Slovenija

FOTO: Voda in plazovi po Sloveniji ohromili promet, obstalo tudi nekaj vlakov

Ljubljana, 05. 11. 2012 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./STA/N.Š.
Komentarji
154

Ceste po državi so mokre in spolzke, številne pa tudi poplavljene. Na nekaterih cestah so podrta drevesa in veje, ponekod imajo težave zaradi plazov. Priporočljivi sta previdnost in potrpežljivost vseh udeležencev v prometu.

Vremenske razmere, ki po državi povzročajo številne težave, so svoj pečat pustile tudi na cestah. Ceste so večinoma mokre in spolzke, na nekaterih pa lahko dodatne težave povzroči odpadlo listje. Številne ceste so poplavljene in na nekaterih odsekih zaprte.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra so med glavnimi cestami, ki so zaprte, ceste Celje–Laško, Vič–Dravograd (prehod Vič), Dravograd–Maribor (med Selnico ob Dravi in Ožbaltom), Dravograd–Slovenj Gradec (pri Dravogradu in pri Otiškem vrhu), Tolmin–Most na Soči, Hrastnik–Zidani Most, Ljubljana–Litija (pri Ribčah) in Litija–Zagorje (pri Bregu pri Litiji).

Popolne zapore veljajo tudi na regionalnih cestah Velenje–Polzela (pri Ložnici), Zg. Ščavnica–Dražen Vrh, Bitnje–Bohinjska Bistrica, Lipnica–Gobovce (pri Podnartu pri mostu čez Savo), Nova Cerkev–Socka–Vitanje, Gorenje–Soteska, Gorenje–Rečica–Letuš, Grgelj–Fara (pri Sapniku), Vinica–Stari trg (pri Bregu), Rovtarica–Vresje, Luče–Radmirje (v Lučah), Mojstrana–Vrata, Jereka–Jezero ( v Stari Fužini in na Ribčevem Lazu), Šentvid–Šoštanj (pri Lajšah), Maribor–Spodnji Duplek (pri Dogošah most čez Dravo), Podlom–Kranjski Rak–Luče (pri Kranjskem Raku), Stojnci–Borl, Borl–Zavrč in mejni prehod Zavrč, Ptuj–Hajdina (most čez Dravo na Ptuju).

Poplavljena cesta pri vasi Podklopca
Poplavljena cesta pri vasi Podklopca FOTO: David K.

Zaprte so tudi nekatere lokalne ceste, med njimi lokalna cesta Skalna klet–Zagrad ter Ljubljanska cesta v Celju, Senožeti–Jevnica (most čez Savo), Nova vas pri Lescah–Radovljica (podvoz pod avtocesto), Čezsoča–Log Čezsoški, Mršeča vas–Zameško (v Mršeči vasi), Laze pri Dolskem–Dolsko, Hrastnik–Radeče (ob desnem bregu Save) in Juvanje–Rastke.

Poplavljene ceste:

Vreme nevšečnosti povzroča tudi v železniškem prometu. Zaradi visokega nivoja vode v bohinjskem predoru do nadaljnjega vlaki med postajama Bohinjska Bistrica in Podbrdo ne bodo vozili. Prav tako vlaki zaradi poplavljene proge zaenkrat ne bodo vozili med Rušami in Prevaljami ter med Šmartnim ob Paki in Velenjem. Nadomestni avtobusni prevozi zaradi poplavljenih cestišč niso organizirani, so sporočili iz Slovenskih železnic in dodali, da bo promet vzpostavljen, takoj ko bo to mogoče.

Ponekod promet delno oviran

Na glavni cesti Velenje–Slovenj Gradec je med Pako in Završami na več mestih udrto cestišče, promet pa je oviran tudi na glavnih cestah Robič–Kobarid in Kobarid–Tolmin.

Prav tako je zaradi poplav delno oviran promet na nekaterih regionalnih cestah. Tako je promet oviran na cesti Trenta–Bovec, Cerkno–Kladje–Trebija (pri Kladju), Koprivna–Črna (zaradi plazu), Volče–Solarji, Ribnica–-Brezno, Zg. Dolič–Stranice, Kamnik–Ločica (pri Soteski), Mežica–Črna na Koroškem, Zg. Jezersko–Preddvor, Bled–Bohinj (pri Nomenju), Bresternica–Gaj–Sv. Jurij, Zg. Dolič–Vitanje in Ruše–Puščava.

Cesta Kranjska Gora–Vršič–Trenta je prevozna za osebna vozila z verigami, prelaz Korensko sedlo pa za osebna vozila z zimsko opremo.

Zaradi nevarnosti plazu pa je promet oviran na hitri cesti Razdrto–Vrtojba med počivališčem Šempas in priključkom Selo proti Podnanosu.

Več o razmerah na cestah ...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (154)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Deleonardis
06. 11. 2012 07.17
+0
Plačilo za škodo naj se izda kar Avstriji ker so dvignili zapornice. Jim res ni bilo treba sprazniti vse vode v nekaj urah! Drugič naj sproti praznejo presežek meteornih vod, ne pa da poplavijo celo Slovenijo.
JosipBrozDrugi
06. 11. 2012 10.11
+1
ti si šele pameten. zakaj nisi šel za hidrologa?!
jasonbest
05. 11. 2012 23.31
+8
pizzo si bom naroču štedilnik je odneslo
LOL-ka
05. 11. 2012 23.03
+41
Prosimo pomagajte živalim v teh razmerah! Ne samo svojim, tudi tistim nikogaršnjim ali tistim, ki jim njihovi ne pomagajo.:( Poglejte, kaj je s sosedovim psom, za katerega veste, da je na verigi ali ve pesjaku, poglejte kaj je s privezanimi kravami v hlevu, kaj je s prostoživečo muco, za katero veste, da nekje obstaja, poglejte, kaj je z zaprtimi kokošmi v bližnjem kokošnjaku, prašiči v zaprtem svinjaku.....
Kunar
05. 11. 2012 22.46
+8
To pa je paradoks, avstrijci nam spustijo vodo iz koroške, zibelke slovenstva
JosipBrozDrugi
06. 11. 2012 10.11
ti tudi ne zaostajaš za @Marko Deleonardis-om
pdg
05. 11. 2012 21.56
+13
Spet bojo govoril civilna zaščita, pa so vse gasilci nardil.
Insignia90
05. 11. 2012 21.17
+9
maliButalec. brezveze se mantraš tukaj tricetrt folka tukaj sploh nima osnove fizike vprašaj na kake šole so hodli ce sploh imajo regularno koncano osnovko, glede na njihovo dejansko znanje. Sploh ne vedo dejstva da je prvi elektricni avto že bil v 60ih letih in kasneje. Seveda so vse patente pokupili naftne korporacije, ker so vedeli da bi bilo konec z njimi. Kasneje, ko so že pokupili vse patente so izjvaili, da ti patenti niso vredi izpopolnjeni, preslaba baterija, preslab elektromotor, a vseeno so kupovali patente naprej ? :D ok bodimo iskreni noben od nas tukaj kekcev, nima pojma kaj se skriva v TOP secret laboratorijih. Ne moreš ne negirati in ne potrditi. Samo jasno je da spomladi ne pomnim takšne suše pravtako je bilo poletje zelo sušno in tudi vse do oktobra bolj ali manj. Zanimivo je kar 7 mesecev ni prav lilo, tudi neviht ni bilo veliko ? le kje se je voda tako dolgo zadrževala ? Dejstvo da nas pri hrani že tako jahajo z razno raznimi vsiljevanji GSO produktov v lasti Monsanta. Tudi Japonski letos ni bilo prizaneseno. Severna Koreja pa ima že skozi neke vremenske težave.
MJbaby
05. 11. 2012 20.50
-28
KONEC SVETA LJUDJE!!! BUUU!!! BEJŽTE DOKLER ŠE LAHKO :D :D AL PA LADJO NAREDITE PA PEJDTE NA GORO ARAFAT ČAKAT TAK KOT NOE BOSTE ZIHR PREŽIVEL :D :D HEHE KERI KEKCI KLE JE BIU LEP VREME CEU DAN IN VI JIM VERJAMETE?!?! HAHAHA :D :D
emilio16
06. 11. 2012 01.12
+6
revcek.. na netu si pa sveta vladar :D vzem rajs lopato u roke, pa pomagi pesek nalagat u vrece! al tut ne znas...
Insignia90
05. 11. 2012 20.18
-1
pa zmes elektrike sfalilo, ke si nor ko sodni dan.
Sodnik_Kriv
05. 11. 2012 19.55
+32
zdj se kandidatom za predsednika smeje kako bojo lahko fajn izkoristli svojo kampanjo tole katastrofo! sam js vseeno mislim da je ni večje katastrofe ki se ji reče Janez Janša
1adler
05. 11. 2012 19.52
+24
ljudje se bojujejo z vodo,vlada pa za stolčke
mjrc
05. 11. 2012 18.35
+9
važn da gre golf2 čez vodo :)
Pecikltigr
05. 11. 2012 18.42
+10
1adler
05. 11. 2012 19.53
-1
s_2_s
05. 11. 2012 18.30
+1
ve kdo kako je v slovenj gradcu oz. kako kaže?
maliButalec.
05. 11. 2012 18.12
+26
Meni nekaj ne da miru, pa se moram razpisat o tej zadevi. Vse kar bom napisal, je le moje razmišljanje - mišljenje in v končni fazi lahko, da sploh ni res oz. je moje razmišljanje napačno. Ampak bom vseeno napisal kako jaz vidim vso to zadevo. Kaj vse je bilo letos čudno? - zelo malo padavin (ne pomnim, kdaj jih je spomladi tako malo padlo) - velika suša v času poletja (spet nepomnim, kdaj je bilo tako - večina poljedelskih izdelkov je bila uničena, vode je primanjkovalo na Primorskem in tudi drugod) - sedaj pa najprej v Ameriki izredne vremenske razmere (katere se dogajajo vsake toliko časa - vendar ponavadi na južni obali - Florida) - in takoj zatem Evropa Neurja so bila vedno. Mala - velika. V Južni Ameriki, Severni Ameriki, Aziji, Evropi,... vendar mi ne da miru, da se je sedaj to zgodilo na dveh kontinentih v skoraj istem času. Veliko je bilo govora o HAARP-u. Torej naj bi obstajalo orožje, s katerim se da manipulirat oz. prirejat vreme - danes sonce, jutri suša, pojutrišnjem sneg, nalivi,... Kako deluje HAARP orožje? Letala s pomočjo Chemtrail v ozračje izpustijo aluminij, živo srebro,.. in potem s pomočjo anten ustvarijo kemijsko reakcijo s katero lahko ustvarimo sušo - vročo vreme ali pa močne monsunske padavine. Torej v teoriji, kaj se zgodi če se igramo Boga in posegamo v različne vremenske pogoje? Na Svetu je normalen ciklus, da za dežjem vedno posije sonce in ko sije močno sonce z ogromno oddane toplote (pomlad, poletje, jesen, zima) - voda izpareva v ozračje in se koncentrira v oblakih, potem pa ti oblaki ustvarijo padavine. Če je dovolj toplo je dež, če se mešajo fronte mrzlega in vročega zraka pride do toče. Če pa je hladno, pa so padavine v obliki snega. Vse lepo in prav. Kaj pa bi z orožjem HAARP lahko ustvarili? Z močnimi umetno ustvarjenimi sušami, bi se delale koncentracije padavin in s pomočjo aluminija in reakcije, bi tem padavinam onemogočili, da padejo na Zemljo. V tem primeru bi se Igrali z Naravo. Vendar nastane težava, enkrat vsa ta koncentracija mora pasti na Zemljo. In tukaj jaz pridem do zaključka: (Moje mnenje in razmišljanje): S pomočjo HAARP-a so poleti ustvarili suše, uničili večino pridelka in posledično dvignili ceno hrane (za vsem tem stoji Elita, ki si nas želi najprej obubožati, nato pa podrediti). Ker ni bilo padavin, so se oblaki kopičili s temi padavinami, katere je HAARP "ustavil", da nebi padli na Zemljo. Sedaj, pa so odprli pipico in namesto, da bi imeli spomladi konstantno nekaj padavin, poleti nekaj neviht, jeseni, nekaj jesenskega dežja - so sedaj vse te "zaloge" padavin spustili na Zemljo in to po vzhodni obali Amerike in sedaj še Evropo. In meni žal to vreme poraja polemike: Kaj pa če za vsem tem stoji Elita in orožje HAARP ????
Pecikltigr
05. 11. 2012 18.35
+9
Zdajle sem si pojedel en kos kruha z margarino in marmelado. Jaz nisem kriv, da je vreme tako.
XmassivX
05. 11. 2012 18.40
+3
Razmišljaj naprej v tej smeri. Vse kar si napisal je seveda res, na mnoge načine se poizkuša omiliti dejanja geoenžineringa ampak pri težju je malo težje, pri preprečitvi toče ali hudih neviht ni hudega problema ampak tokrat je sodelovalo toliko dogodkov da je bilo težko kaj narediti. Lahko naredujo vsega boga od vremena ampak kadar je takšna količina vode v oblakih nimaš kaj, dol mora pristi na vsak način. Tokrat je imel jugo velik vpliv saj nam je v posočje prnesel vse padavine ki naj bi zadele goriško.
Pecikltigr
05. 11. 2012 18.45
+5
Ja nič, refošk spit, pa vso to vodo u sode, flaškone, flašce, piskre, bane, lavorje, ajmarje pa bomo meli za poleti ko bo suša udarla.
sssoncekkk
05. 11. 2012 20.15
+5
zadnje čase opažam te sledi podobne mreži po zraku katere puščajo za sabo letala... letos prvič videno, ponavadi so se te sledi za letali hitro razkadile, sedaj temu ni več tako ....
maliButalec.
05. 11. 2012 20.54
+9
Če se sled takoj razkadi, potem je to ostanek kerozina - podobno, kot pri izpuhu avtomobila, kjer sled takoj izgine. Ko pa sled ostane več kot pol ure na nebu, se povrhu vsega še razleze in delajo KRIŽE na nebo, tukaj pa pomeni, da so v ozračju kovine, katere kasneje padejo na tla. V obliki križa pa so zato, da pokrijejo v obliki kvadrata celo področje. Neodvisni raziskovalci, so dokazali, da so čez nekaj ur na tleh našli močne sledi aluminija in živega srebra - 2 zelo nevarni kovini, ki zelo uničujeta imunski sistem človeka in skozi ti 2 kovini, lahko spustijo s pomočjo anten tok, s katerim potem ustvarjajo vremenske spremembe. Pri Grazu (Gradec) Avstrija so te antene (nam najbližje). Obstajajo pa še sateliti, ki delujejo podobno kot te antene. Rezultat: Ubijejo dve muhi na en mah. Ljudje na teh področjih so bolj bolani, izpostavljeni alergiskim obolenj, bolj utrujeni, zaspani, nič se jim več neda delat, večja je verjetnost za obolenji raka. Po drugi strani, pa lahko ustvarjajo suše, da nam uničijo pridelek in vsilijo Gensko spremenjen Monstano izdelek narejen v njihovem laboratoriju, ki pa je povrhu še škodljiva za živali (za poboj čebel je kriva gensko spremenjena koruza od Monstana - NK603 Roundup), kaj šele za človeka. Vse kaj škodi čebelam, škodi tudi ljudem. Na Poljskem prepovejo uporabo Gensko spremenjene koruze od Monstana - in že strmoglavi letalo polno poljskih politikov v Rusiji. Tako to gre.
snakky
05. 11. 2012 22.59
+6
Recimo, da je to, kar trdiš mogoče res. In če veš, kje so antene - zakaj jih vsi, ki ste prepričani, da haarp obstaja, ne uničite?
maliButalec.
06. 11. 2012 15.57
Nastane problem. S čem naj uničimo - ni to 1 meter visoka antenica, ki visi iz Zemlje? Torej s čem? S švicarskim nožekom? Plus tega, vse je ograjeno z ograjo in s tem ko vstopiš v to območje, je enako, kot če bi vlomil nekam. Vpiši v Googla SLIKE: Haarp antene in videl boš, kako gromozanske so te antene. Po moji oceni visoke 10-15 metrov. Nam najbližje so v Avstriji - Graz in Srbiji - Barajevo. Poglej si slike in videl boš, da to ni tako enostavno, če se nas 10 spravi na te antene, bi pa bila drugačna zgodba, če bi se nas zbralo nekaj 100.000 ljudi. Potem bi lahko gore premikali in bi te antene bile mala malica.
sapientia
05. 11. 2012 17.54
+2
cesta senožeti-litija je bla pred 45 min zaprta, niso nikjer nč povedal....zdej pa ne vem kako je....
I G N O R A N T
05. 11. 2012 17.36
+3
problem?
05. 11. 2012 17.36
+49
Važno da so RADARJI zelo visoko nad gladino vode.
Jimi1
05. 11. 2012 17.56
+25
Pecikltigr
05. 11. 2012 18.28
+42
Z radarji je pa takole: - čez dan rjavijo, - zvečer gorijo.
?epin
05. 11. 2012 16.53
+2
upam da ne bo to vse prišlo v Krško...
electricity
05. 11. 2012 17.12
+2
problem?
05. 11. 2012 17.36
+5
testosteron
05. 11. 2012 16.22
+36
...vojska JE v pripravljenosti - ampak dokler ne dobijo signala in dovoljenja za ukrepanje od CIVILNE ZAŠČITE ne morejo nikamor - bravo birokracija in sramotna logistika !!!
številka89432
05. 11. 2012 16.11
-1
zjutraj je pisalo, da je vojska v pripravljenosti za reševanje. kaj je šlo vseh 15 slovenskih vojakov reševat? nisem nikjer zasledil, da kaj piše o tem.
miss dubiozi?
05. 11. 2012 16.06
+73
Pa kaj je z vami novinarji ljubljanski??? Savinjsko-Šaleška regija z Koroško je cela pod vodo, vi pa še kr objavljate 5 ur stare novice!!! Če bi bla LJ pod vodo, bi še med športom o tem pisali, tk pa niti z besedo ni omenjen ta del Slovenije. Za kozlat ste!
Pecikltigr
05. 11. 2012 18.48
+10
ForwardThinking
06. 11. 2012 02.52
+5
Ljubljančani ne poznajo sveta izven bele Ljubljane. Ta folk je čist preveč nerazgledan.