Slovenija

Zoran Janković zanika obtožbe: Nikogar nisem izsiljeval, prodajajo vam domišljijske zgodbe

Ljubljana, 10. 08. 2017 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min

Objavljeni so povzetki vsebine ovadb, ki jih je proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in podjetju Electa inženiring vložil NPU. Informacijska pooblaščenka pravi, da razkritje dokumentov po oceni tožilstva postopku očitno ne bo škodilo, to je potrdila tudi tožilka Žgajnarjeva. Župan je medtem vse obtožbe znova zanikal.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Razkrita ovadba zoper Jankovića
    03:57
    Iz SVETA: Razkrita ovadba zoper Jankovića
  • Iz 24UR: Janković s prstom kaže na tožilko
    03:05
    Iz 24UR: Janković s prstom kaže na tožilko
  • Iz 24UR: Ovadbe zoper Jankovića postale javne
    01:16
    Iz 24UR: Ovadbe zoper Jankovića postale javne
  • Iz 24UR ZVEČER: Publicist Dejan Steinbuch o tem, kaj prinaša razkritje prisluhov Zoranu Jankoviću?
    04:23
    Iz 24UR ZVEČER: Publicist Dejan Steinbuch o tem, kaj prinaša razkritje prisluhov Zoranu Jankoviću?

Spletni portal Pod črto je z zahtevo po dostopu do informacij javnega značaja od tožilstva pridobili kopije več kazenskih ovadb, ki jih je proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviču in podjetju Electa inženiring na specializirano državno tožilstvo vložil nacionalni preiskovalni urad. Danes je povzetke vsebine ovadb tudi objavil.

Ljubljanski župan je v teh ovadbah osumljen sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, napeljevanja k zlorabi položaja, pranja denarja in zatajitve finančne obveznosti oziroma utaje davkov.

Iz ovadb je po navedbah portala razvidno, da ugotovitve policije temeljijo na izpovedih prič, zaseženi dokumentaciji, kot so pogodbe in dopisovanje po elektronski pošti, v enem primeru pa tudi na prisluškovanju Jankovićevi telefonski komunikaciji.

Janković je trenutno v sedmih postopkih pred pravosodnimi organi, v zadevi Niš pa je bil pravnomočno oproščen.

Portal danes med drugim povzema vsebino kazenske ovadbe v zadevi Stožice, v kateri se Jankovića in soovadene sumi, da naj bi projektnemu podjetju Grep pri financiranju gradnje športnega parka Stožice z navidezno pogodbo pomagali pri preslepitvi bank in EU.

Zloraba položaja, pranje denarja, utaja davkov ... 

Kot piše portal, kazenska ovadba Jankoviću, predstavnikom Energetike Ljubljana, Grepa in družb Baza Dante, KLM naložbe in Electa očita kazniva dejanja zlorabe položaja, pomoči pri zlorabi položaja, napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja.

Sodno preiskavo je sodišče uvedlo aprila 2015, a je nato junija istega leta izdalo sklep o delni razveljavitvi zoper eno fizično osebo, julija pa je bil izdan sklep o preiskavi za štiri fizične osebe. Na specializiranem državnem tožilstvu so 15. marca letos prejeli spis iz preiskave.

Po informacijah, ki jih je na specializiranem državnem tožilstvu nedavno pridobila STA, je bila zahteva za preiskavo v tem primeru vložena zoper devet fizičnih in dve pravni osebi, in sicer zaradi kaznivih dejanj goljufije na škodo evropskih skupnosti, preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Portal povzema vsebino še ene ovadbe v povezavi s Stožicami. Gre za kazensko ovadbo zoper šest fizičnih in štiri pravne osebe zaradi zlorabe položaja in pranja denarja v zvezi s kupoprodajno pogodbo in aneksom za nakup prostorov centralne hladilne strojnice v športnem parku Stožice, ki je bila vložena na začetku leta 2013.

Javno podjetje Energetika Ljubljana naj bi po navedbah nacionalnega preiskovalnega urada, ki jih povzema portal, od Grepa po nepotrebnem odkupilo prostore za hladilnico v športnem parku Stožice in s tem Grepu neupravičeno nakazalo tri milijone evrov, ki jih je potreboval za dokončanje nekaterih del v Stožicah. Ta posel naj bi bil sklenjen po Jankovićevem posredovanju.

