Slovenija

Dvakrat pojasnjevala isto stvar

Ljubljana, 12. 10. 2009 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
27

Poslanka Zalokar Oražmova, ki je bila zaslišana zaradi izjav o založenih depešah, pravi, da je to le pritisk tožilstva zaradi njene kritične ocene do njihovega dela.

Poslanka Cveta Zalokar Oražem
Poslanka Cveta Zalokar Oražem FOTO: POP TV

Poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem je bila danes v zvezi z zadevo Patria kot priča zaslišana na vrhovnem državnem tožilstvu. Pojasnila je, da je bila v zadnjem mesecu zaslišana že drugič in da je tudi danes ponovila to, kar je povedala že na prvem zaslišanju – da so bile vse informacije, ki jih je izpostavila na seji odbora DZ za notranjo politiko 8. julija, povezane le s tem, kar je izvedela iz medijev.

Poslanka Zaresa je na seji odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje 8. julija letos med drugim dejala, da se je depeše Interpola skrivalo namenoma in da njihova založitev ni bila napaka.

Danes so jo zaslišali o tem, ali lahko to izjavo podkrepi. "Še vedno mislim, da to ni bil slučaj, seveda pa je daleč od tega, da bi jim lahko kakor koli pomagala," je dejala Zalokar Oražmova.

Kot je poudarila po zaslišanju, se zdi, da ti pogovori in zaslišanja niso naključje in so povezani z njeno kritično oceno dela tožilstva. Prepričana je, da gre za izvajanje pritiska na novinarje in na kritične politike.

Oklepnik 8x8
Oklepnik 8x8 FOTO: Jani Dolinšek

Novinarji in politiki niso glavni akterji v zadevi Patria

Sicer pa je na zaslišanju poslanka tudi opozorila, da bo vsa nadaljnja zaslišanja jemala kot šikaniranje in pritisk nanjo. Meni namreč, da gre za nek način izvajanja pritiska – po eni strani na novinarje, ki so zaslišani o podobnih temah, po drugi strani pa na kritične politike.

Zalokar Oražmova upa, da bo tudi tožilstvo, podobno kot v zadnjem času policija, začelo delati resno in sodelovati z drugimi, predvsem z ljudmi iz Finske. Kot je poudarila, bi tožilstvo svojo energijo v zvezi s tem moralo usmerjati k akterjem afere oz. mešetarjem z orožjem. "To pa mislim, da nismo ne politiki in ne novinarji," je pripomnila.

'Tožilstvo zanimajo moji telefonski pogovori'

Na vprašanje, ali je beseda tekla tudi o uhajanju dokumentov s tožilstva, je poslanka Zaresa odvrnila, da ne. Je pa povedala, da so jo nekateri opozorili na možnost, da bi lahko imelo tožilstvo namen preko popolnoma drugih vsebin priti do vpogleda v njene telefonske pogovore. Prepričana je, da jih ti "še kako zanimajo" zaradi zadev, povezanih z afero Patria in novinarjem Magnusom Berglundom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

8JASMIN
13. 10. 2009 08.19
TO JE BILO ZAPRIČAKOVATI DA BO SEDAJ LAGALA KAKOR LAŽE TUDI CVIKEL, OBA SE ZDAJ SRENEVEDATA KER SE BOJITA POSLEDIC KI JIH ČAKAJO. TUDI ONA JE SODELOVALA PRI LAŽI 100 LETJA !!!!!! KOS,CVIKEL, CVETKA NEBODO UŠLI PRAVIČNI KAZNI
Buena Vita
12. 10. 2009 20.16
oražmova je članica mafije,naj me negira ali toži, zakaj so tožbe na sodišču proti njej
Buena Vita
12. 10. 2009 20.15
oražmova laje,kaj pa delata zalarjevi pudlji,koliko obtožb so poslali domžalčani za korupcijo ki je bila v času oražmove ko je bila župahljija ,katera je delala za moževo podjetje ,na za občino domžale
Bogdan Binter
12. 10. 2009 18.35
Oražmova je trobilo udbomafije.To je že vsem dolgo jasno, ki spremljajo njeno delo v parlamentu. Oba s Cviklom odpirata nove in nove konstrukte in pljujeta po Janši. Pa sta imela že kdaj prav? So Janši že kaj našli organi pregone ? Ne, seveda niso, saj to oba s Cviklom dobro vesta, le pozornost bi rada odvrnila od trenutno teškega stanja v gospodarstvu in kritike na račun njihovih velikih tajkunov kot so Golobič, Janković, Šrot, Bavčar, Mermal itd. Vse po diktatu malega moža iz Murgel.
puntova
12. 10. 2009 18.25
Edino pravilno, da je bila Cveta zareslažnivka zaslišana, naj pokaže argumente ali papirje za do sedaj svoje ZARESLAŽI. Gobcat pa lagat zna vsak butl, pa ne rab bit iz Domžal. Če se izkaže, da so Cvikeraš, Cvetka in Anderlič razširjali laži, jih je treba takoj zapret.
zahod.west
12. 10. 2009 18.10
A mi zna kdo povedati, zakaj so najbolj odurni, hinavski, samovšečni, lažnivi. nazadnjaški, nestrpni nakladači vsi , prav vsi zbirajo v stranki ZARES?
coprnjak
12. 10. 2009 17.41
kakršen vodja, taka je vojska.
zahod.west
12. 10. 2009 17.39
Politične članke kot vir za pregon? ne moreš verjeti kako so ZARESOVCi STALINISTI.
zahod.west
12. 10. 2009 17.38
Ta zares lažniva poslanka navaja kot vir ČLANKE komunajzerskih novinarjev ...ha, ha, ha, ha, ha, ha. Ne moreš verjeti a je ZARES.
bema1201
12. 10. 2009 16.49
Svetovna koza, tale Oražmova.
Jethro
12. 10. 2009 16.08
temacni: Točno zato je pregon novinarja nesmisel, se ti ne zdi? Točno zato je 2x zaslišanje Oražmove nesmisel, če niso niti 1x zaslišali enega osumljenca s seznama, ki so ga pooslali finci, se ti ne zdi? Ne se ti ne zdi, ker itak so vsi komunisti, ki so zrežirali Ultra zaroto...finski kriminalisti so pa neumni pajaci, ki preiskujejo transparenten posel s Patrio, kajneda? Ah, brez veze...
123_Zoke_vec_ni
12. 10. 2009 15.57
"začelo delati resno in sodelovati z drugimi, predvsem z ljudmi iz Finske" SODELOVATI S KOM????? NA FINSKEM JE ZADEVA ŠE VEDNO NA STOPNJI PREISKAVE - ŠE ENE OBTOŽNICE NISO VLOŽILI ! ! ! !
Jethro
12. 10. 2009 15.45
est: Tovarišici BB je bilo zanjo samo brižno vprašanje politični pritisk...2x zaslišanje pa ne vem, kaj bi bilo...zmenek s tožilcem? Če je lagala se bo zvedelo ob konuc preiskave, kot se bo zvedelo za Berglunda, če je lagal ali ne, važno pa je, da se pred razgovorom z osumljenci preganja novinarja, pa če je morebiti govoril resnico, ki bo vsekakor znana šele po koncu preiskave, ne pa da preganja tujca, ko še domačih osumljencev ne tika! To je BB, ki je kao "neodvisna"...neodvisna my ass...desna roka Janše od nekdaj, glavna državna tožilka po njegovi volji, deluje pa kao neodvisno? Za kozlat, kakšno državo imamo...živa mafija, od DZ, do tožilstva!
rozi49
12. 10. 2009 15.43
ZOPRNA ŽENSKA!
Jethro
12. 10. 2009 15.42
laser: Hja, tako je v naši deželici...ko je Oražmova podala vprašanje tožilstvu, je bila cela štal, kako se politika vmešava in kakpen pritisk zganjajo...a sedaj, ko so Oražmovo 2x zaslišali, pa je to kaj? Postopek? Postopek česa? Imajo seznam osumljencev že mesece, pa 1 iz tega seznama niso povabili narazgovor 1x! Prej bo zadeva zastarala...kot je običajno za BB!
micron
12. 10. 2009 15.26
Imaš prav 'Jethro'.Ti naši tožilci in še posebno BB dela kar hoče. Kaj pa mislite ko so hoteli pri njej delati nadzor je bila tud pod političnim pritiskom a ne.Če imajo ljudje čiste stvari se nimajo kaj bat in jim lahko delajo revizije ali nadzore kolikor jih hočejo.Tako se pa skrivajo za določenim zadevami.O raznih sodnikih pa se ne splača dost raspravljat samo poglejte če ste gledali včeraj 'Nedeljsko oko z Marjanom Jermanom' kako se sodi.
est
12. 10. 2009 15.19
Ko tovarišici Oražem paše, da jo obravnavajo organi pregona je vse v redu. Ko pa nastopa v obratni vlogi je pa to zarota. S tovarišem Cviklom naj že nekaj najdeta in obsodita JJ. Če nič nimata naj data pa mir.
SherlockH
12. 10. 2009 15.13
Ampak te Zaresovci so vsi po vrsti prvorazredni oz. notorični lažnjivci! Če bi bila ta država pravna in bi v njej veljale pravne norme kot drugod po svetu, bi tej babi podobne ženščine, ki očitno jezikajo laž, bile kilometre daleč od funkcij državnega tipa!
meskec
12. 10. 2009 15.11
O Juretu Cekuti, ki naj bi za posel s patrijami dobil 340.000 evrov je bil osebni prijatelj nekdanjega predsednika LDS in mnogih iz njegovega najožjega kroga.
VENTO
12. 10. 2009 14.44
Ta planšarca laže kot njen šef !