Slovenija

Vojaki vadili, kako lahko pomagajo

Postojna, 27. 08. 2014 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
SVET/24UR
Komentarji
3

V Postojni se končuje mednarodna vaja Takojšen odziv 2014. Tisoč vojakov iz 11 držav je treniralo postopke ob dogodkih, ob katerih lahko pomaga vojska. To je scenarij, ki se je odvijal med poplavami na Balkanu, pa tudi med žledom v Sloveniji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

owlic
28. 08. 2014 10.59
+5
V vojski ni prihodnosti. Izvaja se mobing, izvajas delo za katerega nisi usposobljen. V glavnem si deklica za vse. Itak smo pa za tuje vojske zadnje case vojaski turizem, kateri pridejo "vadit" k nam. Smo pa turisticna agencija. To je pa tut nekaj
Tujec71
28. 08. 2014 00.15
+4
barba ... castnik .... no coment .... SV .... lahko en amer nalaga kako ni videl se nobene bolje organizirane vaje na balkanu ... niti sanja se mu ne kako so mu zamaskirali pogled ... par kolegov je v vojski zaposlenih in stanje tam je enako katastrofi ... mobing ... sledenje ... nepojmljivo z cem se vojaki ukvarjajo ... pol pa taksna reportaza da so najboljsi ... ne razumem .... zgleda da si ne upajo javno spregovoriti o stanju v vojski ... poglejte malo , ko bo kaksna proslava , ko bodo postrojene enote , pa tam so sami "starcki" iz leta 1991 zaposleni ... mladih ,prakticno ni ... profesionalni vojak mora imeti "rok trajanja" ... to bi moral biti poklic mladih fantov ...
Brrr1111
27. 08. 2014 22.45
+4
24ur, kakšen zmazek je to od reportaže? Polovico reportaže v tihem načinu prikaz dveh kislih političnih fac in potem dva stavka o največji mednarodni (civilno-)vojaški vaji v Sloveniji v zadnjih 15-tih letih. Sistem zaščite in reševanja mora biti bolj zanesljiv od slovenskih politikov, zato bi bilo smiselno malce več pozornosti nameniti prvemu. In se hkrati vprašati če za polovico zmanjšan obrambni proračun še omogoča učinkovito delovanje vseh služb, ki spadajo pod MORS (gasilci, slovenska vojska, uprava za zaščito in reševanje, civilna zaščita).