Slovenija

Z glavne ceste Trbovlje-Zagorje odstranili kamenje

Trbovlje, 14. 02. 2019 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S ceste Trbovlje-Zagorje, ki so jo zasule ogromne količine skalnega podora, so odstranili kamenje. Pri pregledu so ugotovili, da se na brežini nahaja še večji nevarni labilni blok kamenja, ki pa bo predvidoma odstranjen v petek.

S ceste Trbovlje-Zagorje, ki jo je v soboto zasulo med 10.000 in 15.000 kubičnih metrov materiala z brežine, je pristojni koncesionar danes odstranil kamenje. Do predvidoma sobote bo odstranjen še preostali splazeli material, ki je še na platoju nad cesto in sami brežini, so sporočili z direkcije za infrastrukturo.

Navedli so tudi, da so pri pregledu brežine ugotovili, da se na njej nahaja še večji nevarni labilni blok kamenja, ki bo predvidoma odstranjen v petek. Prav tako bo izveden varovalni nasip ob cesti, ki bo vsaj minimalno zavaroval območje ceste.

Cesto je zasulo med 10.000 in 15.000 kubičnih metrov materiala z brežine.
Cesto je zasulo med 10.000 in 15.000 kubičnih metrov materiala z brežine. FOTO: Direkcija RS za infrastrukturo

Danes so na brežini tudi geologi, ki bodo brežino poskenirali v 3D. Na podlagi pridobljenih podatkov se bodo strokovne službe odločile, kakšne ukrepe je potrebno izvesti, da bo zagotovljena varnost uporabnikov ceste.

Dokler ne bodo znani podatki o stanju brežine in sprejeta odločitev o ukrepih, ki bodo zagotavljali varno odvijanje prometa, cesta Zagorje- Trbovlje ostaja zaprta, še navajajo na omenjeni direkciji.

Do večjega podora v trboveljski občini je prišlo že leta 2016, ko se je na cesto pri cementarni Lafarge usula velika količina različnega materiala in skal ter zasula avto, v katerem sta bila dva človeka. Oba so morali takrat oskrbeti v bolnišnici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.