Grep naj bi v zameno za to posredovanje po mnenju policije podjetjem v lasti Jankovićevih sinov nakazal 500.000 evrov, okoli 100.000 evrov pa naj bi končalo na osebnem računu ljubljanskega župana.

Zahteva za preiskavo v tem primeru je bila po pojasnilih specializiranega državnega tožilstva proti šestimi fizičnim in štirim pravnim osebam vložena maja 2015, sklep o uvedbi preiskave pa je bil izdan 8. junija lani. Novembra lani je bil nato po pritožbi na drugi stopnji sklep razveljavljen in vrnjen v ponovno odločanje. Konec maja letos je sodišče izdalo sklep o uvedbi preiskave za šest fizičnih in tri pravne osebe.

Od farmacevtke naj bi zahteval spolne usluge

Portal je povzel tudi vsebino ovadbe v primeru prodaje delnic Mercatorja. Jankoviću se v tem postopku očita, da je s fiktivnimi posli delnice prenesel na podjetje Electa inženiring in se ob njihovi prodaji izognil 103.000 evrom davka. Jankovićevima sinovoma, Juretu in Damijanu Jankoviću, pa ovadba očita pomoč pri tem kaznivem dejanju.

V tem primeru je bila zahteva za preiskavo zoper štiri fizične in eno pravno osebo vložena 16. decembra 2015, in sicer zaradi kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti in davčne zatajitve. Sklep o uvedbi preiskave je bil izdan 27. maja lani, po neuspešni Jankovićevi pritožbi pa je bila 15. januarja letos vložena zahteva za dopolnitev preiskave.

Portal je povzel tudi ovadbo, ki Jankoviću očita, da naj bi od farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za redno zaposlitev v ljubljanskem Javnem zavodu Lekarna Ljubljana. Ovadba navaja nekatere datume, ko naj bi se Janković srečal s farmacevtko in ločeno z direktorjem Lekarne Ljubljana Marjanom Sedejem. Janković naj bi ji zaposlitev uredil tako, da je Sedeju naročil, naj jo zaposli za nedoločen čas. Direktor lekarne je sicer pritiske zanikal.

Kot so nedavno za STA pojasnili na specializiranem državnem tožilstvu, jim je policija 15. septembra lani podala ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, državna tožilka pa je 21. marca letos podala zahtevo za preiskavo zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine. Vmes je torej prišlo do prekvalifikacije kaznivega dejanja.

V tem primeru so bili dokazi pridobljeni tudi s prisluškovanjem Jankovićevim telefonskim pogovorom, a je preiskovalna sodnica z argumentom zamujenih rokov ugodila predlogu Jankovićevega zagovornika za izločitev dokazov in odredila izločitev ter uničenje dokazov na podlagi prisluškovanja. Tožilstvo se je na odločitev pritožilo, odločitve o pritožbi pa še ni.

Proti Zoranu Jankoviću poteka več kazenskih postopkov.
Proti Zoranu Jankoviću poteka več kazenskih postopkov. FOTO: Miro Majcen

Janković znova zanika vse obtožbe

Na objavljene dokumente se je že odzval tudi Zoran Janković. "Zakon določa, da preiskava ni javni postopek, zato se sprašujem, ali je mogoče tožilka ugotovila, da njene neutemeljene obtožbe nimajo realnih možnosti, da bi uspele na sodišču (do sedaj je devet  sodb rešenih v mojo korist, od tega sedem pravnomočnih in dve na prvi stopnji, na kateri je tožilka vložila ugovor), ter poskuša z mano dokončno obračunati preko javnosti in medijev namesto na sodišču," se sprašuje ljubljanski župan.

Da bi namreč tožilstvo lahko predložilo takšne informacije kot informacije javnega značaja, bi te skladno z zakonom (ZDIJZ) morale biti takšne, da po vsebini ne bi škodovale izvedbi kazenskega postopka, dodaja v svojem odzivu na pisanje portala Podčrto. "Temu je po mojem mnenju lahko zadoščeno le, če je povsem jasno, da so zoper mene sproženi kazenski postopki v celoti neutemeljeni in so torej bili podatki predloženi javnosti izključno z namenom moje diskreditacije, ki je bila sicer prej načrtovana v postopku pred sodiščem."

Janković se sprašuje, kakšni bodo odgovori tožilca Draga Škete in pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, glede na to, da "ne komentirata postopkov, ki so v teku, razen očitno v mojem primeru, ko sem dobil sklep sodišča glede uničenja prisluhov. Glede na današnje pisanje medijev, pričakujem takojšnje ukrepanje zaradi protipravnega delovanja tožilke, namenjenega očitno zgolj moji javni diskreditaciji in prevzem objektivne odgovornosti s strani obeh."

"Rad bi slišal, kako lahko pojasni delovanje pisarne svoje žene in celo povišanje prihodkov njene pisarne v odnosu do države in državnih podjetij v času, ko je bil predsednik KPK in minister (prepričan sem namreč, da je tu možnih veliko več tveganj sistemske korupcije)." Zoran Janković

Župan je znova zavrnil vse neutemeljene obtožbe in trdi, da nikoli ni sprejel nobene podkupnine oz. kogarkoli izsiljeval. Dodaja, da še vedno zaupa v slovensko sodstvo in da je prepričan, da lahko doseže pravico na sodišču. "V zadnjih petih letih so moje ime večkrat diskreditirali z nepotrebnimi hišnimi preiskavami ob prisotnosti kamer in s sporočilom KPK, ki mi je kršilo osnovne ustavne pravice (v desetih letih in pol mojega županovanje podjetja mojih sinov niso naredila niti enega posla z MOL ali podjetji MOL, pa me je gospod Klemenčič, v funkciji predsednika KPK, osumil tveganja sistemske korupcije)," dodaja Janković.

Janković je še dodal, da se očitno bližajo volitve in da so zaradi njih nekateri prestrašeni ter poskušajo s pomočjo javnosti opozoriti na zadeve, ki so bile v zadnjih petih letih že neštetokrat povedane. "Tokrat so to še podkrepili s predajanjem dokumentov v javnost, v katere so vključili posamezne citate in ustvarili domišljijske zgodbe."

Kje naj se po mnenju tožilke torej zagovarjam – na sodišču ali v javnosti, se na koncu retorično sprašuje ljubljanski župan. 

Zastopnik farmacevtke Miha Kozinc se postopkom tožilstva, ki je mediju posredovalo ovadbe, čudi. Opozoril je, da preiskava ni javna in tako javnost ni obveščena, kdaj so zaslišanja, kje so in kateri preiskovalni sodnik sodeluje, kot tudi niso javni prisluhi.

Tako so prisluhi enostranski akt in še niso bili preverjeni na sodišču. "Nihče ni ocenjeval, ali so to avtentični prisluhi, v katerih dejansko govorita omenjeni osebi. Nihče ni preveril, kdaj so prisluhi nastali, kako in v kakšnem kontekstu. Do tega lahko pride na glavni obravnavi, ki pa je javna," je dejal.

Ob tem se mu zdi še bolj nerodno objavljanje ovadbe zato, ker so prisluhi v fazi pritožbe in bo drugostopenjsko sodišče odločalo, ali so sploh veljavni dokazi.

"Precej neobičajno in zaskrbljujoče je, če bodo to počeli sedaj v vseh postopkih," je dejal Kozinc in opozoril na poseg v zasebnost. "Ne vem, kaj je tožilstvo vodilo do tega, razen če mislijo, da se jim res tako slabo piše," se sprašuje odvetnik.

Kot je dejal, resno razmišlja o ukrepih proti tožilstvu in tožilki. Tako ne izključuje kazenskih ovadb, tožb in tudi drugih pravnih postopkov. Omenil je tudi možnost predloga za nadzor nad delom tožilke.

Župan je že večkrat ostro zanikal vse obtožbe in pravi, da gre za gonjo.
Župan je že večkrat ostro zanikal vse obtožbe in pravi, da gre za gonjo. FOTO: Miro Majcen

Informacijska pooblaščenka: Razkritje dokumentov v zadevi Janković po oceni tožilstva očitno ne bo škodilo postopku

Po objavi vsebin kazenskih ovadb se zastavlja vprašanje, kako je z objavljanjem ovadb in ali so informacije javnega značaja. Po mnenju informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik je tožilstvo v tem primeru ocenilo, da razkritje teh informacij ne bo škodovalo postopku, ki ga peljejo.

Vsi dokumenti in informacije, ki jih ima oz. ustvarijo organi javnega sektorja, so vedno javni, razen če spadajo pod kakšno od izjem po zakonu o dostopu informacij javnega značaja. Tako kazenske ovadbe policije načeloma spadajo med informacije javnega značaja, je pojasnila informacijska pooblaščenka Prelesnikova.

Med izjemami, po katerih organu ni treba posredovati dokumentov oz. informacij, so med drugim osebni podatki, tajni podatki, poslovne skrivnosti, pa tudi informacije, ki so bile pridobljene ali sestavljene zaradi kazenskega pregona in bi njegovo razkritje škodovalo njegovi izvedbi.

"Ampak izjeme mora vedno pretehtati tisti organ, na katerega je prosilec naslovil svojo zahtevo," pojasnjuje Prelesnikova. Tako je očitno tožilstvo ocenilo, da razkritje kazenskih ovadb policije proti Jankoviću ne bo škodovalo izvedbi postopka, je dodala.

Pojasnila je tudi, da se je portal Pod črto od zgodb, ki so jih danes objavili glede domnevno spornih Jankovićevih poslov, na njih obrnil le v primeru razkritja informacij glede zaposlitve farmacevtke v Lekarni Ljubljana. Pri pooblaščencu so po besedah Prelesnikove prejeli pritožbo konec lanskega leta, ko tožilstvo portalu ni želelo posredovati dokumentov oz. informacij z utemeljitvijo, da je postopek v teku in bi lahko razkritje škodovalo izvedbi postopka. Takrat tudi pooblaščenka ni omogočila do dostopa do teh informacij.

"Sedaj pa je očitno stvar tako zrela, da je tožilstvo precenilo, da več ni treba, da je skrito za javnost," je dodala Prelesnikova.

Tožilka Blanka Žgajnar trdi, da razkritje postopku ne bo škodilo.
Tožilka Blanka Žgajnar trdi, da razkritje postopku ne bo škodilo. FOTO: Aljoša Kravanja

Razkritje ovadb po mnenju tožilke ne škoduje interesom kazenskega postopka

Tožilka Blanka Žgajnar poudarja, da je tožilstvo posredovalo kazenske ovadbe proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću skladno z zakonom o dostopu do informacij javnega značaja. Ko je v zadevi vložena zahteva za preiskavo, imajo vsi osumljenci dostop do vseh teh dokumentov, zato po njenem mnenju razkritje ne škoduje interesom kazenskega postopka.

Tako so pojasnili tudi na vrhovnem državnem tožilstvu. Kot so navedli, je novinar portala Pod črto na specializirano državno tožilstvo naslovil zahtevo za dostop do informacij javnega značaja na podlagi določil zakona, ki ureja to področje. Ta zakon v osnovi določa dostop do vseh dokumentov, ki so bili sestavljeni v okviru delovanja organa, razen če je podana katera od izjem. V obravnavanem primeru sta v poštev prišli dve izjemi, to so osebni podatki in pa interesi kazenskega postopka.

Uradna oseba, ki je odločala o dostopu do dokumentov, je pridobila mnenje državne tožilke, ki dela na zadevah, ki pa je ocenila, da razkritje podatkov ne bi škodilo interesom kazenskega postopka. V primeru zadeve "farmacevtka" je državna tožilka Žgajnarjeva na sodišče vložila zahtevo za preiskavo.

Ker je državna tožilka v konkretni zadevi presodila, da razkritje podatkov ne bo škodilo kazenskemu postopku, uradna oseba ni imela podlage, da zavrne dostop do dokumentov. So bili pa v kazenskih ovadbah zaradi varovanja osebnih podatkov ti prikriti.

