Voziček priletel v letalo, škode za 12.000 evrov

V sredo se je na brniškem letališču pripetila nenavadna nesreča. Voziček s prtljago se je zaletel v eno izmed Adriinih letal, ki je moralo ostati na tleh.

V sredo se je na ljubljanskem letališču pripetila nenavadna nesreča, ko se je voziček s prtljago zaletel v eno izmed letal Adrie Airways. Preverili smo, ali bo za dogodek kdo odgovarjal, vendar so nam na PU Kranj zatrdili, da do tega ne bo prišlo, saj ni bila vložena nobena ovadba. Kot je za 24ur.com povedal Huso Bakrač, so bili o nesreči obveščeni, vendar jo obravnavajo zgolj kot dogodek.

letenje

Potniki so ostali na tleh. (Foto: POP TV)

Da gre za splet nesrečnih okoliščin, so nam povedali tudi na brniškem letališču. ''Ne gre za zgodbo, ampak zgolj za nesrečen dogodek''. Pravila na letališču so zelo stroga in delavci so se jih držali. Ne moremo pa vplivati na naravo, so še dodali. Kot so sporočili, naj bi za nesrečo bil kriv močan sunek vetra, ki je voziček za prtljago 'poslal' naravnost v Adriino letalo. ''Zavora na vozičku je bila vklopljena in vse je potekalo po pravilih,'' so zatrdili in dodali, da so delavci postopali pravilno ter da nesreče ne bi mogli preprečiti. Udarec vozička naj bi na trupu letala povzročil majhno udrtino. Povedali so še, da bodo vse urejali preko zavarovalnice.

Iz službe za komuniciranje pri Adrii Airways so nam sporočili, da je bilo v nesreči poškodovano letalo tipa CRJ - 200 kanadskega proizvajalca Bombardie aerospace. Letalo ima družba Adria Airways kot 14. letalo v floti najeto od španske družbe Air nostrum za obdobje 3 mesecev, in sicer za pokrivanja sezonskega viška letenja. Kot smo že omenili, je voziček priletel v letalo po njegovem pristanku iz Münchna, kamor bi moral še isti dan tudi nazaj poleteti, vendar je zaradi nesreče letalo ostalo na tleh. Potnike, ki bi morali poleteti, so vkrcali na naslednji let za München. Iz Adrie Arways so še sporočili, da letalo že dva dni in pol ni poletelo, zaradi tega pa nastajajo tudi zamude. Prav tako morajo urejati druge poti za ostala letala. Kljub vsemu pa upajo, da bo popravilo letala kmalu zaključeno, ter da se bo, po vseh varnostnih pregledih in procedurah, v floto vključilo še danes. Kot so še sporočili, je direktno ocenjena škoda na letalu zaenkrat, po porabljenem materialu in opravljenih urah, 12.000 evrov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
 
se_kotali 25.07.2008 17:10:34
Saj, zadnjič je nek model dobro obrazložil situacijo v Adriji. Preberite si kolumno v Žurnalu iz prejšnjega tedna, pa vam bodo razne nesreče pri njih čist jasne. Teoretično izgubijo 1 letalo na 7 le-teh. To adrio uvršča na samo prvo mesto najnenarnejših letalskih družb v Evropi (!). Kaj hitro bi se lahko zgodilo, da bi nekaj priletelo v letalo, in da tega nihče ne bi videl. Kaj bi se potem zgodilo v zraku, vemo iz dokumentarcev.
Več komentarjev