Domača scena
Oglas

Zakaj se ne morem znebiti glivic? Jih sploh kaj uniči?

Ljubljana, 16. 07. 2015 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Powersept
Komentarji
0

Veliko ljudi, ki trpijo za glivično okužbo na nogah so mnenja, da jih imajo samo na nohtih. A to večinoma ni res, saj jih ima praviloma 90% uporabnikov tako na nohtih, kot tudi med prsti – a jih tam ne uničuje!

Dokler naš imunski sistem deluje dobro, z glivicami nimamo problema. S staranjem, oslabitvijo imunskega sistema, zaradi jemanja zdravil, ki zmanjšujejo imunski odziv, pa tudi zaradi dolgotrajnih težkih obolenj ali hormonskega neravnovesja, pa se ustvarijo pogoji za izbruh glivic. Prav tako se ustvarijo ugodni pogoji za širitev glivic pri večkrat se ponavljajočih mikro poškodbah na najbolj izpostavljenih prstih, torej palcu in sredincu ter pri nepravilnem striženju nohtov.

Primer klasičnega glivičnega obolenja nohta na palcu.
Primer klasičnega glivičnega obolenja nohta na palcu. FOTO:

Spodaj navajamo le nekaj vzrokov zakaj se ne znebimo glivic, kljub zdravljenju;

· Ker večina ne ve, da se glivice praviloma zadržujejo tudi med prsti in ne samo na nohtu, zdravijo samo posamezni prst ali celo samo posamezni noht, osnovnega žarišča pa ne, zato se glivic večinoma ne znebijo

· Tudi ponudba izjemno selektivnih zdravil ali pripomočkov za odpravljanje glivic je večkrat zavajajoča, saj daje vtis, da lahko glivice pozdravimo samo z nanosom neke učinkovine na sam noht

· Dodatna napaka pa je, da uporabniki, ki imajo glivice, ne prekuhajo nogavic, brisač in ne dezinficirajo svoje obutve – tudi tam se namreč glivice zadržujejo. In sedaj si predstavljajte, končno se rešite glivic, noht vam zopet normalno raste, potem pa pozdravljeno nogo obujete v kontaminirano obutev oz. si z okuženimi ščipalkami strižete nohte. Glivice se vam ponovijo, vi pa še sami ne veste zakaj.

Vse to so vzroki, da se mnogi neuspešno spopadajo z glivicami tudi po več let in da se stanje iz leta v leto samo slabša.

Kako pa se sploh rešim glivic?

Za zdravljenje glivic je potreben celovit pristop. Zdraviti je potrebno prizadeti noht, okolico nohta, dostopno tkivo na robu nohta in pod nohtom ter nujno poskrbeti za nogavice, obutev in pribor. Karkoli od tega namreč zanemarimo, bistveno zmanjšamo možnost, da se znebimo glivic.

Hitri test, ki locira žarišča glivic na nogi! Oziroma, kako vem, če imam glivice?

Našim uporabnikom svetujemo hitri test, s katerim si lahko pomagate locirati žarišča glivic na nogi.

Powersept proti glivicam nanesite zvečer na neumito nogo – torej na nogo preden jo umijete ali stuširate. Poškropite podplat, pa med prsti, pa spodaj pod prsti ter seveda nohte in tudi nart. Nato pa opazujte, če se bo kje pojavila bela pena. Prisotnost pene namreč praviloma pomeni, da so tam glivice ali kaka druga vrsta okužbe. Na ta mesta morate biti še posebej pozorni in jih redno »sprejati« s Powerseptom. Četudi se vam zapeni samo okoli nohta, pa vseeno preventivno poškropite tudi med prste, nikakor pa ne pozabite posprejati tudi obutve, nogavic in pribora za nego nohtov.

Ta postopek se izvede enkrat, sicer pa Powersept vedno nanašajte na čiste in dobro posušene noge. Ni ga potrebno izpirati. Samo posprejajte in pustite, da deluje.

Primer bele pene, ki nakazuje, kje vse se nahajajo glivice.
Primer bele pene, ki nakazuje, kje vse se nahajajo glivice. FOTO:

Kako Powersept deluje?

Powersept je izjemno učinkovit in napade glivice povsod hkrati. Ne obstajajo glivice, ki lahko preživijo napad Powersepta.  Skrivnost njegovega uspeha je v posebej stabilizirani obliki vodikovega peroksida in izjemni moči aktivnega kisika, ki se sprošča pri njegovem delovanju. Vodikov peroksid uporabljajo v kirurgiji, ginekologiji, stomatologiji in pogosto predstavlja zadnjo linijo obrambe, ko vsa druga sredstva odpovejo oziroma jih ni moč uporabiti zaradi škodljivih efektov. Prav ta čudovito preprosta in naravna uničevalna moč tekočine Powersept, stabilizirane po posebni švicarski formuli, je izjemna, saj pri delovanju razpade na vodo in kisik, tako da Powersept ni rakotvoren, pospešuje pa celjenje in obnovo kože in nohtov ter omogoča dolgotrajno uporabo. Primeren je tudi za nosečnice in otroke, zaradi preproste uporabe, pa tudi za starejše in vse, ki se težko sklanjajo.

Delovanje Powersepta pri Gašperju, glivice in bakterije so prisotne povsod, kjer se peni.
Delovanje Powersepta pri Gašperju, glivice in bakterije so prisotne povsod, kjer se peni. FOTO:
Po 60 dnevni uporabi.
Po 60 dnevni uporabi. FOTO:

Zakaj je Powersept drugačen in edinstven? Glivice morate uničiti tudi pod nohtom!

Edinstvena lastnost Powersepta je, da z njim napademo glivice povsod, tudi pod nohtom, namreč edino Powersept v kompletu ponuja poseben pribor, ki omogoča da zdravimo tudi predele pod nohtom. Ni možno pozdraviti glivic, če jih ne zatiramo povsod hkrati. Nohte lahko mažemo ali špricamo cele tedne, vendar če ne zatiramo glivic tudi pod nohtom, v žepkih kjer je noht odstopil, ne bo uspeha. Powersept zatira glivice tudi na odstopljenih in težko dostopnih delih nohta in to takoj. Tako bistveno zmanjšamo čas zdravljenja in pospešimo obnovo nohta. Že po prvem nanosu tekočine se zmanjša ali celo popolnoma odpravi srbenje na koži, nohti pa že po nekaj dnevih pričnejo spreminjati barvo in celo noht, ki je že dolgo nazaj nehal rasti, prične z rastjo in obnovo. Poleg tega pa s Powerseptom enostavno dezinficiramo/razkužimo tudi obutev, pribor za nego nohtov in površine, po katerih stopamo bosi.

Dezinfekcija obutve in bela pena, ki nakazuje okuženost obutve z glivicami
Dezinfekcija obutve in bela pena, ki nakazuje okuženost obutve z glivicami FOTO:
Powersept omogoča tudi dezinfekcijo manjših ran. Poškodovani nohti pred nanosom tekočine.
Powersept omogoča tudi dezinfekcijo manjših ran. Poškodovani nohti pred nanosom tekočine. FOTO:
Po 7-dnevni uporabi.
Po 7-dnevni uporabi. FOTO:

Uporabnike navdušuje zavest, da so že s prvim nanosom uničili trdovratnega zajedalca, s katerim se mnogi neuspešno borijo leta in leta, a ker so glivice navadno zasejane v roževini nohta, posteljici nohta ali globoko v koži, je potrebno nadaljevati s tretmanom dokler se noht in koža popolnoma ne obnovi. Kasneje pa po potrebi. Le tako se bomo namreč zaščitli pred ponovno okužbo. Powersept uporabljamo preventivno po vsakem obisku bazena, savne, vodnih parkov, pa tudi,če se nam poruši imuniteta, po dolgih pohodih, ob pričetku športne sezone in podobno.

Preberite si še več zgodb zadovoljnih uporabnikov tukaj.

Powersept je na voljo na spletni strani www.powersept.com, ter tudi v bolje založenih lekarnah. Za kakšne koli dodatne informacije pa nas pokličite na dežurni SOS glivice telefon 041 612 794.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni