Film/TV

Volitve 2014

Ljubljana, 16. 06. 2014 06.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo, 13. julija, bodo pri nas potekale predčasne volitve v državni zbor. Informativno uredništvo POP TV bo gledalcem tudi tokrat za lažjo odločitev, komu zaupati svoj glas, pripravilo soočenja akterjev in pestro pokrivanje dogajanja okrog letošnjih izrednih državnozborskih volitev.

Volitve na POP TV
Volitve na POP TV FOTO: POP TV

ŠTIRI GLAVNA TELEVIZIJSKA SOOČENJA

V času volilne kampanje bo uredništvo 24UR pripravilo 4 glavna soočenja z naslovom VOLITVE 2014. Potekala bodo ob četrtkih, v neposrednem prenosu ob 20.00, in si sledila tedensko; 19. 6., 26. 6., 3. 7. in 10. 7. Soočenja bodo izmenično vodili Edi Pucer, Petra Kerčmar, Darja Zgonc, Jani Muhič, Maja Sodja, Miha Drozg in Martin Tomažin.

PRVO SOOČENJE: Bodo sprejeli izziv in prišli vsi?

Petra Kerčmar bo vodila prvo soočenje na POP TV.
Petra Kerčmar bo vodila prvo soočenje na POP TV. FOTO: POP TV
UREDNIŠTVO 24UR Z NEPOSREDNIMI IN JASNIMI VPRAŠANJI

Štiri soočenja, številna odprta vprašanja, iskanje jasnih odgovorov.
Kdaj in za koliko bodo znižali davke?
Kdaj in kako razbremenili podjetja, zdravo kreditirali in razumsko trošili NAŠ denar?
Slovenija je bogata dežela, če ima toliko občin, svetnikov, poslancev, agencij. Kaj pa če denarja ne bo več?

Prvo soočenje, ki bo na sporedu 19. junija ob 20.00, bo v živo vodila Petra Kerčmar, ki bo soočila predsednike strank, ki nam bodo po predčasnih parlamentarnih volitvah krojili usodo. Postavila jih bo jasna vprašanja in na njih želela dobiti jasne odgovore. Kaj pomenijo novi obrazi za politični prostor? Kje se rušijo stara zavezništva in sklepajo nova? Komu na politični levici bo uspelo prepričati največ volivcev, da se bo za mandatarski položaj meril z liderjem desnice, Janezom Janšo? 

DAN VOLITEV

Uredništvo bo dogajanje obsežno spremljalo tudi na volilni dan.

Že čez dan bodo pripravljali novice in gledalcem posredovali najnovejši utrip na voliščih in sedežih političnih strank. V osrednji oddaji 24UR bodo ob 19.00 razkriti rezultati vzporednih volitev. Povolilno dogajanje in prve odzive na izide volitev bodo v nadaljevanju oddaje v živo spremljali z vseh prizorišč (sedežev strank, tiskovnega središča idr.), prve odzive pa pokomentirali z najvidnejšimi politiki, gospodarstveniki in znanimi obrazi z različnih družbenih področij.

24UR.COM S POSEBNO RUBRIKO VOLITVE

Vsa predvolilna soočenja si bodo volivci lahko ogledali še v videoteki VOYO in v posebni rubriki Volitve 2014 na spletni strani 24ur.com/novice/volitve, kjer so odprli posebno rubriko Volitve. V njej bodo predstavili stranke, ki se potegujejo za vstop v Državni zbor, njihove programe in kandidate za mandatarski stolček. Uporabniki in uporabnice bodo lahko izrazili svoje mnenje v komentarjih in anketah. Na ogled pa bodo tudi prispevki soočenj, volilne novice iz dnevnih informativnih oddaj, javnomnenjske raziskave, fotografije in videoposnetki; tako iz predvolilne tekme kot tudi iz strankarskih štabov na volilni dan.

Vroče predvolilno dogajanje z neposrednim pristopom in pravimi vprašanji. 

Ker hočemo odgovore. Volitve na POP TV.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3