Da razkritje podatkov iz kazenske ovadbe ne bi škodilo interesom kazenskega postopka, je presoja državne tožilke, do katere se generalni državni tožilec ne more opredeliti, saj ni seznanjen s kazenskimi zadevami, so pojasnili na vrhovnem državnem tožilstvu. V skladu z zakonom so državni tožilci pri podajanju takšne ocene samostojni in avtonomni in v njihovo presojo generalni državni tožilec tudi ne posega.

Ob tem na vrhovnem tožilstvu pojasnjujejo, da je v skladu s prakso informacijske pooblaščenke treba pri izjemi po zakonu, ki govori o interesu kazenskega pregona, opraviti zelo restriktiven škodni test. Organ mora namreč izkazati na konkretni ravni, ne le na hipotetični, da bi kazenskemu postopku nastala škoda.

Še več, nevarnost nastanka škode mora biti taka, da se posamezno dejanje ne bi moglo izvesti ali bi bilo povezano z drugimi oteževalnimi okoliščinami. Tudi zaradi takšne prakse ima tožilstvo težave pri dokazovanju, da bi razkritje podatkov škodilo postopku in je zato dolžno posredovati zahtevane dokumente, so še zapisali v pojasnilu medijem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (771)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

arafat9
11. 08. 2017 21.48
+2
Jankovič da je pokvarjen je pokvarjen,samo on ima adute v rokah in zato bo enaka usoda kot Bavčarja....
helter skelter
11. 08. 2017 12.45
-3
kaviar levičarji, imam predlog, najboljše bi bilo, da okrog ljubljane potegnete spet tisto žico in razglasite novo državo Komunistično republiko Ljubljanistan... Voditelje že tako imate, Zokija, Cerarja, finance bo vodil Mencinger, pravosodje Senica, kulturo Makarovićka, ali Predin.... Tomićka, Kordiš in Mesec bodo ziher zaprosili za državljanstvo... prosite samo še bora đorđevića za himno: kako je dobro biti gIup....
ToTako
11. 08. 2017 11.27
+3
Ivan se prebuja,molitve,maše,obrekovanja to je njegova metoda...
1airbus
11. 08. 2017 11.15
-3
Sinhronček,ti si totalno slep,nepismen.......,ali si pa žlahtnik,ali še kaj več.
sinhron
11. 08. 2017 10.11
+1
Ob vsem tem se postavlja vprašanje , kaj pomeni ta cirkus , je to omogočanje javnega linča , je to osebno maščevanje ali dana možnost javnosti , da zamenja župana , ki je trn v očesu desnice !?
kvas101
11. 08. 2017 08.43
+1
Če ni res potem pa poslusajmo javno na radio ga ga te prikrite posnetke.kaj hudiča se skrivas.samo predlog da se operes vseh namigovanj gospod zupan
korintos23
11. 08. 2017 08.53
+3
Sodišče naj to odloči! Če je kriv sedet, če ni, pa se naj apotekarica zamisli.
1airbus
11. 08. 2017 08.58
-5
Levaška pokvarjenost,tudi tega bo enkrat konec
felix58
11. 08. 2017 09.44
+0
1airbus
11. 08. 2017 11.19
Fuliks,sestra te pozdravlja,saj veš katera,ampak sds pa čista zmaga s Tvojim Janezom na čelu
jan333
10. 08. 2017 22.49
+23
Opa, ob ugotovljenem času, na ugotovljenem, kraju, in na ugotovljen komunikacijski način so zalotili Zokita. Črno na belem, vse dokumentirano. Seveda mu ne bodo sodili on je NAŠ, dokaze so že uničili zaradi pozabljive tožilke. Bodo vse uredili še pred volitvami, da bo lahko kandidiral “čist”. Btw, pozabljiva je bila ista tožilka tudi pri aferi balkanski bojevnik, zanimivo, glavni osumljenec je z Zokijem rad skupaj gledal tekme na VIP tribuni stožic.. Ni pa bila tožilka pozabljiva v zadevi Novič, čeprav varnostne kamere so pokazale, da na kraju zločina ni bilo Noviča s kolesom, temveč je prišel nekdo s Fiat Puntom. Skesani balkanski bojevnik, ki je zaprt v J. Ameriki, je glasno povedal, da so na K. institutu mešali sumljive substance, samo so vsi glavni mediji ignorirali. Ko se je Jurček znašel v podobnih sumljivih poslih, organi zadeve več niso smeli preiskovat,je povedala linčana tožilka, ki se je komaj izognila zaporu, ker bi naj izdala svinjarije o bulmastifih. Vse povezave so zgolj naključne.
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.56
+2
si bil kurir med k. inštitutom in trstenjakovo????
piljan
10. 08. 2017 22.59
+6
Ker so ustavci spustili enega lopova,so s tem postavili merila nižjim sodiščem za elito.Ne čudi se sedaj.Sedaj ne bo obtožen nihče.
srebrnibreg
11. 08. 2017 08.35
+1
Ti ponarejeni plusi ne pomenijo, da si nekaj pametnega pogruntal. Glavno dejstvo je, da levičarji ne jočejo pred sodišči in ne prižigajo sveč v podporo lopovstvu kot eni drugi čeprav bi si vi to radi želeli in, da bi padli na vaš nivo.
Karantanija
10. 08. 2017 22.45
+5
Gre lahko še bolj na dno?
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.47
-4
mu še kar dosti manjka da ujame Dr. ja!!!
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2017 22.47
+3
Njemu ni bilo do denarja, hotel je priti do dna. :)
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2017 22.42
+9
Fato je dolgo nategoval, potem ko ji je pa ustregel, je pa ona nategnila njega. - "Do srečanja ni prišlo." :)
felix58
10. 08. 2017 22.40
+3
ej folk, kako ste mu fauš, vsi, levi in desni....on se pa smeji in kr dale natepava ha ha ha
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2017 22.50
-1
bom vesel, če bom pri teh letih še lahko
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2017 22.39
-1
Če Fato nategneš večkrat na teden si car in ne kriminalec. :)
1airbus
11. 08. 2017 09.02
-1
Janzelj,tvoj in naš Janez z SDS-om bodo tvoji voditelji,fuulll te bo grizlo po vampu.
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.39
+0
Če bi bila v isti celici, kdo bi kuhal pasulj Janez al Zoran??? :)))
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.40
+4
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.43
+0
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.44
+4
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.45
+2
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.45
+3
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.48
+3
piljan
10. 08. 2017 22.48
+0
Kotel ivan z lahkoto zrihta,še vedno ima veze.
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2017 22.49
+2
To da je Fato podrl meni ni za zapor. To je bolj za nagrado, da jo je pri teh letih še lahko. :)
piljan
10. 08. 2017 22.51
+4
1airbus
11. 08. 2017 11.21
Pilček,ti še ne veš kaj je viagra,to ni sladoljed
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.31
-6
svečkarji a vam je grimsi že poslal razglednico z visa???
piljan
10. 08. 2017 22.37
+0
Kollerik
10. 08. 2017 22.49
-3
...baje si ga večkrat žajfa ...na te fotke...naskrivaj doma...zato jih ne da...nikomur... :)))
Karantanija
10. 08. 2017 22.26
+4
Karantanija
10. 08. 2017 22.28
+9
Nazadnje bodo pa dokazi izločeni in nedotakljivi nič kriv!
Karantanija
10. 08. 2017 22.30
+4
Karantanija
10. 08. 2017 22.30
+7
Karantanija
10. 08. 2017 22.32
+2
zajebant2
10. 08. 2017 22.40
+9
helter skelter
10. 08. 2017 22.23
+7
Vse o tem človeku pove slika, ko sta v Stožicah skupaj sedela in se veselo zabavala z D. Tošićem, lj. narkokraljem... mislim to pa je karakter gamata na kvadrat. Podoben karakter so njegovo podporniki... Upam, da bo enkrat sedel, čeprav imajo trenutno njegovi vse vajeti od tožilskih, sodniških, policijskih, medijskih itd, itd, trdno pod kontrolo. Smrt rdeči buržuaziji...
Brakedirt
10. 08. 2017 22.25
-1
srebrnibreg
10. 08. 2017 22.26
+1
Nekaj še napiši kako sta se tvoj koruptivni idol in Bujanec skupaj fotografirala na eni proslavi in kako je tvoj idol bil gost tega Bujanca kateri je obsojeni preprodajalec belega prahu pa potem se sekiraj za druge glede tega.
vertex
10. 08. 2017 22.28
+1
Narko kokainski podmladek sds ne mara tosica,konkurenca
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.30
+4
tošić pravi da največ zasluži na trstenjakovi!!
srebrnibreg
10. 08. 2017 22.31
+5
helter skelter
10. 08. 2017 22.37
+5
glej jih glej navijaške plačance... nikjer omenjen noben janša, pa že navežejo na njega... totalno predvidljivi... res sramota za levico, da si ne more poiskat vsaj enega približno inteligentnega navijaškega komentetorja... sami bebcl katerim je naročeno, da ob vsaki novici vpletejo janšo... mentalni deformiranci....
helter skelter
10. 08. 2017 22.37
+2
glej jih glej navijaške plačance... nikjer omenjen noben janša, pa že navežejo na njega... totalno predvidljivi... res sramota za levico, da si ne more poiskat vsaj enega približno inteligentnega navijaškega komentetorja... sami bebcl katerim je naročeno, da ob vsaki novici vpletejo janšo... mentalni deformiranci....
vsismosužnji
10. 08. 2017 22.39
-1
ko se gre za lopovve je prištinski Dr. vedno vzor dugim!!
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.41
-2
vertex
10. 08. 2017 22.41
+1
Pišeš o narkomaniji ti koka podmladek sds ,pogovarjamo se o mamilih ,zakaj si takoj użaljen
Kaktus111
10. 08. 2017 22.21
+6
Zato pa rodnost upada , ker si nihče več ne upa nobeno vprašat , če bi dala .... !
Kollerik
10. 08. 2017 22.24
+5
...prej upada zato, ker že ženske same veliko stanejo, da ne gremo še naprej...
askralj
10. 08. 2017 22.18
+2
Zanimivo kak vsi molčijo kje so naši načelni poslanci samo da so pri skledi kje je Klemenčič ali Cerar ko so obljubljali nove standarde. Nekdo sili žensko v take naglušne stvari da ona prehrani otroka in se hvali kako je prišel do denarja...
Kollerik
10. 08. 2017 22.25
+1
askralj
10. 08. 2017 22.26
+3
Najlepše denar nagrebst na račun poštenih ljudi in jih nato še izsiljevat v stiski in še kaj več. Čudno da več kot 2X ni šlo pa taki ded...
Brakedirt
10. 08. 2017 22.27
-1
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.11
+1
Beluhi, če bi se vsaj pol toliko oglašali,ko je o cerkvenjakih govora...
Kollerik
10. 08. 2017 22.26
+1
pa o kotnici...zvesti prijateljici prve proteze brezigarce (alias založiladepeše, press)
srebrnibreg
10. 08. 2017 21.56
-1
zek 10.08.2017 21:54:08 -1 Naj odgovarja če je kriv VOLIL GA BOM PA VSE ENO TUDI CE POSILI POL LJUBLJANE SAM DA NA VOLITVAH NE ZMAGA JANSS pri takih volilnih si boljše države niti ne zaslužimo...............kdo je to izjavil in kje piše v tem članku, da je kdo koga posilil?
srebrnibreg
10. 08. 2017 21.59
+6
mb- morda kje piše, da ne in kaj ima tvoj post z mojim vprašanjem zeku?
Frane Šajn
10. 08. 2017 22.00
-1
Bravo srebrni!!! samo senca ne sme nikoli čez Ljubljano.
Frane Šajn
10. 08. 2017 22.02
+3
dedede... A poštena ženska, da za službo??? ja kje pa smo v kupleraju. Prava mati bi rekla kupi si jo Zoki in odšla novi službi na proti.
BildiTheEmperor
10. 08. 2017 21.55
-3
A Zoran Golavšek Jokker iz zavezništva teh ki so Jankoviću zabodli nož v hrbet, ...... tako početje zagovarja?
BildiTheEmperor
10. 08. 2017 21.58
-2
Zoki čakam da se oglasiš z enim od svojih nickov :)
BildiTheEmperor
10. 08. 2017 21.58
-2
Brakedirt
10. 08. 2017 22.03
+4
JanzeLjj
10. 08. 2017 22.05
+1
Zoran v zapor! bilDe a si že kupil hotel Slon??? :)))
Kollerik
10. 08. 2017 22.44
+1