Slovenija
Oglas

Začetek decembra je najslajši čas v Opatiji z jubilejno izdajo gastronomskega dogodka

Opatija, 03. 12. 2015 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predstavitev, degustacija in prodaja čokoladnih dobrot "Čokoladna čarovnija" bo letos privabila rekordno število razstavljavcev iz Hrvaške in Slovenije, čokolada pa bo zaradi številnih atraktivnih in razburljivih dogodkov kraljevala po celi Opatiji.

Festival čokolade - 5
Festival čokolade - 5 FOTO: Festival čokolade

Opatija bo svojim gostom ponudila najslajši užitek v prvem decembrskem vikendu, tradicionalnem terminu za Festival čokolade, prireditve, ki je dokazala, da lahko ta dobrota, ki pri vseh ljudeh sproži sproščanje “hormona sreče”, v rokah pravih mojstrov postane neprekosljiva sestavina, in sicer ne samo gastronomskih stvaritev, ampak tudi spa & wellness ponudbe ter celo glasbenih doživetij. Jubilejna, deseta izdaja Festivala čokolade bo potekala v sklopu programa “Zima v Opatiji” od 4. do 6. decembra na številnih lokacijah najstarejše hrvaške turistične destinacije, ki bo svojim številnim nazivom, kot so “Kraljica Jadrana” in “Mesto festivalov”, tako dodala tudi “čokoladna prestolnica” južne Evrope.

Festival čokolade - 3
Festival čokolade - 3 FOTO: Festival čokolade

Sladka “baza” festivala bo Kristalna dvorana hotela Kvarner, kjer poteka sejem “Čokoladna čarovnija” - predstavitev, degustacija in prodaja čokoladnih dobrot, ki je letos privabila rekordno število razstavljavcev iz Hrvaške in Slovenije, katerih izdelki se ponašajo z originalno idejo, ustvarjalno izvedbo in mikavnim okusom.

A tudi cela Opatija bo tri dni v znamenju čokolade s številnimi programi, ki bodo potekali v vseh delih mesta – restavracije, kavarne in slaščičarne bodo pripravile posebno ponudbo čokoladnih menijev, hoteli in wellness centri bodo predstavili masaže in tretmaje, ki s pomočjo čokolade odpravijo stres in napetost, posebej zanimiva pa bodo “sladka vznemirjenja” v Umetniškem paviljonu Juraj Šporer, kjer se bodo v treh dneh zvrstile edukacijske delavnice, a tudi razstave “Čokoladna Opatija”, na katerih bodo razstavili maketo okolice: cerkev sv. Jakova in čokoladni kip Dekle z galebom kot tudi Villo Angiolino, kraj, kjer je nastal moderni evropski turizem.
Prekrasna zgradba, ki se nahaja sredi razkošnega parka v središču Opatije, bo navdušila vse generacije – najmlajše v petek popoldne in v soboto zjutraj pričakuje choco delavnica “Maček z Voloskega”, ustvarjalna delavnica izdelave slaščic za male sladokusce, nekoliko starejše pa v soboto zvečer čaka nova izdaja “Opatijskega paradoksa”, projekta, ki združuje čokolado in vino. Praline slaščičarne Vilma iz Raba bodo usklajene z vini znamk Josić, Klinec, Meneghetti, Medea, Terra Rota, Pavlomir, Ritoša in vinoteke Vino i to, a tudi z oljčnimi olji Medea in Negri, medtem ko bodo vse to z mehko jazz glasbo povezali spretni prsti Vedrana Ružića in Darka Jurkovića. Nekoliko drugačna kombinacija čokolade in glasbe bo predstavljena na koncertu “Pure Chocolate”, ki bo v soboto ob 20.30 v dvorani Operetta, kjer bo vsak glasbeni stavek v izvedbi ansambla Purpur pospremljen z izbranimi čokoladnimi dobrotami, kar bo ustvarilo edinstveno doživetje na najvišji ravni. V nedeljo, od 17. ure dalje, bo slavna vila “v službi njegovega veličanstva” tartufa, saj se bo cenjeni “kralj gastronomije” z novim dogodkom Croatian Choco Concept znašel v opojnem trisu s temno čokolado in penino, kar zagotavlja vrhunsko prežemanje okusov, vonjev in arom. Ob tej priložnosti bodo najboljše iz svoje ponudbe predstavili Atelier Ecostyle & sodelavci, Karlić Tartufi ter peneča vina Misal, gosti dogodka pa bodo Šajeta, Vedran Ružic in Luka Jenuš.
Za posebno praznično vzdušje v romantični, zimski Opatiji bodo poskrbeli tudi številni glasbeni programi, v katerih bodo nastopili uveljavljeni glasbeniki – Dalawa Stories, Tango appassionato, Katarina Jurić na terasi hotela Continental, Alba & Leo, Duo Blondes, Dino Antonić & 4 Shades na terasi hotela Kvarner, kjer bo potekalo tudi priložnostno prižiganje božičnih lučk, a tudi rezanje velike čokoladne torte, ter Sunny Side in Damir Kedžo na terasi hotela Milenij, kjer bodo na programu tudi nekateri zanimivi čokoladni projekti. Tako bo vsak dan v Božični izložbi sveta Milenij Choco potekala izdelava “Božične sestavljanke”“, velike čokoladne božične jelke, a tudi izdelava čokolade Dekle z galebom, simbola Opatije, ki jo bo ustvaril choco kipar Antonio Licitra, ki je nastopil na letošnji razstavi EXPO.

Festival čokolade - 4
Festival čokolade - 4 FOTO: Festival čokolade

Uživali bodo tudi najmlajši, za katere so zasnovane predstave “Palačinka mojega življenja” v kavarni Continental, “Sladke klovnovske zadeve” v nakupovalnem središču Slatina, “Pojem, igram, copram” v Villi Angiolini, čokoladna delavnica za otroke v Kavarni Palme, poslikava obraza “Choco Tatoo” v Kristalni dvorani hotela Kvarner in prihod Sv. Miklavža na Poletnem odru.

Poseben Choco Wine & Dine, enološko-gastronomski večer, so pripravili v Kavarni Palme z nastopom Dua Timeless, medtem ko boste lahko v trgovini s spominki Manufaktura vsak dan poslušali čokoladno gramofonsko ploščo in degustirali čokolado Nadalina.

Festival čokolade - 1
Festival čokolade - 1 FOTO: Festival čokolade
Festival čokolade - 2
Festival čokolade - 2 FOTO: Festival čokolade
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1