boril do konca. Pripoveduje tudi, s katerimi argumenti bo njegova obramba prepričevala senat Višjega sodišča. Obravnava se bo začela 20. decembra.

Milka Noviča je ekipa oddaje 24 UR vprašala tudi, kaj misli o domnevnem novem kaznivem dejanju, ki se je pred tedni skoraj zgodil na Kemijskem inštitutu. Osumljenega Libanonca je Novič srečal v priporu, z njim tudi govoril. Odzval se je tudi na govorice, da se na Kemijskem inštitutu ukvarjajo s prepovedanimi drogami.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
 
jankoa 08.12.2017 12:49:26
Srčno upam, da ni tega naredil, da ga toliko časa držijo v zaporu, pa pove, da čisto prepričani pa niso in da imajo morda kakšen dokaz, da bi to lahko naredil tudi on. Upam, da bodo razvozlali, kaj se je res dogajalo.
Več komentarjev