ANIMACIJA: Arso napoveduje zimske razmere: Zapadlo bo od 10 do 25 centimetrov snega

Po oblačni, a suhi soboti nas čaka bolj deževna nedelja. Padavine bodo v noči na ponedeljek zajele vso Slovenijo, spustila se bo tudi meja sneženja. "V krajih nad 500 m nad morjem bo zapadlo od 10 do 25 cm snega. Pihala bo močna burja," so sporočili vremenoslovci.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

sneg

(Foto: iStock)

Po oblačni, a suhi soboti nas čaka bolj deževna nedelja. Sprva bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod na vzhodu še delno jasno. Popoldne pa bo predvsem na zahodu in severu Slovenije začelo rahlo deževati. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso) napovedujejo vremenoslovci.

Zapadlo bo med 10 in 25 cm snega

Padavine se bodo v noči na ponedeljek okrepile in zajele vso Slovenijo. Do jutra se bo meja sneženja v osrednji Sloveniji večinoma spustila do nižin.

"V ponedeljek pričakujemo zimske razmere. V krajih nad 500 m nad morjem bo zapadlo od 10 do 25 cm snega. Pihala bo močna burja," so vremenoslovci sporočili na Twitterju.

Oranžno opozorilo zaradi burje

Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja, ki lahko povzroči tudi kakšne nevšečnosti. Arso je zaradi močnega vetra, ki bo pihal v ponedeljek, izdal oranžno opozorilo.

Opozorilo zaradi vetra

Oranžno in rumeno opozorilo zaradi vetra in burje za ponedeljek. (Foto: Arso)

V ponedeljek čez dan bodo padavine oslabele in do večera od severa postopno ponehale. V torek bo suho in hladno. Še bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Podrobnejšo vremensko napoved lahko preverite tukaj

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 86
proofreader 12.11.2017 10:18:01
Hitro volit, dokler so ceste še prevozne.
Več komentarjev