Slovenija

VIDEO: 'Žena me je prepričevala, da moram iti na volišče!'

Ljubljana, 08. 06. 2009 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Blaž Garbajs
Komentarji
125

Urška Bačovnik je z nasmeškom na obrazu zaploskala svojemu izbrancu, Karl Erjavec pa je zopet postregel z izjavami v svojem slogu. Kako so poraženci in zmagovalci pričakali rezultate in kaj se je dogajalo v zakulisju?

Pred razglasitvijo uradnih rezultatov včerajšnjih volitev smo v naš objektiv ujeli zaskrbljene obraze, napetost, veselje in žalost slovenskih politikov. Poraženci so razočaranja večinoma prikrili s humorjem, zmagovalci pa so na Gospodarsko prizorišče prispeli s širokimi nasmeški na obrazih.

Karl Erjavec je včeraj dejal, da računa tudi na glasove starejših, ki so svoje glasove oddali predčasno.
Karl Erjavec je včeraj dejal, da računa tudi na glasove starejših, ki so svoje glasove oddali predčasno. FOTO: Miro Majcen
Erjavca na volišče poslala žena

Nosilec Desusove liste za minule volitve Karl Erjavec je po objavi rezultatov vzporednih volitev brž pristopil k predstavnikom Državne volilne komisije, kjer so mu pojasnili, da bo moral na uradne rezultate počakati do 22. ure. Zatem je aktualni okoljski minister napetost premagoval v svojem slogu. "Žena me je pol ure prepričevala, da moram iti na volitve,“ je dejal v pogovoru z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Urška Bačovnik se je skupaj s člani SDS veselila volilnega rezultata.
Urška Bačovnik se je skupaj s člani SDS veselila volilnega rezultata. FOTO: Blaž Garbajs

Janezova Urška zaploskala

S pravim zmagovalnim prihodom in nasmejanih obrazov so na prizorišče prispeli člani SDS. Predsednik stranke Janez Janša in nosilec liste Milan Zver nista skrivala zadovoljstva, v novinarski center na Gospodarsko razstavišče pa je prispela tudi Janševa boljša polovica Urška Bačovnik, ki je pozorno poslušala njegov govor, se mu večkrat nasmehnila in na koncu tudi vneto zaploskala.

Napetost premagovali s humorjem

Kandidati, ki so vedeli, da praga za vstop v Evropski parlamen ne bodo dosegli, se z rezultati niso preveč obremenjevali. Predsednik Krščanskih socialistov Andrej Magajna se je ob slabem rezultatu pošalil: "Če že nismo bili najuspešnejša, smo pa zaradi štirih kandidatk vsaj najlepša lista.“

Rezultati so pokazali, da bo iz vrst Zaresa v Evropski parlament vstopil le en kandidat.
Rezultati so pokazali, da bo iz vrst Zaresa v Evropski parlament vstopil le en kandidat. FOTO: Blaž Garbajs
Napetost pred razglasitvijo uradnih rezultatov je bilo čutiti pri LDS in Zares. Jelko Kacin, dosedanji poročevalec za Srbijo v Evropskem parlamentu, je že pred objavo rezultatov sestavil svojo lestvico, za katero se je izkazalo, da je bila pravilna. Ivo Vajgl, nosilec liste stranke Zares, ki je napovedal dve poslanski mesti, je bil ob slabšem rezultatu nekoliko zmeden, predsednik stranke Gregor Golobič pa je nemudoma dejal, da so bili tarča kampanje, ki se je posluževala vseh sredstev.

Radovan Žerjav razočaranja ni skrival.
Radovan Žerjav razočaranja ni skrival. FOTO: Blaž Garbajs

Darko Krajnc, nosilec liste Stranke mladih – Zeleni Evrope, je sprva dejal, da niso razočarani, a je hkrati poudaril, da niso imeli možnosti enakopravno sodelovati. "Če bi imeli vsi enake pogoje, mislim, da bi še marsikoga prehiteli,“ je še potožil.

Žerjav razočaran

Zelo počasnih korakov pa so pred kamere stopili člani stranke SLS, ki niso skrivali razočaranja. Njihov predsednik Radovan Žerjav je priznal, da so dosegli resnično katastrofalen rezultat.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (125)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
09. 06. 2009 18.21
Peterle je bi predsednik prve demkratično izvoljene vlade slovenskega naroda! A za njega, ki je potem kariero delal kot "terminator" strank in koalicij ter postal EURO poslanec keta (morda ravno zato, ker ga tam več ali manj ni bilo!), ta merila ne veljajo? Kakšne izkušnje v mednaroidni diplomaciji naj bi pa imela neka Cizej-Jordanova? Poznamo jo le iz Evrope, kapor smo jo očitno do penzije naplavili iz Slovenije! Nihče ni pred petimi leti še slišal zanjo, zdaj je "odlična izbira"! Pa na podlagi česa, a to žensko npr. sploh kdo spozna, če zagleda fotogravijo in njeno obličje. To kar neki fantomi! Pa vsi vemo, da ej ta projekt (Evropa9 nekaj totalno brez zveze in kratke sape! Razen SDS(ki seveda blefirajo, saj niso bebci!) in še par kretenov, vanjo ne verjame nihče! Mogoče le še Sanader in albanski predsednik!
Ferdo Crni
09. 06. 2009 15.49
Tonček Balonček. Prvaki te evropske štorije so vseeno SD. Oni so pred petimi leti Pahorja porinili na začelje liste evropskih poslancev, pa jim je bil kar naenkrat izvoljen in poslan v Bruselj. Torej SD je imel tam PRVAKA stranke kar mislim da je unikum v Evropi. Torej Zver je čisto kul. NA njegovem mesti bi se tudi naveličal te slovenske bebavosti in nacikomunistične histerije. Da laži sploh ne omenjam.
Buena Vita
09. 06. 2009 15.32
Buena Vita
09. 06. 2009 15.31
KAJ SO SI TILE TRIANGLOVCI SPRAVILI SLIKO JE RES LETEČA
Tonček Balonček
09. 06. 2009 14.57
Še ena vesela novica za vse poštene Slovence: S komunsiti in drugimi levaki so pometli tudi na lokalnih volitvah v Reziji, ! kjer je v tamkajšnji občini zmagala protislovenska lista Resia domani in je z 49% glasov postal nov župan desničar Sergio Chinese. Zmago proslavljajo z geslom: "Abbiamo schiacciato gli sloveni - Pomečkali smo Slovence". Tako da vsi le ne pometajo, nekateri celo mečkajo! Kriza pač, kot v dvajsetih letih prejšnjega stoletja!
Neurath
09. 06. 2009 14.56
14.54 desnici..mišljeno je bilo na levici.
Neurath
09. 06. 2009 14.55
Kako komunajzerjem predčasno crkne žival oz. se "smrtno" postara tudi vemo-če le pomnimo Drnovškovega!? kneda Tonček?
Neurath
09. 06. 2009 14.54
Komunajzer Tonček, veš kaj pa je realnsot...da tebe tisti procenti naskoka hudo motijo in vedno znova poudarjaš prednost enega, čeprav se zavedaš, da sta le dve stranki na desnici zbrala več kot vsa nesnaga na levi. Seveda boš ti zvesti komunajzerski retoriki to zanikal in kot vedno čez čas nevedoč negiral samega sebe. Take omejence z veseljem nagovarjam in jim nastavljam logične zaplete. Spodnji (moj) komentar je resničen in to vas trenutno žuli na desnici. Vsi izhajate zgolj iz sovrašta do JJ, programa in rešitev pa ni! To se ve!
Tonček Balonček
09. 06. 2009 14.42
Kako intenzivno živi in deluje Janez Janša se vidi tudi po tem, da se je Urška Bačovnik v letih poznanstva s tem gospodom precej postarala. Pahor s epa Janše gotovo boji najmanj toliko, kot s eje enkoč Janša Kučana in sedaj Šrota, pred slednjim so se mu vedno tresle hlače, pa Boško sploh ni tako hud, kot izgleda!
Tonček Balonček
09. 06. 2009 14.38
SDS je pač pometla s konkurenco ter podpredsednika stranke poslala v Bruselj skupaj s staro poslanko, SD pa tja pošilja dva politična autsajderja Rezultat te metle je, da imajo levaki enega poslanca več kot pošteni Slovenci, Erjavec (to jentisti smešni bivši minister za obrambo, zdaj pa za okolico) je pa dobil največ preferenčnih glasov!...heh
Neurath
09. 06. 2009 14.35
No tole pa je realen komentar: P.D " Predčasne volitve zato pomenijo predčasno vrnitev Janeza Janše. Tega pa si nihče na levici ne želi. Sedanjo vladno koalicijo drži skupaj samo strah pred Janšo. Ni nobenih pozitivnih projektov, je le zelo racionalen, ozaveščen strah pred izgubo oblasti. In zaradi tega strahu Golobiča koalicijske partnerke moledujejo, naj ostane. Golobič je njihov preživetveni ključ. Brez njega bodo brez služb in brez privilegijev, predvsem pa brez občutka moči. Golobiču je tako njegova laž ali neumnost samo še dvignila pogajalsko moč v koaliciji. Zdaj lahko izsili še več kot odstop Draška Veselinoviča iz NLB ali prepoved reprogramiranja menedžerskih posojil. Zdaj je koalicija njegov talec. Če ne, bo prišel hudobni volk ... "
alterego
09. 06. 2009 14.32
tale z Urško bol paše pod exkluziv
Ferdo Crni
09. 06. 2009 14.26
Spomnimo se... za tiste, ki imajo spomin daljši od pahorjevega nasmeha: Ko se je Janševa vlada nemudoma odzvala na naravne nesreče, ki so prizadele določene slovenske kraje, recimo poplave in neurja, mu je takratna opozicija očitala, da to ni zaradi ljudi ampak da si "nabira politične točke". Res zanimivo. Sedanja vlada ne dela nič, oziroma je strašno počasna ne zaradi političnih točk ampak zaradi ljudi............. oziroma ker ne zna (nima blage veze kaj se dogaja). Vedo samo to, da je bila v Dražgošah v štiridesetih letih prejšnega stoletja neka bitka :-)
RADO62
09. 06. 2009 14.13
Tonček Balonček09.06.2009, 10:16... Ja no, potem ti pa res ni več pomoči.... heh
bron
09. 06. 2009 12.57
KAKŠEN DRŽAVLJAN PA SI ,DATE MORA ŽENAZA ROKAV CUKAT SI ŠE MLADOLETEN.BOGI.
Neurath
09. 06. 2009 12.23
Komunajzerji svinjajo in svinjajo, skupaj pa ne spravijo ničesar- za dokaz znova predlagam branje spodnjih postov. Verjetno jim je najbolj pošeči slog Drnovška, ki je bil bolj nagnjen k dečkom in zaradi tega osamljen oz. je skrival svoje "koelge" kot to počne Mario. Jaz teh komunajzerjev in njihovih omejenih privržencev ne razumem, dobesedno jim kradejo iz žepa oni pa jih potem še nagradijo! Ta omejen folk je dobesedno rak rana naše družbe in nujno potreben šolanja sicer ne bo sprememb!
cekson
09. 06. 2009 10.31
Bolseviki se niso nikdar pokazali "KULTURE" !!!!!!
Tonček Balonček
09. 06. 2009 10.16
"SDS pometa s konkurenco"-ha, ha, ta je pa lovska. vsi vemo, da EU volitve elvakom visijo dol, še oba izvoljena poslanca sploh nista člana SD (Thaler in Fajonova), pri SDS je pa kandidiral kar podpredsednik. Poleg etga elvaki sploh en hodijo na takšne volitve, temu primerna ej bila udeležba, 27 odstotkov, skoraj 20.000 neveljavnih glasovnic... Gre za ignoriranej volitev s strani baze, ne pa za pometanej SDS s konkurenco!!!! Kdor tega ne dojame, mu ni pomoči!j
Ferdo Crni
09. 06. 2009 10.06
Lepo je podati kaj v slogu Nove, Lady in podobnih tabloidov. Levičarjem vedno primankuje argumentov realnega življenja, pa si lahko takole dajejo duška nad obraznimi potezami, plešami, nasmehi, ustnicami.... svojih oponentov. Stran s karikaturami kot so Potrata, Širca in podobne pač ne morejo drugače kot zabavljati nad erekcijo oponentov, misicami v parlamentu ali pogrizenimi ustnicami spremljevalke prvaka opozicije. Skratka kot vedno udarijo na plano zavist, sovraštvo, škodoželjnost, primitivnost...... Nacisti so enako kot naši levičarji svoje sovražnike vedno slikali kot grde nosate pokveke, ki so umsko in mentalno pod arijsko raso. In naši levičarji, tako forumaši kot na žalost celo neki politiki - iz levičarstva delajo Ubermensch raso, ki dela samo dobro, iz desnice pa zveri, ki vse pokvarijo. Grozljivi naci-komunizem.
sebo-x
09. 06. 2009 09.53
> Ta teden se rešimo še amsterdamskega tajkuna Golobiča in zadovoljstvo bo popolno.... Glede na tradicijo rdečih jaz malce dvomim, da bo Golobič odstopil...