Zagorela kabina tovornjaka. Voznik z gasilnim aparatom omejil požar, ki so ga dokončno pogasili gasilci

V bližini cestninske postaje na Bazari na vipavski hitri cesti je 31-letni voznik tovornega vozila opazil, da se kadi iz njegovega tovornjaka in takoj ustavil. Kljub temu da je izklopil akumulator, je zagorelo, vozniku pa je z gasilnim aparatom uspelo omejiti požar na kabino tovornjaka.

Gasilni aparat

Voznik je uspel preprečiti, da bi se požar razširil na preostali del tovornjaka. (Foto: iStock)

Na hitri cesti H4 blizu cestninske postaje na Bazari je zagorela kabina tovornega vozila. Policija je bila o požaru obveščena danes zjutraj ob 6.45 uri. Policisti so na terenu ugotovili, da je 31-letni voznik tovornega vozila, ki je državljan BiH, med vožnjo na omenjenem odseku hitre ceste opazil dim in nato ustavil tovorno vozilo ter odklopil akumulator. Kmalu nato je zagorelo, vzrok požara pa je najverjetneje kratki stik na električni inštalaciji, zaradi česar je pogorela notranjost kabine. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je voznik z gasilnim aparatom omejil požar, dokončno pa so ga pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Šempeter pri Gorici. 

Zaradi požara je na vozilu nastalo za približno 10.000 evrov materialne škode. Prometni policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev