Slovenija
Oglas

Vodnik po pomladanskih trendih v notranjem oblikovanju

Ljubljana, 23. 04. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zaslužite si dom, v katerem se počutite dobro, in pomlad je odličen čas za obnovitev in poživitev prostorov. Preverite, kateri trendi letos kraljujejo na področju notranjega oblikovanja.

Dom v živahnih spomladanskih barvah
Dom v živahnih spomladanskih barvah FOTO: Arhiv ponudnika

Živahne barve za dobro voljo

Pomlad je igriva, vesela, razburljiva in pisana – takšen naj postane tudi vaš dom! Čas je, da pospravite umirjene zimske odtenke in v svoje prostore prinesete živahne barve, ki bodo v trenutku pripomogle k boljšemu počutju in vas vsakič znova spravile v dobro voljo. Odkrijte pisane tapete, eksperimentirajte z barvnimi detajli in raziščite živahno dekoracijo.

Kakor že nekaj let so tudi letos še vedno izjemno priljubljeni pastelni odtenki. To leto najbolj izstopajo rožnata, marelična, rumena in zelena barva. Letošnja posebnost pa so večji kontrasti, kar dosežete s posameznimi kosi močnejših barv; privoščite si detajle v živo rumeni ali temno zeleni barvi, ki bodo prostor še dodatno popestrili.

Stari kosi naj dobijo nov namen

Predmeti značilnih barv, vzorcev in oblik iz 70., 80. in 90. let bodo zagotovo popestrili vsak prostor in mu dodali značaj. V svoj prostor dodajte retro detajle, kot so luči, okrasni lonci, vaze, posode za sadje ali stoli. Notranjost, kjer se preteklost prepleta s sedanjostjo, vzbudi občutek domačnosti in poskrbi za prijetno vzdušje.

Najboljše pri vsem pa je, da so retro kosi dostopni po izjemno ugodnih cenah! Na podstrešju pobrskajte za kakšnim starim kosom pohištva in ga obnovite ali pa skočite na sejem starin in raziščite tamkajšnjo ponudbo. Na ta način boste staremu pohištvu dali novo priložnost, kar ni prijazno le denarnici, temveč tudi planetu.

Retro omarica v moderno urejenem stanovanju
Retro omarica v moderno urejenem stanovanju FOTO: Arhiv ponudnika

Košček narave v vsakem prostoru

V današnjem hitrem tempu življenja si včasih težko vzamemo čas za sprostitev v naravi. Pa ste vedeli, da ravno stik z naravo izboljšuje razpoloženje, krepi produktivnost in skrbi za dobro osredotočenost? A brez skrbi: če nimate časa za obisk narave, obstaja alternativa. Naravo pripeljite v svoj dom.

Ozelenite svoj balkon ali vrt z zanimivimi rastlinami, čudovitimi cvetlicami in omamnimi dišavnicami. Če nimate zunanjih prostorov, raziščite notranje rastline ter v prostor prinesite elemente iz naravnih materialov. Raziskave namigujejo, da na nas pozitivno vplivajo že podobe narave, zato na stene obesite slike ali fotografije gozda, morja, jezera ...

Letos kraljuje masivno pohištvo

Pomlad je v znamenju drznosti, zato se v modo vračajo masivni kosi, ki pogumno vzbujajo pozornost. Večje sedežne garniture, izstopajoče luči in vaze nenavadnih oblik so pravi hit, ki v prostore prinaša posebno moč. 

Vse pogosteje se leseno masovno pohištvo kombinira z jeklom, steklom ali drugimi materiali, ki zagotavljajo edinstveno podobo. Dodatno dimenzijo lahko dodajo tudi teksture in vzorci. Groba, neenakomerna površina lesa ali kovine lahko ustvari zanimiv kontrast v prostoru, medtem ko lahko izrezljani detajli dodajo pridih eleganci in izvirnosti.

S pravilno izbiro dodatkov, kot so blazine, preproge ali dekorativni predmeti, lahko takšne kose še bolj izpostavimo in jim dodamo osebni pečat. Pri vključevanju masivnega pohištva v notranjost je ključnega pomena smiselna umestitev v prostor, saj ne sme prevladati nad ostalimi elementi, ampak se mora z njimi harmonično dopolnjevati.

Masivna sedežna garnitura v stanovanju
Masivna sedežna garnitura v stanovanju FOTO: Arhiv ponudnika

Čas je za igriv minimalizem

Čeprav je še nedavno prevladoval minimalizem, so zdaj vse bolj v ospredju živahni prostori, ki odražajo naš značaj. Police, bogate z različnimi knjigami, pohištvo z izstopajočimi detajli, vaze, polne cvetja ... Vse to vašemu domu daje dušo.

Ljubitelji minimalizma pa v letošnji pomladi prinašajo nov trend: igriv minimalizem! Če imate radi prostore, ki so bolj minimalistično urejeni, jih ohranite, a jim dodajte igriv element; morda odštekano sedežno garnituro ali pisano vazo, ki bo prostor obogatila in razbila enoličnost, hkrati pa vseeno ohranila eleganco.

So vaši prostori funkcionalni?

Vedno več ljudi se zaveda, da estetika ni edino merilo uspeha pri urejanju doma. Namesto tega se osredotočajo na praktične vidike, ki omogočajo boljšo izrabo prostora in izboljšujejo kakovost bivanja.

Pri načrtovanju doma je ključno razmisliti o funkcionalnosti vsakega prostora. To pomeni, da se osredotočimo na njegovo dejansko uporabo in potrebe stanovalcev. Na primer, kuhinja ni več samo kraj za pripravo hrane, ampak postaja središče druženja in večnamenski prostor, zato je pomembno, da je dobro organizirana in opremljena s pohištvom, ki omogoča večjo učinkovitost in prostor za shranjevanje.

V tem kontekstu je večnamensko pohištvo postalo priljubljena izbira. Namesto da bi izbirali različne kose, ki zavzemajo veliko prostora, raziščite pohištvo, ki ima več funkcij. Sodobne sedežne garniture se lahko denimo preoblikujejo v udobne postelje za goste, omare pa vsebujejo različne module, ki se prilagajajo potrebam in prostoru.

Poleg tega se v trendu funkcionalnosti poudarja tudi uporaba pametne tehnologije, ki omogoča boljši nadzor in upravljanje domačega okolja. Pametni termostati, osvetlitev in varnostni sistemi postajajo nepogrešljivi deli sodobnih domov, ki omogočajo večje udobje in varnost.

Bauhaus nudi vse, kar potrebujete za popoln spomladanski dom

Ste pripravljeni, da v svoj dom prinesete več igrivosti in značaja? Obiščite Bauhaus, kjer vas čakajo nasveti za vse, kar potrebujete za popolno spomladansko ureditev prostorov. Raziščite našo pestro ponudbo dekorja, svetil, tapet in barv, ki bodo poskrbeli za živahen ambient in dobro počutje.


Naročnik oglasne vsebine je Bauhaus.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja