Slovenija

Vrača se minus, snega zaenkrat ni na vidiku

Ljubljana, 10. 01. 2018 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H./An.V./STA
Komentarji
10

Padavine po državi k sreči niso povzročile večjih težav s poplavljanjem. Nadaljevalo se bo oblačno vreme, po nižinah bo rahlo deževalo, tudi ohladilo se bo. Kljub temu, da se velik del Evrope sooča z obilnim sneženjem, vremenoslovci za Slovenijo ne napovedujejo snega.

Padavine, ki so v torek zajele Slovenijo, so v sredo ponehale. Ob dežju je v Ljubljani padel tudi puščavski prah, ki so ga prinesli južni vetrovi, je na Twitterju objavila Agencija RS za okolje (ARSO). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob svojih strugah so se razlivale reke Mirna, Kolpa, Rinža in Krka ter nekateri njeni pritoki v srednjem toku, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso). Na Ljubljanskem barju se je na območju pogostih poplav razlivala tudi Ljubljanica. 

Vse do četrtka se bodo povečevale ojezeritve kraških polj na Notranjskem, še opozarja ARSO. 

Sledijo oblačni dnevi, možne rahle padavine

"V četrtek se bo oblačnost gostila, nekaj več sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala tudi burja. V osrednjih in vzhodnih krajih pa bo padlo nekaj dežja", je povedal dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Andrej Velkavrh

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severozahodu do -3 stopinje Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 2 do 6, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. 

Ohladilo se bo.
Ohladilo se bo. FOTO: Facebook

V petek in soboto bo oblačno. Predvsem v osrednjih in vzhodnih krajih bodo občasno manjše padavine, po nižinah rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bodo obdobja sončnega vremena. 

"Od četrtka do nedelje bo vreme podobno. Po nižinah bo oblačno, padlo bo tudi nekaj dežja. Na Primorskem bo jasno, pihala bo burja", je še povedal Velkavrh.

Napovedi ne kažejo na sneg

Medtem ko se nekatera območja zahodno od Slovenije soočajo z obilnim sneženjem, vremenoslovci za našo državo v prihodnjih dveh tednih ne napovedujejo večjih padavin in tako tudi ne snega. V minulih dneh je obilno snežilo v Alpah na severu Italije in v Švici, konec prejšnjega tedna tudi v Španiji.

"Vedeti morate, da so tam višji hribi in da je tudi precej visoko deževalo. Pri nas so hribi nižji. Poleg tega je bila situacija stacionarna, precej časa so bile padavine na enem mestu, proces je dobesedno stal na mestu in v takšnih primerih lahko nekatera območja dobijo veliko, druga pa malo ali manj padavin. In to je bil eden od takšnih primerov," je minulo vremensko dogajanje nad Evropo opisal Velkavrh.

Vse skupaj se je dogajalo nad zahodnim Sredozemljem. To so bile t.i. orografske padavine, ko so vetrovi potisnili vlažen zrak od juga proti hribom. Prišlo je do hitrega vzpona z morja in Padske nižine v visoke Alpe. Nastalo je veliko padavin, ker je bilo v Sredozemlju veliko vlage.

Podrobnejšo vremensko napoved si lahko pogledate tukaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

105Bertone
10. 01. 2018 21.59
+1
Gumske zime kmalu preteklost
Puppupapa
10. 01. 2018 17.33
+8
"vrača se minus".... pisuni zahojeni.
Mich Diam
10. 01. 2018 16.57
+19
v moji denarnici je minus že nekaj mesecev!
Madeni
10. 01. 2018 11.15
+6
Kje je SAHARSKI PESEK, SOSED ČAKA MEŠALEC JE PRJAT..??
Mich Diam
10. 01. 2018 16.58
-1
Jankovič tud čaka na pesek, bodo betoniral......!
rzui
10. 01. 2018 09.15
+4
A ste na arso že kdaj zadeli vremensko napoved .
CIGU MIGU
10. 01. 2018 12.26
+8
ponoči,pravijo da bo temno če ne bo polna luna
piko112
10. 01. 2018 17.00
+2
Še vedno so znali povedati zakaj včeraj ni bilo tako kot so napovedali
Racio
10. 01. 2018 17.40
+0
Pa napovejte vi, veleumi... tako ste pametni, da vam že skoduje.
anakondabox
10. 01. 2018 18.57
+2
Da mi ne bo škodovalo, bom povedala vreme za en dan nazaj v Ljubljani: Popoldan se je pooblačilo, pihal je veter, ciklon se je pomikal proti vzhodu. Zaradi obilne vlage nad 1000m, so osredno Slovenijo zajele padavine v obliki ploh. Raznotera državne institucije niso očistile grmovja in dračja z vodotokov zato je bilo in bo Lj-barje še naprej poplavljeno. Zadovoljni?