Začenja se zbiranje podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru

Teči je začel 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru. Pobudnik je vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič, podpise pa mu bodo pomagali zbirati tudi v največji opozicijski stranki SDS. Zadnja v vrsti podpornikov referenduma sta tudi Sindikat vojakov Slovenije in delavci migranti.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Vili Kovačič, ki je v ponedeljek v DZ vložil 4500 podpisov za začetek zbiranja podpisov za referendum, je referendum označil kot priložnost Slovenije za nov začetek in poudaril, da ne gre za strankarsko akcijo. Priznal je, da zbrati 40.000 podpisov ne bo lahko, a si glede na dosedanje pozitivne odzive obeta zadostno podporo tudi v prihodnje.

Kovačič se je v današnjem sporočilu za javnost v naprej zahvalil vsem, ki bodo prispevali svoj podpis. Za vse dodatne informacije je javnost napotil na stran http://referendumdrugitir.si/, naslova za pošiljanje podpisanih obrazcev pa sta REFERENDUM DRUGI TIR p.p. 122, 1000 Ljubljana ali Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana.

Referendumu so naklonjeni v večini opozicijskih strank, v največji SDS bodo pomagali tudi pri zbiranju podpisov.

Železniški tir

Teči je začel rok za zbiranje podpisov za referendum. (Foto: iStock)

Potem ko svojo podporo pri zbiranju podpisov že v četrtek napovedali v Sindikatu vojakov Slovenije, ki želijo s tem opozoriti "na nesprejemljivo ignoranco do pripadnikov Slovenske vojske in njihovih predstavnikov - sindikatov", so se danes podpornikom pridružili še v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije in stranki ReSET, ki je izšla iz prizadevanj delavcev migrantov za spremembo davčnega statusa.

Premier Miro Cerar in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sta medtem večkrat opozorila na škodljive posledice referenduma. Tisti, ki podpise zbirajo, po Cerarjevih besedah prevzemajo zelo veliko odgovornost za to, da bi se zrušil projekt, ki je za Slovenijo, Luko Koper, železnice, podjetja in prebivalce ključnega pomena.

Predsednik DZ Milan Brglez je rok za zbiranje podpisov določil od danes do 22. junija.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 178
 
Ana Sols 20.05.2017 10:22:04
Naj predstavijo zakaj je pomembnen drugi tir, medijsko, objektivno, realno potem pa naj se ljudje odločajo. metanje denarja za referendum se mi zdi najslabsa moznost sploh... ker folk sploh ne ve za kaj se pri tem tiru gre.
Več komentarjev