Slovenija

Wolf: Ne vem, zakaj zaslišanja, če pa ima 'lažnivec Cvikl' dokaze

Ljubljana, 24. 09. 2009 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
29

Poslovnež Walter Wolf je potrdil, da je bil na Dunaju že petič zaslišan v zvezi s preiskavo v Patrii. Pojasnil je tudi denarna nakazila, ki jih preiskujejo kriminalisti.

Poslovnež Walter Wolf
Poslovnež Walter Wolf FOTO: POP TV

Poslovnež Walter Wolf je potrdil, da je bil na Dunaju petič zaslišan v zvezi z dogajanjem v zadevi Patria. Sprašuje se, zakaj so zaslišanja sploh potrebna, saj bi po njegovem mnenju Milan M. Cvikl lahko predložil dokaze, če bi jih seveda imel. "Ta lažnivec Cvikl že tako ali tako ima dokaze," je dejal Wolf.
Pred sredinim zaslišanjem na Dunaju je bil Wolf že dvakrat zaslišan v Sloveniji, enkrat v Liechtensteinu in še enkrat v Avstriji. "Če imate vi dokaz proti meni, ali me še morate kaj zaslišati?" se sprašuje Wolf.

Glede sodelovanja z Wolfgangom Riedlom je povedal, da z njim kot prijatelj sodeluje že 30 let. Podjetje ICB (International Construction Business), kjer je Wolf večinski lastnik, ima tako z Riedlovim podjetjem RHG (Riedl Handelsgesellschaft) dolgoročno pogodbo o sodelovanju – ne le pri Riedlovih poslih v Sloveniji, ampak tudi v drugih državah. Po tej pogodbi dobi Wolf od Riedla 4,2 odstotka od vsakega posla.

Wolf je vnovič pojasnil, da mu je Riedl nakazal 2,3 milijona evrov, ki so šli nazaj na Riedlov račun. Glede 300.000 evrov, za katere se govori, da naj bi jih Wolf dvignil, pa je pojasnil, da ni imel za to nobenega računa.

Denar je po njegovih besedah dvignil Riedl in mu posodil 100.000 evrov v gotovini, ki pa s poslom Patrie v Sloveniji niso imeli nobene povezave. Wolf jih je namreč potreboval za plačilo delavcev, ki so delali na njegovi posesti v Avstriji.

Podjetje ICB, v katerem je Wolf večinski lastnik, je nato Riedlovemu podjetju RHG ta denar vrnilo. Ker pa Wolf kot lastnik (in ne direktor) podjetja nima pravice dvigati denarja z računa, je moral podjetju ICB za znesek vračila izstaviti račun, je še povedal Wolf.

Navedbe posameznikov, kot so Jože Zagožen, Wolfgang Riedl, Jure Cekuta in Walter Wolf, "samo potrjujejo, da je bilo veliko pred sklenitvijo tega posla potrebno zagotoviti, da bo ta posel v Sloveniji dobil posrednik za Patrio", je za STA v odzivu na navedbe poslovneža Walterja Wolfa dejal nekdanji predsednik preiskovalne komisije DZ Milan M. Cvikl.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NoExit
24. 09. 2009 18.56
Cvikl ima že faco izdajalsko in lažnivo !
1AZ
24. 09. 2009 18.37
Sveta preproščina. Delamo se kot da nismo del Balkana vendar se glede na še možne zneske vključujemo v provizije in podobno. Sram naj bo tistih, ki se sklicujejo na kršščansko poreklo Slovencev. daleč od tam smo. Veliko je pokvarjencev. Zakonodaja , preiskovalni aparat in sodstvo kot švicarski sir. Za veliko denarja zelo malo. Najdejo se kurji tatovi, veliki pa se prosto sprehajajo po Sloveniji.
nekdo...
24. 09. 2009 18.23
Cvikl in ostala garnitura je pač ovce nate**** kot gumico v gatah... In sedaj vsi gledamo te dokaze ki jih imajo. MHM
jacfive
24. 09. 2009 16.55
Jaz pa težko verjamem nekomu, ki mora vsakih nekaj mesecev spreminjati svojo zgodbo. Tako kot gospod Wolf npr. Nasprotna stran po drugi strani že od začetka afere pač enako sumi Wolfa (pa če je res kaj naredil ali pa ne). On pa enkrat Riedla komaj pozna, potem z Riedlom sodeluje. Enkrat nima s poslom s Patrio nobene druge veze kot to, da je srečal nekoga na bencinski črpalki, drugič ima z Riedlom podpisano pogodbo. Enkrat ni dobil niti centa iz posla s Patrio, spet drugič je dobil denar ponesreči, pa ga je vrnil, po najnovejši verziji pa mu je Riedel denar posodil v gotovini za plačilo delavcev na njegovi posesti, denar pa je bil nato vrnjen preko Wolfovega podjetja...(???) itd. itd. itd.
JanezNovakJohn
24. 09. 2009 16.43
coyoteugly82 Če bi malo bolje prebral napisano, bi videl da ne gre za denar za Patrije. Večino nakupov , ki jih je izvedla država v okviru vojaškega proračuna je strel mimo, ali pa pranje denarja. Rolandi, Belgiske puške, Izraelske havbice, pilatusi, poljska bolnišnica, prenova T 57, Pilatusi.. rabiš še nekaj navedkov? Gre za demilitarizacijo Slovenije. Nemčija, Avstrija, Japonska, Italija, ki po drugi vojni niso smele vlagati v vojaško ofenzivno industrijo, so neverjetno zacvetele. Tem lahko dodamo še Švico in še katero. Ali Slovenija res potrebuje vojsko in vojaško industrijo. Janez janša se je kot pisec za Mladino zavzemal za demilitarizacijo Jugoslavije. Njegov predlog je bil da Jugoslavija in vse sosne države umaknejo vojsko 50 km od meje. Kaj mislim o NATO. Vloga Nata v svetu po padcu Berlinskega zidu je neprepoznavna. Svet na ve kaj bi s tem Natom počel. Zdi se mi da je le igračka v rokah fantkov, ki imajo denar. Morda je to način za pranje denarja. Kaj neki mi in Nato delamo v Avganistanu. Vsiljujemo jim civilizacijo, ki jo ne želijo in ne potrebujejo Mcdonalca, Leclerka, Merkatorja. Morda nas moti proizvodnja opija. Sami bi z opijem pospravili če bi jih pustili na miru, saj islam opija ne dovoljuje. Talibani bi sicer to malo nasilno uredili, kot jim nalaga njihova vera in kultura. Pa bi. Žal smo mi še bolj nasilni. Hočemo da se njihove žene pretegujejo na drogu. One pa ne žele sneti tančico z obraza. Nato je propadla firma, le zapreti jo ne znamo.
Krasinius
24. 09. 2009 16.39
Kdor laže ta krade
jebise2
24. 09. 2009 16.29
cVIKEL je podlasica!!
DeBill
24. 09. 2009 16.22
Ja kaj pa cvili? Naj toži, če ga kaj skrbi.
milan-hisan
24. 09. 2009 16.05
Cvikelj laže!!! Laže pa zato, da lahko krade!!!!
Krasinius
24. 09. 2009 16.02
Cvikl je Lažnjivec
coyoteugly82@gmail.com
24. 09. 2009 16.01
Mene pa zanima tudi, zakaj recimo Wolf še ni tožil Cvikla, če je tako prepričan v to, da je nedolžen?
coyoteugly82@gmail.com
24. 09. 2009 16.00
@JanezNovakJohn: Kaj ti resnično misliš, da bo Slovenija postala bogata država zaradi nekaj manj kot 300 mil. evrov? Kaj misliš, da je ta denar za Patrije nekje na kupu in čaka ali kaj? Kaj ti veš kolikšen je znesek slovenskega proračuna in kolikšen delež v proračunu ima vojska? Daj se malo pozanimaj o številkah, preden začneš pisat bedarije. Najlažje je biti pameten in brez odgovornosti. Sedi 1...
Stanislav Žerjav
24. 09. 2009 15.48
UPAM; DA BO TALE DOBRO STOŽU CVIKLA IN GA SPRAVU NA KANT, GOBCAČA!!!
mali_M
24. 09. 2009 15.47
Cvikel ima dokaze v svojem sefu. Samo pozabil je kombinacijo številk, ki odprejo sef. No spomnil se bo čez 3 leta malo pred volitvami oz. ko bodo predčasne.
slofbi
24. 09. 2009 15.47
Kako da ševedno ni dokazov, če je pa Kos rekel, da je bilo vse tako OČITNO, da je nekdo prejel podkpunine?
vanili
24. 09. 2009 15.44
Cvikl in ostali v trenutni vladi so dokazani lažnivci že s tem, ko so obljubili da bodo že na začetku vladanja predložili vse dokaze pri aferi patria. JA in kaj jebilo do sedaj? pravzaprav so vse obljube do sedaj prelomili. Pa tak nova vlada. Naj gredo nekam...
JanezNovakJohn
24. 09. 2009 15.44
Razveljaviti je potrebno pogodbo z Patrijo. Ce bo za to uržah podkupljeni Wolf, JJ ali kdo drug je lahko nacionalni junak. saj le z razveljavitvijo lahko postanemo bogata država. Naslednji korak je: -Ureditev meje z Hrvaško manjši prispevek Natu. -Prodati moramo Rolande, Izraelske havbice ter Rusko topnjačo. -Pilatuse predelajmo v Letala za boj proti toči, helikopterje v veliki meri predajmo civilni zaščiti, in reševalcem. -Zmanjšajmo vojsko postopoma vsako leto približno za 10% in povečajmo policijo za 5%, civilno zaščito in rezervo za 5 % in gasilce za 2%. -Vpeljimo brezplačne vrtce, brezplačno šolanje od osnovne šole do doktorata, vključno z brezplačnim gradivom in za študente ki študij opravljajo v roku. -Polovico vseh dividend naj gre v agencijo za razvoj. -Z 50% naj bodo obdavčljivi vsi osebni dohodki ki so višji kot je 10 kratna povprečna plača v državi. -Vpeljimo brezplačno drogo v centrih za drogiranje in na tak način odpravimo smisel dilanja in novačenja mladih v drogo. -Poveličujmo šport, delovne uspehe, inovacije in izume. V ta namen vpeljimo Slovensko "nobelovo" nagrado, ki naj se imenuje "nagrada za blaginjo Slovenije" in veselo v tej smeri delimo medalje za narod. In postali bomo čudovito bogata država. Je taku?
wsharky
24. 09. 2009 15.43
... go valter go...
TRN V PETI
24. 09. 2009 15.42
Kaj vsi sodni procesi trajajo tako dolgo, da prej zadeva zastari? Lepo bi bilo, da se že enkrat dokaže, da je CVIKL velelažnivec in kriminalec in se nato izpeljejo volitve. Po zmagi desnice na volitvah pa je nujno potrebna lustracija in odvzem volilne pravice vsem, ki so bili člani KP! Nikoli VEČ LEVICE in komunajžarije!
stroj1
24. 09. 2009 15.40
mafija .....vsi so to mafijaši!