Slovenija

Začenja se policijski nadzor tovornih vozil in avtobusov

Slovenija, 14. 05. 2018 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Danes se v Sloveniji začenja akcija evropsko usklajenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi. Namen akcije je zmanjšati število kršitev cestnoprometnih predpisov pri prevozu tovora ter potnikov.

Policisti bodo v akciji preverjali spoštovanje cestnoprometnih pravil, pozorni bodo pa predvsem na kršitve, ki so povezane s trajanjem vožnje ter obveznimi počitki in odmori voznikov, manipulacijami z zapisovalnimi napravami (tahografi) in tehnično brezhibnostjo vozil.

Pozorni bodo tudi na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo in to, ali so vozniki med vožnjo pripeti z varnostnim pasom. Kontrolirali bodo še ustreznost listin, preverjali, če je tovor ustrezno naložen in če so vozila preobremenjena.

Merjenje hitrosti
Merjenje hitrosti FOTO: Damjan Žibert

Ker lahko neupoštevanje pravil, nepazljivost, zmanjšana pozornost in utrujenost voznika vplivajo na njegovo prepočasno odzivanje ter posledično povzročijo hudo prometno nesrečo, policisti voznike opozarjajo, naj vozijo spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju.

Akcija bo trajala do 20. maja, potekala pa bo v večini evropskih držav pod okriljem Tispola, evropske mreže prometnih policij.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

13klu?
15. 05. 2018 07.47
komplicirajo nekje kjer vedo da se da kasirat. Mene pa bolj zanima kam je poniknil denar ki je letos namenjen za vzdrževanjem cest. Tako slabih cest kot letos jih še ni bilo. Sigurno je to vzrok za mnogo nezgod,ki če se zgodi krivdo pripišejo vozniku ki ni upošteval primerne hitrosti in stanja na cesti. To je pa najlažje s strani policije in zavarovalnice,ker jim ni treba iskati pravega vzroka za nesrečo
kaplja?
14. 05. 2018 19.25
+1
Zakaj se neka mora naprej povedat? Presenečenje je zmaga celo v vojnah.
Primula1
14. 05. 2018 14.03
+6
in povprašajte policiste, carinike in inšpektorje, kakšen je bil delež kontroliranih voznikov iz tujine....
komarec
14. 05. 2018 14.03
+4
Kaj so počeli do sedaj?