Slovenija
Oglas

Za 1. maj v Opatijo

Opatija, 24. 04. 2015 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Opatija Tourism
Komentarji
0

V Opatiji mednarodni praznik dela že od nekdaj pomeni odločen korak proti poletju. Dnevi se daljšajo, sonce nas razvaja s čedalje toplejšimi žarki, narava buhti, naša telesa, utrujena od zimskega hladu, pa hrepenijo po gibanju, športu in rekreaciji. Ta prvi korak k aktivnejšim dnevom nas kot gonilo žene v nove pustolovščine.

Pogumnejši med nami bodo toplejše vreme in rahel dvig temperature morja izrabili za prvo letošnje kopanje. Drugi pa bodo uživali v dolgih sprehodih ob morski obali po znamenitem desetkilometrskem sprehajališču lungomare, planinarjenju, odkrivanju številnih gozdnih stez na obronkih Učke ali v kolesarstvu v naravi. Po utrujajočih telesnih aktivnostih in preživljanju časa na svežem in kristalno čistem zraku se je za sprostitev najbolje prepustiti čarom katerega od dvanajstih opatijskih centrov dobrega počutja in zdravilišč.

Opatija - 1
Opatija - 1 FOTO: Opatija

Začetek maja zaznamuje prehod pomladi v poletje, mestni parki pa oživijo. Gosti se lahko prepustijo sprehodom po znamenitih opatijskih parkih, ki veljajo za ene od najlepših na svetu, ali pa se sproščajo v čudovitih razgledih, v katerih se prelivajo sinje morje, zeleni parki in privlačna arhitektura opatijskih vil. Poleg tega pa bodo lahko gosti letos doživetje kraljice Jadrana dopolnili z glasbenim ozadjem, ki bo vsak konec tedna obogatila njihovo bivanje na odprtem v središču mesta.

Opatija - 2
Opatija - 2 FOTO: Opatija

Vsak sprehod po Opatiji nujno vodi k nekemu dogodku. Ena takih kulturnih prireditev bo razstava umetniško oblikovanih skodelic za kavo znamenite znamke Illy, ki poteka v razstavnem prostoru Ville Angioline. V tej znani zibelki hrvaškega in evropskega turizma je danes Hrvaški muzej turizma z več kot tisoč razstavnimi eksponati. Prav tako se bo težko izogniti velikim športnim prireditvam, kot je na primer mednarodna avtomobilistična tekma Rally Opatija, ki bo potekala 1. in 2. maja v Opatiji. To bo priložnost za vznemirljivo doživetje tekmovalnih dirkalnikov, ki bodo drveli po ulicah središča mesta, obogateno z vonjem po oktanih in rohnečim zvokom motorjev.

Na dan 1. maja bo organizirana nordijska hoja do Veprinca. Tam bo ob prijetni glasbi potekala tradicionalna delitev fižola. Štart nordijske hoje bo ob 10. uri pred Villo Angiolino.

Opatija - 3
Opatija - 3 FOTO: Opatija

Ob rekreativnih dejavnostih in spoznavanju športne ter kulturne plati mesta, ki je lani slavilo jubilarnih 170 let turizma, je spomladi najboljši čas tudi za poizkušanje znane opatijske gastronomske ponudbe. Ob prebujanju narave se prebuja tudi ustvarjalnost najuglednejših kuharskih mojstrov iz vrhunskih opatijskih restavracij. V tem letnem času strežejo avtohtone, sveže in domače dobrote, kot so divji šparglji, katerih sezona je pravkar na vrhuncu, in kvarnerski škampi, ki so zaradi značilnega okusa neprimerljivi s svojimi severnomorskimi sorodniki. Enako znamenite so tudi lovranske češčenje, ki jih odlikujeta poseben odtenek rdeče barve in polnost bogatega okusa.

Opatija - 4
Opatija - 4 FOTO: Opatija

Med svojo dolgo turistično tradicijo je Opatija postala prepoznavna po številnih znamenitostih. Hkrati ponuja veliko zanimivosti, ki jih je v tem mestu treba doživeti, si jih ogledati, preizkusiti in okusiti. Zato je podaljšan prvomajski konec tedna izvrstna priložnost za uživanje v vsem, kar ponuja ta turistična destinacija.

Za več informacij lahko obiščete našo spletno stran http://www.opatija-tourism.hr/.

Opatija
Opatija FOTO:
Opatija
Opatija FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3