Slovenija

Zagrebško sodišče le preložilo obravnavo v tožbi proti NLB

Zagreb, 05. 04. 2013 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodišče v Zagrebu je preložilo obravnavo v primeru ene izmed tožb Privredne banke Zagreb proti Ljubljanski banki in NLB. Odvetnica Privredne banke je zahtevala ustavitev postopka za eno leto zaradi poskusa mirne rešitve spora.

NLB
NLB FOTO: Reuters

Sodišče v Zagrebu je preložilo obravnavo v primeru ene izmed tožb Privredne banke Zagreb (PBZ) proti Ljubljanski banki in NLB, potem ko je odvetnica PBZ Maja Špoljarić zahtevala ustavitev postopka za eno leto zaradi poskusa mirne rešitve spora na podlagi hrvaškega zakona o pravdnem postopku.

Odvetnik LB Matija Pečatnik je nato priložil zahtevek, v katerem je pojasnil stališča prvoobtožene stranke glede memoranduma, ki sta ga Slovenija in Hrvaška podpisali 11. marca v Mokricah. Ob tem je poudaril, da je memorandum mednarodna pogodba.

Odvetnika sta zahtevala 30 dni, da bi se izjasnila o medsebojnih predlogih. Sodnica Snježana Šagud je dejala, da bo odločitev o predlogih poslala naknadno po pisni poti.

Odvetnike Zagrebške banke in Privredne banke Zagreb (PBZ), ki vodijo primere proti Ljubljanski banki in Novi Ljubljanski banki na hrvaških sodiščih, je tudi hrvaška vlada obvestila, naj ustavijo postopke.

Hrvaška se je v memorandumu o prenesenih deviznih vlogah LB na Hrvaškem, ki ga je podpisala 11. marca, zavezala, da bo do končnega dogovora o LB zagotovila ustavitev vseh postopkov, ki sta jih PBZ in Zagrebška banka sprožili proti slovenskim bankam na hrvaških sodiščih. Slovenska vlada se je hkrati v memorandumu zavezala, da bo zagotovila soglasje LB za ustavitev postopkov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
06. 04. 2013 00.31
PA naj še kdo reče, da sodstvo ni podaljšana roka politike, ne pa tretja veja oblasti in neodvisno. Če s epredsedniak vald nekaj zmenita in to ratificieajo, nima sodišče kaj delati samostojno! Pri nas se pa stalno hvalijo, kao so neodvisni od politike ins trokovni. Sem in tja s e sicer kaj založi ali zastara, ampak to nima zveze s politiko.
o22
05. 04. 2013 21.47
+2
Pa kaj ste pričakovali drugega od Hrvatov.ALI ŠE SEDAJ NISTE DOJELI NJIHOVE POLITIKE?Če se pustite molsti se pa pustite ,ta kratko bomo itak potegnili davkoplačevalci.
soba666
05. 04. 2013 21.58
+2
Hrvati vidijo, kaj dela slovenec slovencu, kaj bi šele njemu, če bi se pustil, malo realnosti; in kaj misliš, da ima pusička tako moč naj pravosodjem, da jo bodo takoj ubogali; raje poglej svoj prag, kdo vrača kakšen denar, še na sodišča ne morejo, halo
hotchilipoper
05. 04. 2013 10.56
+2
Počakali bodo,da vsi varčevalci pomrejo pa je stvar rešena
gruber74
05. 04. 2013 10.52
-6
dnar hočem nazaj in to takoj.
njofra47
05. 04. 2013 20.15
+4
Denar je v hrvaških podjetjih, ki dolgujejo banki. Stopi do njih.