Slovenija

'Zabava je bila zasebna'

Ljubljana, 05. 03. 2008 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

MNZ in policija zavračata očitke medijev, da je šlo pri aktivnostih specialne enote policije na zasebni zabavi za zlorabo položaja.

Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek nista bila seznanjena z aktivnostmi specialne enote policije na zasebni rojstnodnevni zabavi Bojana Lunežnika, zato ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) odločno zavrača očitke medijev. Po njihovih besedah prav tako ne drži, da naj bi državni sekretar MNZ Zvonko Zinrajh naročil aktivnosti specialne enote policije na omenjeni zabavi.

Pripadniki specialne enote naj ne bi izvedli predstavitvene vaje, saj so se zabave vsi udeležili zasebno.
Pripadniki specialne enote naj ne bi izvedli predstavitvene vaje, saj so se zabave vsi udeležili zasebno. FOTO: POP TV

Kot pojasnjujejo, so pripadniki specialne enote policije res postavili in podrli šotor, niso pa izvedli predstavitvene vaje, saj se zabave nihče ni udeležil kot pripadnik specialne enote policije, temveč zasebno. Povabljeni so bili tudi nekateri uslužbenci MNZ in Generalne policijske uprave, ne glede na delovno mesto in položaj, ki ga zasedajo. Vsak povabljenec se je tako po lastni presoji odzval zasebnemu povabilu.

Sekretar v kabinetu notranjega ministra, Lunežnik, je že podal prošnjo za prerazporeditev na drugo delovno mesto. Minister Mate pa do zaključka notranjega nadzora, ki ga je odredil generalni direktor policije, zadeve ne bo komentiral.

Spomnimo...

Poveljnik specialne enote ministrstva za notranje zadeve Srečko Krope je generalnemu direktorju policije, Romšku, podal pobudo, da ga razreši s položaja poveljnika, kar je potrdil namestnik generalnega direktorja Matjaž Šinkovec. Krope je odstop ponudil dan po tem, ko je v javnost prišla sporna informacija.

Tudi policija zanika očitke

"/...../Odločno zavračamo očitke nekaterih medijev, da Specialna enota policije zaradi kadrovske podhranjenosti ni sposobna zagotavljati z zakonom določene naloge. /......../Glede na dogodke, v katerih so te dni v medijih omenjeni pripadniki specialne enote, je v ponedeljek generalni direktor policije za čimprejšnjo razjasnitev vseh okoliščin dogodka uvedel notranji nadzor, ki še poteka. Je pa direktor specialne enote Srečko Krope na generalnega direktorja policije Jožeta Romška naslovil prošnjo za razrešitev z delovnega mesta direktorja Specialne enote. O njej se bo generalni direktor odločil, ko bo končan nadzor," navajajo v sporočilu za javnost.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritika@email.si
06. 03. 2008 18.42
-1
Ta zgodba NI primerljiva z zgodbo izpred 7-ih let v Tacnu. Ta zgodba je naravnost komična. Zaradi uporabe šotora narediti iz tega celo afero priča o tem kako rumen medij je postal POPTV! Fej!
pahor?ek
06. 03. 2008 18.20
-1
POP-ovci nas očitno zafrkavajo! Še najboljše jih opiše izraz 24-KUR
Tonček Balonček
06. 03. 2008 15.24
-1
Več kot očitno je, da gre dobesedno za zajebavanje,m lov na čarovnice! Pri tako velikih in kardinalnih grehih, ki smo jim priča, tu onanirajo z nekimi šotori na zabavah za rojstni dan! Ali res tonemo v stalinizem in preganjanje nekih brezzveznosti, bistvo pa vveletoku teče mimo! Kaj, če so imeli na tisti zabavi obute službene čevlje? Ne nas basat s takimi neumnostmi in razkrinkavajte pomembne zadeve? Ali vas smešijo rdečkarji?!!
blueedin@email.si
06. 03. 2008 15.08
-1
Policija JE kadrovsko podhranjena, zato pa so se morali tile ostanki nekdaj dobre policije it malo najest, da jih več skupaj zgleda, drugače pa, naj policija prizna, da je kadrovsko podhranjena, to že ve vsak z malo višjim IQ od opičjega. A vi policajčki, samo žderite, že itak se ne morete več premikat, za lov na kriminalce ste pa že preukorni. Slovenska policija je v razsulu, samo vprašanje časa je še, kdaj bo to ven udarlo.
Janez Svetokriški
06. 03. 2008 08.53
-1
POP TV! A se ne bi ukvarjali z malo bolj pomembnimi zadevami, kot pa z vsebino za rumene medije?! kot je znano, so te šotore postavljali poleti, jeseni so pa nekaj delavcev premestili. Kaj bi pa še radi?! Zdaj je pa še šef podal odstop! RES NE VEM, KAJ BI SEDAJ ŠE RADI?! A DA SE MENJAJO ŠEFI VSAKE 3 DNI?! PA ŠE NEKAJ, KAR VAM ZAGOTOVO NI JASNO! V SPECIALNI ENOTI IMAJO SAMO ENEGA ŠEFA IN TO JE POVELJNIK! NIKOLI NISO IN NE BODO IMELI NEBROJ POVELJNIKOV, KOT VI NAVAJATE V ČLANKIH! NAJPREJ SE DOBRO POZANIMAJTE, POTEM PA PIŠITE! PA DA NE BO POMOTE; VSE TE INFORMACIJE SO NA SPETU: WWW.POLICIJA.SI! NESPOSOBNEŽI!
izbruh@gmail.com
06. 03. 2008 08.48
-1
In takšni skorumpirani policaji potem aretirajo uboge, nedotakljive direktorčke. Grozno!
bnam 2707
06. 03. 2008 08.38
-1
Kup drugih bolj pomenbnih stvari je,ne pa ta zabava.Morda je problem šotor,ki je bil od specialcev ali kaj.Brez veze.Je pa res,da je odgovorni takoj podal svoj odstop.To je uzeti za častno dejanje,glede na ministra Podobnika,ki o takih stvareh sploh ne želi slišati,kaj šele,da bi odstopil. Sam menim,da je bil odstop nepotreben.
terminator75@email.si
06. 03. 2008 01.35
-1
EJ NOVINARJI! Res nimate kaj posebnega poročati, da se obešate že na vsako čenčo... Če so fantje v zasebnem času šli na zabavo, jih torej ni noben v to prisilil z ukazom. Če pa so tam nato postavili šotor (prepričan sem, da je pri tem pomagal še kdo, ki ni specialec), je samo dobra volja. Verjetno so dober tim in so to storili z dobrim namenom. Spet nekdo uporablja nizke udarce... Ne morem verjet, da se naseda takim brezveznim fintam...
jafagros.s@siol.net
05. 03. 2008 22.13
-1
V kolikor šotora niso postavljali med delovnim časom, ne more biti nič spornega; se spomnite - pri betoniranju betonskih plošč pri zasebnih hišah je včasih pomagala vsa soseska.